Ha a szülőd eladná a házat amiben éltetek jár örökség neked?
Érdekel hogy ha valaki szülője eladja a házát kisebbet vesz vagy akármi a már különköltözött felnőttnek jár e ebből valami ? és a testvéreknek ? ezt hogyan rendezik általában
konfliktus mentesen?
És valóban az érdekel h formálható e egyáltalán igény, vagy sem ? vagy ezt a szülő ajánlja fel ? (Mondjuk Te megsértődnél ha testvéred kapna Te meg nem ?)
Nem jár, az teljesen a szülő vagyona. Ha akarja feléli az összes pénzt, ami maradt a különbözetből. Vagy eladja mindenét, és elkölti a pénzt. Ebbe sem a gyerek, se semmilyen más rokon nem szólhat bele. Illetve mondani lehet mindent, de nincs semmilyen joguk, ami megszabhatná hova, mire költi el a pénzét, vagyonát egy felmenője, vagy bármilyen rokona.
És igen, megsértődnék, ha a tesóm kapna, én meg nem. Hacsak nincs erre valamilyen alapos indoka, hogy engem kihagyjon.
Fordítva, ha csak én kapnék, a tesóm nem, akkor én a felét a tesómnak adnám, nem tartanám meg azt a részt, ami nem nekem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!