Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viselkedjek a férjemmel...

Hogyan viselkedjek a férjemmel a gyereke szülinapján?

Figyelt kérdés

Férjemnek előző kapcsolatából van egy 9 éves gyerek. Jó a kapcsolatuk, nekem is jó a gyerekkel.

Nekünk van egy közös 3 éves fiunk.

A szülinap a férjem telkén kerül megrendezésre, ahol felmerül problémaként, hogy nem tudnak túl sok gyereket meghívni, mivel messze van ezért ottalvós parti lenne, viszont a szülők nem is tudják levinni a gyerkőcöket, ill. felügyelet is kell, amire nem elegendő egy anyuka. (férjem exe) Ja és még ott lesznek a nagyszülők, de őket nem számítják be, mint felügyelő felnőttek.

Férjem a szülinapon leutazik, felköszönti a fiát, kicsit ünnepelnek majd hazajön.

Felmerült egy olyan lehetőség, hogyha ő lent töltené a hétvégét, akkor gyerekeket is tudna levinni a kocsijával ill. ő, mint még egy szülő, már elég lenne a felügyelethez is.

Én nem támogatom ezt az ötletet, nem elleneztem (mert nem állítottak választás elé, valószínű akkor elleneztem volna) hanem jónak tartom az egy napos verziót.

Mi a fiammal nem vagyunk meghívva. Ami engem zavar, hogy volt már rá példa, hogy az ex péntek és szombat este 10-kor telefonált, amit a férjem nem vett föl, (később kiderült, hogy semmilyen oka nem volt) de engem zavar így is.

Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés, mondani a férjemnek, hogy menjen le és töltse ott a hétvégét vagy maradjak az eredeti verziónál, hogy lemegy és visszajön?

2012. máj. 31. 22:43
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
25%
Le kéne ülnöd a férjeddel és megbeszélni, mi az ami téged (szerintem teljesen jogosan) bánt. Bár egyszerűbb lett volna, ha már az elején tisztázzátok a helyzetet, mert így lehet, összevész az ex-szel, de meg kéne mondania neki, hogy van egy láthatási rend, amikor a gyerek az apai családjával van. (ottani nagyszülők, féltesók, unokatesók, barátok, nektek 4-esben programok stb), ugyis mondhatjuk, van az életének egy ilyen fele, és van egy anyai oldalról ilyen, vagy hasonló élete. De olyan, hogy apa anya meg én együtt, ilyen már nincs. És ezt, ha tisztán ki van mondva, a gyerekek el tudják fogadni. Sokkal jobban, mint az áttekinthetetlen kesze-kusza helyzeteket, amiben sokszor még a felnőttek sem látnaktisztán.
2012. jún. 1. 12:07
 32/43 anonim ***** válasza:
58%

"Ezek ellen soha nem szóltam, persze néha nehéz, hogy megint egyedül maradok estére vagy a hétvégén egy-egy napra. Mi ide soha nem vagyunk meghívva, nem is hiányzik, csak persze én is a férjemmel szeretnék lenni."

És a gyerek nem szeretne az apjával lenni mindennap? Szerintem de. És neki nem csak 1-1 estét kell nélkülöznie.

2012. jún. 1. 13:13
 33/43 anonim ***** válasza:
69%
Ebben az esetben az alábbi lenne a teendő. És ezt a férjednek kellene előadnia. Megmondja az exnek, hogy én vagyok az apa. Nekem van egy másik fiam is, akit szeretnék, ha ott lenne a féltesója szülinapi partyján. Viszont mivel a fiam még nem volt az anyja nélkül sehol, ezért ragaszkodom hozzá, hogy a feleségem is velünk jöjjön, aki majd vigyáz a fiunkra, én pedig tudom felügyelni a többi gyereket. Ezzel a tesók is együtt lehetnek, ti is együtt lehettek. Vagy az ex ebbe biztosan nem menne bele?
2012. jún. 1. 13:25
 34/43 anonim ***** válasza:
Utolsó leírta a tutit!!!
2012. jún. 1. 14:41
 35/43 anonim ***** válasza:
32%
Lehet, hogy írták már, de mit keresne egy 3 éves a 9 évesek között? Neki sem jó, nem tud kivel játszani, és a többieknek sem, akik nem tudnak önfeledten rohangálni, játszani, mert mindig láb alatt van a kicsi, vigyázni kell rá, nehogy fellökjék.
2012. jún. 1. 15:11
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

Biztos vagyok benne, hogy még mindig többet van veletek a férjed, mint az első gyerekével.

Akkor meg? Akkor lenne jogos a neheztelésed, ha rátok kevesebb idő jutna.

2012. jún. 1. 15:17
 37/43 anonim ***** válasza:
44%
Úristen, ez egy szülinap. A 3 éves nem hal bele, ha nem megy el, még fel se fogja, hogy milyen egy ilyen buli. Még is mit csináljanak vele a nagyobb gyerekek, beszélgessenek? Gondolkodj már, hozzájuk képest ez még egy pólyás.
2012. jún. 1. 19:55
 38/43 anonim ***** válasza:
Itt nem arról van szó, hogy mit csinálnának a 9-10 évesek a 3 évessel, mert nyilván nem sokat. Ha nem tűnt volna fel, itt arról van szó, hogy a két féltestvér szereti egymást és a nagy boldog lenne, ha az öccse is ott lehetne. Legalábbis a kérdező szavaiból ez szűrhető ki.
2012. jún. 1. 21:09
 39/43 anonim ***** válasza:
36%
Ez CSAK EGY SZÜLINAP. Még remélhetőleg jó sok lesz a kisfiúnak, ahova elhívhatja az öccsét, ha nagyobb lesz. Szerintem egy 9 éves gyereknek még nem az az első, hogy a majdnem pólyás öccsével legyen mindenki elfoglalva a saját buliján, hanem hogy őt szeresse, ünnepelje a vendégsereg. Az apja menjen el a gyereke bulijára, aztán majd hazajön másnap. Más pasi elmegy a családja nélkül nyaralni, te meg sajnálod a gyerekétől azt az egy estét?
2012. jún. 1. 21:13
 40/43 anonim ***** válasza:
50%
1 estéről van szó! Te beteg vagy, az is a fia!
2012. jún. 1. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!