Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Kibírhatatlan ez...

Mit tegyek? Kibírhatatlan ez a fájdalom!

Figyelt kérdés

November végén ment el nagybátyám és egyszerűen képtelen vagyok felfogni....hiszen küzdött...és neki itt lenne a helye!! Más rossz emberek miért élhetnek? Mit tett, hogy nem érdemelte ki a hosszas küzdelmek utána további életet? Két kisgyereket magad után hagytál....ez igazságtalan....annyira fáj....egyszerűen darabjaimra hullok és keresema válaszokat, amiket tudom, hogy soha az életben nem fogok megkapni. HOgy lehet ezt túlélni? 20 éves vagyok és rettegek belegondolni, hogy mennyi mindenkit fogok még magam körüle elveszteni...és h már vele sem találkozhatom többé...

Kérlek adjatok tanácsot vagy nem tudom.... ez kibírhatatlan:S

2012. febr. 7. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Én is átéltem egy családtaggal, ha elfogadod a tánacsaim, leírom én hogyan vészeltem át, hátha segíthet neked is!

1. Sírj, sírj, sírj, amennyit csak tudsz, semmiképp ne "tartsd" magad, add át magad a szenvedésnek, ettől lassan elkezd csökkenni a fájdalom.

2. Ha könnyebb, hogy beszélsz még hozzá, tedd azt, én sem vagyok bolond, de még egy szem gyümölcsöt is vittem a temetőbe ami a kedvence volt...nem, nem hittem, hogy megeszi, de egyszerűen jól esett!

3. Ami a legnagyobb közhely, de biztos, az IDŐ gyógyír, hidd el! Mindig lesznek pillanatok, amikor majdnem ugyanúgy fáj, de ritkábban, és valahogy természetesebb lesz az egész, mindig sokat fogsz rá gondolni, de egy csendes szeretettel, és nem ezzel a tomboló fájdalommal! Hidd el, így lesz, most pedig nem tudok mást mondani, szenvedj, és ne nyomd el, máskülönben hegesen gyógyul... Kitartás! És végül egy link, nem túl tudományos megfogalmazásban ugyan, de a gyász szakaszai(ennek máshol is utánanézhetsz), sokat segít, hogy érted mi történik, és elhiszed, hogy mindig jön a következő fázis...

2012. febr. 8. 00:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Előző mindent nagyon jól ír.

A gyász szakaszait nem linkelte, linkelek ide egy oldalt erről: [link]

Még azt tenném hozzá, hogy amin most átmész, teljesen normális: hogy rosszul vagy, ha belegondolsz, mennyi mindenkit fogsz még elveszíteni. Nagyon közeli családtagokat is... Ezt nagyon nehéz elfogadni. Sőt azt, hogy mi magunk is meghalunk egyszer. Elképzelhetetlen...

Mi a fantáziád a halál utánról?

Mert a halálhoz való viszonyunk döntően meghatározza az élethez való viszonyunkat...

2012. febr. 8. 00:37
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Ja, igen, köszi második! Azért belinkelem én is utólag, mert ez valahogy olyan hétköznapi, közvetlen hangvételű, és rövid, bár ahogy említettem ennél fogva nem is annyira "tudományos".

[link]

2012. febr. 8. 00:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! El is felejtettem h pszichon ilyet is tanultunk tudatalttim biztos... (gyász fázisai)

Halál utánról miképp gondolkozom? Régen iszonyatosan rettegtem a haláltól, hogy ezért élünk, hogy aztán elmenjünk és fájdalmat hagyjunk magunk után? Egyáltalán mi van az élet után? Megfogjuk valaha tudni? Ha tovább élünk más testben tudni fogunk magunkról? És ezek a kérdések továbbra is bennem vannak csak mostmár attól is félek, hogy a szeretteimet már nem fogom megtalálni, hogy nagybátyámnak se mondhtaom el, hogy mennyire büszke voltam rá, ahogyan küzdött...hiszen ha egyáltalán újjászületünk, hogy találunk egymásra? Mester Tamás egyik dalának sora jutott eszembe (Altass el) "Ezena földön mindig búcsúzni kell de ne félj minden életedben ott leszek én is" és ezt akarom a szeretteimmel mindig együtt lenni...de félek....nincsenek válaszok...

2012. febr. 8. 01:03
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Fogadd őszinte részvétem!

Nekem is meghalt Anyu nemrég, pedig Ő is küzdött... Én sem értem, miért kellett így történnie. Nagyon átérzem, hogy félsz, én is 20 éves vagyok, én is attól félek, hogy mi lesz, ha Apu is elmegy, itt a Hugom, mi lesz akkor velünk... A lényeg, hogy ne tartsd Magadban a fájdalmat, mert az nem is tesz jót és jót is tesz a léleknek, ha kiadja az ember, ami bántja. Remélem, hogy van, aki meghallgat Téged! Nagyon sajnálom, ami történt! Ha gondolod, nyugodtan írj privát üzenetet. ...de nem szeretnék tolakodni, csak felajánlottam. Nagyon sok erőt kívánok!! Tudom, hogy borzalmas, én is nagyon szenvedek:/ Sokat beszélgetek Anyuval (a Barátnőmmel is, Ő 2 éve szenvedett autóbalesetet), olyankor kicsit úgy érzem, hogy itt vannak velem, közelebb érzem Őket magamhoz. Ki is szoktam magamból írni a bánatom, néha az is segít. Van, hogy konkrétan Hozzájuk írok, tehát E/2 személyben. Mást nem tudok hirtelen mondani, mert még én is keresem a kiutat.

Kitartást kívánok Neked!

2012. febr. 8. 02:39
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Ja, most látom: a 2. válaszadó a Gyászportált belinkelte Neked. Én tagja vagyok, ki lehet írni a bánatunkat, el lehet olvasni mások történeteit, erőt lehet meríteni egymás küzdelméből. Van, hogy nagyon padlón vagyok és volt már, hogy elolvastam valakinek az írását és az adott erőt! Nagyon megértő és kedves ott Mindenki! Ajánlom az oldalt!
2012. febr. 8. 02:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Előttem már mindent leírtak.

Nekem ez a vers segített sokat, sokszor olvastam, sírtam, és végül a helyükre kerültek a dolgok bennem, igaz, h két éve történt, de ma már sokkal könnyebb elviselni a hiányát.

Henry Scott: A szomszéd szoba

A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog...

valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába.

Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk

egymásnak egymás életében, ez mit sem változott.

Nevezz csak nyugodtam a megszokott nevemen, beszélj

velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is

beszéltél. Ne változtass a hangszíneden. Nevess

ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken.

Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel

a nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne

árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba

kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést.

Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a

folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt,

hogy nem kell rám gondolni. Várod rád, itt vagyok

a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj.

2012. febr. 8. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!