Hogyan viselkedjek? Beleszóltam egy olyan dologba amihez igazából semmi közöm nem volt.
Mind a két félhez odamész külön-külön és megmondod nekik hogy muszáj volt szóvá tenned mert nem bírod elviselni az igazságtalanságot, bár tisztában vagy vele hogy semmi közöd nem volt az ügyhöz, épp ezért elnézést kérsz.
Ennyi.
Mind a két féllel beszéltem. Elnézést is kértem.
A nagy szájú illetőtől tartok. Négyszemközt lerendezem, de nyilvánosan?! Tudom, hogy le kéne szarnom... de idegesít. Az illető a nagy szájával szeret alázni másokat. Utálom az ilyen embereket.
A kérdésemből csak a témát hagytam ki, de a lényeget leírtam. Több nem történt.
Azt mondod az érintettekkel lerendezted. Akkor ez a nagyszájú ismerős is egy kívülálló ezek szerint. Mi jogon szidna ő téged, hogy beleszólsz mások ügyeibe, ha ő ugyanígy beleszól azzal, hogy téged szapul. Neki sincs semmi köze hozzá akkor, nem?
A másik. Neked nem kell senkitől elnézést kérned. A véleményedet elmondhatod bármikor, nem kell engedélyt kérned senkitől. Akinek ez nem tetszik, az ne mások bevonásával rendezze a magánügyeit, és akkor nem kap talán olyan kritikát, ami nem tetszik neki.
Ha ezek pedig ezek az emberek ekkora parasztok, hogy még téged bántanak emiatt, akkor elgondolkoznék azon, hogy valóban szükségem van-e rájuk? Nem kell mindenkivel kapcsolatot tartani, akikkel nem érezzük jól magunkat. Főleg ha gyomorgörcsünk van miattuk. Előbb utóbb meg úgyis megunják hogy piszkáljanak.
szerintem nem kell tartanod a "nagyszájútól".
ha szól neked, szólj vissza neki.
általában ezeknek az embereknek tényleg csak a szájuk nagy, az eszükkel ellentétben, persze akadnak kivételek....
ha meg még ezek után is, miután beszéltél vele az ügyről és jár a pofája, akkor az nem téged hanem őt minősíti....
ha ordibálna, vagy ilyesmi akkor a lehetőleg a legnagyobb higgadtsággal válaszolj neki, hiszen az kiabál akinek a háza ég! így a kívülállók neked fognak hinni.
2. vagyok.
Azt írtad megbeszélted velük. Négyszemközt minden oké volt.
Ha a nagyszájú ismerősöd elkezd majd oltogatni mások előtt, akkor te is ott mindenki füle hallatára és szeme láttára megkérdezed tőle: "ezt nem beszéltük már meg négyszemközt? Akkor ott mindent tisztáztunk, nem? Viszont ha úgy érzed maradt benned még szálka irányomban amit ki kell adnod azt előbb miért nem vagy képes nekem elmondani?"
Köszi a válaszokat. :)
Rendesek vagytok. De ettől még tartok, hogy nem aláz-e le... elég ciki így is, hogy én vagyok a főszereplő, és nem az a lényeg, hogy mi is történt valójában....
A nagy szájú illető az egyik szereplő, nem kívülálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!