Nővérem boldogsága tényleg mindennél fontosabb?
Ez nem most csúszott el... sajnos!
Amikor elkezdte rendszeresen rátok hagyni, akkor kellett volna elmagyarázni neki a dolgokat.
A szüleid mit mondtak amikor ezt kitalálta? És mit mondtak utána neked?
Sokat veszekedtem már a szüleimmel emiatt, egyszer a nővéremnek is félig-meddig elmondtam hogy mi van. Nővérem is úgy volt kisgyerekként, hogy a nagyszüleink vigyáztak rá, mert anyu dolgozott (az első férjétől elvált!).
Anyuék azt mondták, hogy az egyetlen unokájukat persze hogy elvállalják. Szeretik ha itt van, én is szeretem de azért minden nap egy picit sok.
Ma anyunak dolga van, elmentek apuval, én itthon vagyok. Nővérem egy kisebb hisztit levágott, mi az hogy ÉN nem vigyázok az ő gyerekére. Csak amikor én kérek tőle szívességet, mindig nemet mond (süssön nekem vmi sütit, hozzon nekem ezt meg azt a pékségből, adjon kölcsön 1-2 ruháját), de én azzal töltsem a nyári szünetemet, hogy az ő lányára vigyázok. Megtehetném, mert az időmből kitelik, de nem fogom. Vegye észre magát, ez az ő gyereke. A szerelmével csináljanak olyan progit, hogy a kislány is ott lehessen. Amúgy 18 éves vagyok.
Szerintem meg a család az család.Én minden nyarat a nagyszüleimnél töltöttem, minden évben három hónapot.Fel sem merült részükről, hogy láb alatt vagyok, vagy teher lennék.A nagyim tanított főzni, együtt raktuk el a befőtteket.Mindig a koromnak megfelelő feladatot bízott rám.
Mindegy, hogy miért kéne vigyázni a kislányra.Más nagyszülő nem hiszem, hogy nemet mondana.És az hogy egy héten egyszer ottalszik, az nem túl sok együtt töltött idő.az én anyukám hetente háromszor van az unokájával és nem én kérem, hanem ő követeli, hogy vele lehessen.Mert szereti.
Mivel féltestvérek vagytok, ha jól veszem ki, azt gyanítom, nem volt felhőtlen a kapcsolatotok.És azt is gyanítom, hogy te még nagyon fiatal vagy.
Keresztanyukám ugyanezt akarja most csinálni, csak ő külföldről akarja lepasszolni a 7 éves gyerekét. Szó se róla, szeretjük a kisfiút és ő is szeret itt lenni, az anyukája is szereti, de már kijelentette, hogy néha zavarja a gyerek, aki pedig anyás (egyedül neveli), nem tudom, mi lesz a kisfiúval így. Meg kell neki mondani. Minket se a pihenésünk zavarása miatt zavar (én ugyanis pl. tanulok államvizsgára és szakdolgozatot írok, tehát bőven van dolgom), csak azért mégiscsak egy kicsi gyerek, akinek az anyja is kéne.
Ha nem nagyon zavar titeket a jelenléte, akkor azért elvállalhatjátok, de beszéljetek a tesóddal, mert ha most lepasszolja a gyereket és ezt rendszeresíti, később ezt a gyerek fogja a fejéhez vágni, az meg neki nem fog tetszeni, pedig teljesen jogos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!