Hogyan viselkedjek a férjemmel a gyereke szülinapján?
Férjemnek előző kapcsolatából van egy 9 éves gyerek. Jó a kapcsolatuk, nekem is jó a gyerekkel.
Nekünk van egy közös 3 éves fiunk.
A szülinap a férjem telkén kerül megrendezésre, ahol felmerül problémaként, hogy nem tudnak túl sok gyereket meghívni, mivel messze van ezért ottalvós parti lenne, viszont a szülők nem is tudják levinni a gyerkőcöket, ill. felügyelet is kell, amire nem elegendő egy anyuka. (férjem exe) Ja és még ott lesznek a nagyszülők, de őket nem számítják be, mint felügyelő felnőttek.
Férjem a szülinapon leutazik, felköszönti a fiát, kicsit ünnepelnek majd hazajön.
Felmerült egy olyan lehetőség, hogyha ő lent töltené a hétvégét, akkor gyerekeket is tudna levinni a kocsijával ill. ő, mint még egy szülő, már elég lenne a felügyelethez is.
Én nem támogatom ezt az ötletet, nem elleneztem (mert nem állítottak választás elé, valószínű akkor elleneztem volna) hanem jónak tartom az egy napos verziót.
Mi a fiammal nem vagyunk meghívva. Ami engem zavar, hogy volt már rá példa, hogy az ex péntek és szombat este 10-kor telefonált, amit a férjem nem vett föl, (később kiderült, hogy semmilyen oka nem volt) de engem zavar így is.
Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés, mondani a férjemnek, hogy menjen le és töltse ott a hétvégét vagy maradjak az eredeti verziónál, hogy lemegy és visszajön?
Azért Kérdező, szebben is beszélhetnél a gyerek anyjáról. Te sem vagy jobb anya nála egy fokkal sem.
Miért ne tölthetné az apa a GYEREKÉVEL a szülinapot? Gondolom, te sem örülnél, ha a gyereked szülinapjára pár órát szánna a férjed, majd elmenne valahova és nem jönne vissza pár napig. Gondolj már bele, hogy mit érezhet az a gyerek, nem elég, hogy a saját apja egy másik nővel él, tőle távol, még a szülinapján sem aludhat ott.
Ne legyél ilyen baromi önző, mert a gyereke még mindig fontosabb, mint te valaha is leszel.
Szerintem mindegy, hogy ott tölti-e vagy nem a hétvégét a férjed.
A hangsúly inkább azon van, hogy nem kellene az egyik gyereket kizárni a másik születésnapjából. Mert azért mégiscsak testvérek. Habár neked és az exnek semmilyen rokoni kapcsolata sincs (nem tudom, miért kellene az exet is a családodnak tekintened?! ahogy előttem írták), de a 2 gyereknek ugyanaz az apja, kell a közösen töltött idő, alkalmak, szülinapok, stb. ahhoz, hogy elfogadják és szeressék egymást. Míg a férjed elsőszülött fiának barátai, osztálytársai ott lesznek, addig a másik fia nem? Nekem ez a visszás.
26/N
Én is azon a véleményen vagyok hogy menjen egész hétvégére de vigye a közös fiatokat is.
Amúgy miért ne mehetne? Elvből? Mert neked nem tetszik? Mert féltékeny vagy? Ha az utóbbi, nyilván nem fognak egymásnak esni 5-8 gyerek és a nagyszülők előtt.
Egyszer van ilyen egy évben, a gyereknek nagyon fontos lenne.
Te mit mondanál a fiadnak, ha az apukája a szülinapján lelépne délután, hogy a másik fiával legyen?
Most így nagyon nem tudom, hogy mi a probléma.
Szerintem amit a férjednek tennie kéne az az, hogy megy és viszi magával a ti fiatokat. Kijelenti az exfeleségnek, hogy mindkettő az ő fia, a nagyobb féltestvére a kicsi, így ragaszkodik hozzá, hogy ott legyen. Van más ok is, ami miatt nem szeretnéd, hogy hétvégére odamenjen a férjed?
Nagyon szépen köszönöm a sok választ!
Ami lejött, hogy tényleg jó lenne, ha a szülinapot együtt tudnák tölteni. A mi fiunk nem volt még éjszakára nélkülem, ezért lehet, hogy gond lenne vele.
Pedig elvileg az nekem is okés lenne, hogy lemennek együtt, viszont már hallom az ellenvéleményt az ex részéről, hogy akkor az apa kvázi a kicsivel kell, hogy legyen így nem fog tudni felügyelni a gyerkőcökre.
Hogy mi az, ami még engem zavar a lemenetellel kapcsolatban? Az, hogy sokszor lettem már egyedül hagyva a kicsivel, mert a nagynak ilyen olyan elfoglaltságai vannak, amit persze az édesapja szeretne megnézni (pl. focimeccsek, iskolai felvételik, kóruséneklés, sportbemutató, iskolai ünnepségek) Itt mindig együtt vannak az exszel, így meg van a közös program is. Ezek ellen soha nem szóltam, persze néha nehéz, hogy megint egyedül maradok estére vagy a hétvégén egy-egy napra. Mi ide soha nem vagyunk meghívva, nem is hiányzik, csak persze én is a férjemmel szeretnék lenni.
Az én véleményem szerint az ex számára még mindig a férjem a férfi a családban, és nem tartja tiszteletben, hogy ő megnősült. (ők nem voltak házasok) Ezt pl. a hétvégi esti telefonhívásokra értem (amiről már írta, h a férjem nem veszi fel őket)
A gyereket elfogadtam a házassággal, de nem érzem kötelességemnek, hogy az exszel közös hétvégét kelljen szerveznem. A hétvégéken, amikor végre együtt lehetek a férjemmel és nem egész nap dolgoznia kell. És hogy ilyen indok miatt nem hívja meg a kistesóját a fiának, azt már kicsit túlzásnak tartom. Különben a gyerekek imádják egymást, nagyon jól el vannak.
Valaki írta, hogy hogyan beszélek az exszemről, azt hiszem semmi rosszat nem mondtam róla, tényszerűen leírtam a helyzetet, úgyhogy légyszi ne keltsd a hangulatot.
Amikor összejöttél a pároddal akkor tudhattad, hogy ez azzal jár, hogy néha kettesben kell programokat szervezniük. Miért ne menne el a fia focimeccsére, büszke rá, én is ott lennék az enyémén :) De szerintem csak azért, mert az anyuka nem hívott meg benneteket, még szívesen elmehettek néha a programokra. A kisfiú örülne neki, a fiad örülne neki, te örülnél, hogy a pároddal lehetsz, az ex meg duzzogjon magában. Elvégre is te is a párod fia családja vagy, és te is biztos szívesen megnéznéd, milyen ügyesen focizik vagy énekel. És az is tény, hogy néha szükségük van némi időre kettesben, és a kisfiúnak is jó látni, hogy a szülei nem utálkoznak, ha már nincsenek együtt. Néha te is kibírod, hogy a férjed otthon hagy a kicsivel, a nagynak is van rá szüksége.
Szóval szerintem itt az a jó megoldás, hogy a párod tesz az ex fejére, egy hároméves gyereket már nem kell annyira pesztrálni, hogy ne tudjon a többire figyelni, ráadásul a nagyszülők is ott lesznek, és a fiad is kipróbálhatja milyen nélküled aludni. Nehogy már az ex mondja meg, hogy a párod nem viheti le a saját fiát a saját telkére a saját másik fia születésnapjára.
Nos, nálunk az a helyzet, hogy, nekem is és a férjemnek is volt egy előző házasságunk és gyerekeink. (a gyerekek egyidősek) 5 éve vagyunk együtt, most várjuk a kistesót.
Az én férjem volt neje is igen messze él tőlünk. Soha, meg nem fordulna a fejében, hogy közös szülinapi bulit rendezzen a gyereknek az exével. Ünnepel egyet anyával. és azután, v. azelőtt velünk. Soha nem mennénk közösen nyaralni a volt párjainkkal. Mi az exekkel nem vagyunk egy család. Ez egy marhaság. A mi családunk úgy néz ki, hogy vagyunk mi ketten, a két gyermekünk és rövidesen lesz egy közös. A férjem tesójáéknál ugyenez a helyzet.
Mondjuk az sokat számít, hogy az exnek is legyen új párja, mert akkor nem a volt férjet/feleséget cseszegeti a problémáival. Nálunk szerencsére mindenki megtalálta a párját, úgyhogy senki nem keveri össze a gyerekek érdekeit egyéb önös érdekekkel.
Tényleg, miért kell a férjednek aznap leutaznia?
Nyilván rendszeresen elhozza a fiát láthatásra. Miért nem szerveztek ti külön partit a kisfiúnak? Ha felétek nincsenek kis barátai akiket meghívhat, akár csak veletek 4-esben? Szerintem ez lenne a megoldás és ugyan melyik gyereknek ne tetszene, hogy 2 szülinapja van.
Az én szüleim is elváltak, és nálunk is mindig így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!