Fiam elmondta, hogy meleg. Hogy mondjam el az apjának?
22 éves fiam elmondta, hogy homoszexuális beállítódású és a fiú, akit mi a lakótársaként/barátjaként ismerünk a párja. (Megjegyzem én gondoltam)
Engem nem rázott meg, én már sokat gondoltam erre, eszembe jutott és imádom, szeretem, nekem az a fontos, hogy boldog legyen és szeressék egymást, nem zavar, hogy azonos nemű a párja, de... a férjem enyhén szólva konzervatív a témában. Igazából még mikor a gyerekeink kisebbek voltak többször is mondta, hogy kitagadná, ha meleg lenne valamelyik gyereke...
Nagyon megrázná őt és félek, hogy indulatosan viselkedne...
Valószínűleg a fiam is ezért engem kért meg, hogy mondjam el neki...
Hogy adagoljam ezt be úgy, hogy el tudja fogadni?????
Kedves anyuka!Én mélyen sajnállak,hogy ilyen férjed van.
Én ha heteró nő lennék biztosan nem választanék olyan partnert,aki nem úgy gondolkodik a világról,ahogy én.
Nálam nem csak a a párkapcsolatnál,de még a sima barátkozásnál is fontos ez!Csak olyan személyekkel teszek,akiken érzem a tiszteletet,toleranciát,elfogadást,értelemet.
Ha valakiben ezeken nincsenek meg akkor onnantól számomra az ilyen emberek érdektelenek.Tudom a te generációd nagy részénél még nem domináltak ezek a dolgok,csak az,hogy mennyire tetszik az illető,mert fiatalon mentetek férjhez,aztán érettebben sokan rájöttetek,hogy kihez is mentetek hozzá.
Remélem a jövő generációja már érettebb fejjel,nem kényszerből választ partnert magának.És az ilyenek,mint a férjed nem alapítanak családot,mert nem nekik való.
Azt persze nem tudom,hogy a férjed melyik csoportba sorolható.Sok férfi csak azért elutasító,mert ez "menő".Illetve olyan buta tulajdonság.Én ha heteró férfi lennék is kiállnék a véleményem mellett,de sok heteró férfi fél attól mit fog róluk gondolni a többi,ha ezt elfogadja.Pedig sokukban benne van az elfogadás.Nem hinném,hogy az anyákba ez jobban bele van kódolva,inkább ez is csak egy ilyen társadalmi hülyeség,elvárás és ennek a képnek akarnak megfelelni.
Én is meleg vagyok,25 éves,és csak tavaly mondtam el anyámnak,de a tesóim már előtte is tudták.Az apám nekem sem tudja,nem azért,mert nem hiszem,hogy nem tudná ezt felfogni vagy megérteni,mert nem annyira buta,hanem mert ő alapból nincs olyan közel egyik gyerekéhez sem.Nem olyan nyitott a személyes dolgokban.Illetve sokat dolgozott külföldön,keveset volt itthon.
Évek teltek el a kérdés kiírás óta, de ma, épp a hireket olvasva, a közhangulaton gondolkozva úgy gondoltam, írok pár sort arról, hogy alakult a történetünk.
Végül abban maradtunk, a fiam dolga a coming out, és végül úgy döntött (egy évvel azután, hogy engem beavatott) hogy kettesben szeretné elmondani az apjának. Túrázni mentek, ez az egész család közös hobbija és a kereszteny-konzervatív férjem sírva fakadt és azt mondta, "és ezt azért volt ilyen nehéz nekem elmondani, mert én olyan hangulatot teremtettem a családban, ahol úgy érezted nem lehetett. Nagyon sajnálom." Időt kert, és tamogatast, mert "más generációban születtem, mas idők jártak, sok kerdesem van" de azt mondta a fiamnak, mindenben támogatja. A fiam es a társa végül kulfoldre költöztek, de szerencsére egy kozeli országba, így gyakran talalkozunk, a home officenak hala a nyarakat teljes egészében együtt tudjuk tölteni. Két csodás gyereket nevelnek szeretetben, a férjem pedig igazán hatalmas személyiség fejlődésen ment keresztül. Sajnálom, hogy alábecsültem az apai minőséget. Öregszünk, unokazunk, az unokatestverek is jól kijönnek egymassal, de azért néha faj, hogy egy másik országba kellett költözniuk azert, hogy komfortos, nyugodt életet élhessenek a családjukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!