Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem boldogsága tényleg...

Nővérem boldogsága tényleg mindennél fontosabb?

Figyelt kérdés
Nővérem egy 29 éves,csinos nő. Kicsit több mint fél éve vált el. Anyagi okok miatt az ex-férje még nem költözött el. Van egy 3 és fél éves kislányuk. Nővérem úgy érzi, szerelmes. A gond az, hogy mikor az e-férje melózik, nem tudja mi legyen a kislánnyal (júliusban nincs bölcsi, mert nyári szünet van!), ezért bejelentette, hogy 1 hónapig itt lesz minden nap, kora reggeltől (8tól) kb délután 4ig. Oké, hogy unokahúgom, anyuék is szívesen vigyáznak rá, mert imádjuk, tündéri kislány, de nem szemétség ez nővéremtől, hogy 1 hónapra előre leköti anyu szabadidejét? Anyu nem dolgozik, én is itthon vagyok, tehát különösebb dolgunk nincs amiért ne vállalhatnánk el, de úgy érzem, igazságtalan ez a dolog, és hogy a nővérem túl önző. Ha mondjuk minden másnap járna el, és egy-egy napot a kislányával töltene (1 hónapja munkanélküli) akkor nem lennék ennyire felháborodva. Mivel senki nem akarja nővéremet megbántani, ezért senki nem mondja el neki, hogy túlzásba viszi a dolgokat. :(
2009. júl. 1. 10:43
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Persze, nincs jogom döntést hozni, de a véleményem meglehet. Nővérem elszúrta az életét, ezt a szüleim is felismerik. Szerintem őket is ugyanígy zavarja a dolog, csak ők nem mondják ki úgy mint én.

Nem pontozlak le :) Csak elmondtad a véleményed. Én mindenkit felfele pontozok!

2009. júl. 1. 12:04
 22/29 anonim ***** válasza:
29%
Lehet, hogy a nővéred elszúrja az életét, de nem kérte a tanácsod.Mutass példát, csináld jobban.
2009. júl. 1. 12:09
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Engem is nagyon kiakasztanak az ilyen nők, + néhány válasz is...Ha a nővéred dolgozna és azért kéne vigyázni a gyerekre, az más, de azért mert pasizik??? Milyen anya az ilyen? Mert rendben van, hogy nem akar egyedül lenni, de ahhoz miért kell 1 hónapra lepasszolni a gyereket? És mi az hogy bejelenti? Esetleg szépen megkéri a szüleidet. Amúgy meg igenis van közöd hozzá, mert neked is beszólt, hogy mi az, hogy nem vigyázol a lányára. Úgyhogy ennyit néhány kedves válaszolóról. Bocsánat, de ez nagyon felidegesített. 19 éves vagyok és van 1 kisfiam, de ha már munka miatt kell gyakran a családra bízni, már az is zavar. Nem ők vállalták, nem nekik kell felnevelni. És persze, hogy szeretik és nem mondják azt, hogy nem vigyáznak rá, de nem kell kihasználni őket.
2009. júl. 1. 12:46
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a nővéredtől se túl szép, hogy egy pasi miatt gyakorlatilag egy egész hónapra lepasszolná a gyerekét...amúgy most jól értem? Nincs munkája, és arra appellál, hogy majd egész hónapban az új párjával lóg együtt? Ilyen hozzáállással nem is lesz munkája, és még nagyon sokáig kell majd a kislányra vigyáznatok, nem csak egy hónapot. Ja, és ki tudja megmondani, hogy vajon ez az új kapcsolat tartós lesz e? Megéri e egy kislányt ennyi időre lepasszolni, amikor az anyjával is lehetne? Ő szülte a gyereket, vállalja a felelőséget érte.
2009. júl. 1. 13:38
 25/29 A kérdező kommentje:

Nem kérte a tanácsomat, de ha már idejár és szívességet kér tőlem, jogom van ahhoz, hogy elmondjam a véleményem.

Nem dolgozik feketén (azt elmondta volna, és akkor még meg is érteném a helyzetet!), de az, hogy ő nem dolgozik, egész nap SEMMIT nem csinál, mert a háztartást nem vezeti, ritkán főz otthon, nincs otthon a kutyája akiről gondoskodnia kellene, nincs mit elmosogatnia, takarítania sem kell mert ugye nincs is otthon. Tegnap is itt aludt a kislány, ma is itt fog, és a nővérem 100%, hogy nem alszik otthon. Nem teher, hogy itt van. Nagyon szeretem, mert tündéri kislány, de a nővéremnek NINCS JOGA visszaélni anyuék szeretetével. Oké, vigyáznak rá, mert "nincs más megoldás"... Illetve lenne ha a nővérem vigyázna rá. Elhiszem, hogy unatkozik abban a nagy lakásban amiben vannak, akkor menjenek a játszótérre, sétálni vagy legyenek itt egész nap. De ne az legyen, hogy 8ra hozza a gyereket, és délután 4kor épp beesik az ajtón. Természetesen addig el sem lehet érni telefonon.

2009. júl. 1. 13:50
 26/29 anonim ***** válasza:
52%
Mindket felnek igaza van!Gondolom a novered is fiatal meg,es most akarja bepotolni amit meg elmulasztott.Sajnos vannak ilyen anyak(foleg a fiatalok koreben)akik elsosorban nok es utana anyak(hiaba van mar gyerek),a novered most szerelmes,es mint tudjuk:"a szerelem ol,butit es nyomorba dont"!Probalj neki segiteni,hogy mielobb kielje magat(a rozsaszinu kod nagyon gyorsan elmulik!)es ujbol anya lehessen,addig is vegyetek az autoba gyerekulest es talan egy problema megoldodott!!!Tudtok menni,barhova!DE,azert a szuleidnek nem artana figyelmeztetni a novered:o mar anya IS!!!ES,nem lehetetlen a 2hivatas egyutt:no es anya egyben!Sok szerencset,kitartas!
2009. júl. 1. 14:58
 27/29 A kérdező kommentje:
Jelenleg nem állunk olyan anyagi helyzetben, hogy olyan gyerekülést tudjunk venni, ami mondjuk 3 év múlva is jó lesz!
2009. júl. 1. 15:10
 28/29 A kérdező kommentje:
De azért neked is köszönöm a hozzászólást!
2009. júl. 1. 15:11
 29/29 anonim ***** válasza:
88%

Anyukád nem fogja azt mondani, hogy nem vigyáz a gyermekre, mert - még ha nem ért egy a nővéred viselkelkedésével - a kislány neki akkor is az unokája.

Ő nem azt érezné, hogy megfegyelmezte a lányát, hanem azt, hogy elutasította az unokáját.

A kicsi lány nem értené, hogy most mi a gond, és esetleg úgy értelmezné, hogy a nagyiéknál ő útban van.

Nehéz helyzet, a nővéred meg írjuk ide bátran, hogy pofátlan. Csakhogy bármit teszel ellene, a gyerek fogja meginni a levét.

El tudod te azt képzelni, hogy hogy fog ő vele foglalkozni, ha nem mehet miatta a pasihoz?

Jómagam is anya vagyok, igen néha már álmomban is hallom a pici fiam óbégatását: annna..annna....

nade a fiam! És igenis el lehet vele menni bevásárolni, postára, stb...

Nálunk a mama önként és saját örömére viszi el, amikor akarja, nem ilyen lepasszolásból. Ha meg olyan program van, ahová baba nem való (hivatali ügyintézés, temetés, hosszabb autóút), akkor kicsit még kényelmetlenül is érzem magam, hogy megkérjem anyósom, hogy ugyan lehetne e náluk a gyerek, pedig nagyon-nagyon örülnek, ha ott van.

Csak én azt tartom, hogy a magam felelősségére szültem, nem a nagyi terhére.

Az, hogy a nővéredre is gyakran más vigyázott, nem magyarázat. Én is sokszor vigyáztam a sokkal fiatalabb hugomra, mert anyám "nem ért rá".

Pont ezért érzem úgy, hogy az én dolgom - mint anyáé - elsődlegesen a gyermekemmel foglalkozni.

2009. júl. 1. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!