Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más párja is így gondolkodik?...

Más párja is így gondolkodik? Ha már úgyis itthon vagyok a gyerekkel, akkor csináljak minden munkát egyedül?

Figyelt kérdés
Eddig sem vitte túlzásba az itthoni dolgokat, de legalább amit kértem azt megcsinálta. Mióta itthon vagyok a gyerekkel, azóta mindenre az a végső reakciója, hogy csináljam meg / intézzem el / oldjam meg én, mert úgyis itthon vagyok. Egyre jobban bosszant a dolog, mert már a legkisebb feladatokat is lepasszolja.
2012. máj. 30. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Nekem természetes volt, hogy a férfi és a nő is ugyanúgy csinál minden mukát. A szüleim is építkeztek majdnem 15 éven keresztül önerőből, csinálták mindketten, sőt én is amikor már tudtam csinálni. Az főzött és mosogatott, aki éppen ráért, az betonozott és vakolt, aki éppen ráért. A párommal is így gondoltuk. Úgy terveztük, hogy mire visszamegyek dolgozni, addigra készen lesz minden, mert ketten megcsináljuk, erre most sorra azt kapom, hogy csináljam én, mert ő fáradt, nincs kedve, majd holnap...

Amit mi vállaltunk az nem egy emberes munka. Ha tudom, hogy így megváltozik, bele se kezdek az egészbe.

2012. máj. 30. 16:24
 42/55 anonim ***** válasza:
88%

Csak beleolvasgattam a válaszokba, de felmerült bennem, hogy ha a férjem egész nap dolgozik, én meg otthon vagyok, de felmerül benne, hogy segít, mert kedves, aranyos és rendes, akkor rávágnám, hogy ugyan drágám, hagyd csak, egész nap dolgoztál, én meg itthon vagyok, megcsinálom én.

De ha eleve úgy áll hozzá, hogy te úgyis itthon vagy, csináld meg te, hát kinyílna a bicska a zsebemben...

2012. máj. 30. 16:28
 43/55 anonim ***** válasza:
91%

Utolsóval egyetértek.

Nálunk már munka terén minden helyzet fennállt, dolgozott már mindkettőnk, csak az egyikünk, mindenféle beosztásban...

Igaz nincs gyerekünk, az biztos sok tekintetben felboríthatja a jól megszokott napirendet.

Amikor a vőlegényem dolgozott én meg itthon voltam, akkor minden házimunkát én csináltam természetesen (nem azért, mert szolgalelkű vagyok és az "uram" is elvárja). Mire ő este megjött (gyakran kicsinosítva elé is mentem), addigra mindenhol kitakarítottam, mostam, vasaltam, teregettem, finom ebédet/vacsorát főztem neki, hangulatossá tettem a szobát, hogy mire hazaér, már csak ennie kelljen meg élveznie a kényeztetésemet. És legtöbbször tornára és szépítkezésre meg egyéb kikapcsolódásra is maradt időm.

Viszont szinte minden vacsora után ő mosogatott el, mert sajnos nagyon érzékeny bőröm van, kínszenvedés minden mosogatás, így akármilyen hosszú napja is volt, az esti mosogatással sose kellett szenvednem. És nem azért, mert kisírtam magamnak, egyszerűen csak figyelmes velem, és fura módon még örömet is okoz neki, ha valamiben segíthet a szerelmének...

Amikor meg én dolgoztam, akkor ő csinálta meg a napi házimunkát az útmutatóim segítségével (még varrt is volna, ha arra kérem meg), főzött nekem, stb. És ha maradt elvégezetlen feladat, mert elfelejtette, vagy nem ment neki, mosolyogva megcsináltam, akármilyen fáradt is voltam. Vagy megcsináltuk együtt.

Szóval oké, hogy aki otthon van, az lehetőleg ne hagyjon fárasztó munkákat az este hazatérőre, na de azért cselédnek vagy semmirekellőnek se kell azt nézni, aki épp otthon van. Kisebb dolgokban igenis segíthetünk a másiknak, ha megkér, szerintem.

Ha meg végképp nincs hozzá senkinek lelkiereje, akkor szépen össze kell bújni, és letojni az egészet, munka még nem szaladt el az ember elől.

2012. máj. 30. 17:16
 44/55 anonim ***** válasza:
77%
#43 - Így kell ezt csinálni! :)
2012. máj. 30. 17:41
 45/55 anonim ***** válasza:
21%
Nem arról van szó h annyira ráérek, de ha már válaszolok akkor elolvasom hogy mire. Pláne h én havi 1-2 szer nézek fel. Nem pattogok úgy másoknak h el sem olvasom h mit írt. És amúgy ha hiszed ha nem te is ide járkálsz uh semmivel nem vagy több mint az álltalad leírt emberek. Főleg h annyira tudod milyenek itt az emberek. Sztem te vered itt a nyálad a legtöbbet
2012. máj. 30. 17:44
 46/55 anonim ***** válasza:
73%

"Atyám mekkora papucs férjről olvasok itt :DDDD

Szerencsétlen ember, te jó ég :DD Mondjuk magának köszönheti.

Anyuci otthon a gyerekkel, ő dolgozik és még fel is mos meg mosogat.

:DDDDDD"

MIÉRT????

ÉS HA A NŐ DOLGOZIK+ HÁZTARTÁSI MUNKÁT VÁLLAL, AKKOR AZ MI???

EXTRAHÜLYE PAPUCS????

VAGY A NŐ AZ NEM LEHET PAPUCS, MERT A NŐ AZÉRT SZÜLETETT, HOGY A LUSTA PASIK HELYETT DOLGOZZON?

Szerintem igenis dolgozzon otthon a férfi is, legalább segítsen be! Utálom az olyan link pasikat, akik "hullafáradtak" de azért szórakozni tudnak, meg számítógépen játszadozni...

amúgy a dolgozó nőknek sem kellene semmit csinálni otthon, mert mire ők hazaérnek, még inkább hullafáradtak! mivel a nő a gyengébb és kevesebbet bír!

2012. máj. 30. 17:46
 47/55 anonim ***** válasza:
50%

Am 1: Nem kéne személyeskedni. Bár látszik h tőled is csak erre futja

2: Nem tudom te hogy jössz ahoz h nekem is elkezdj pattogni. Felhívtam a figyelmed h ok nélkül kötöttél bel. Semmi mást nem írtam.

Marha nagy látó lehetsz ha 1 válaszból leszűröd h mien vagyok és mien a párom

2012. máj. 30. 17:46
 48/55 anonim ***** válasza:
47%
47. Meg fogsz lepődni, de nállunk úgy megy h aki nem dolgozik az csinálja a házimunkát. Most mind a ketten dolgozunk de volt olyan h én v a párom nem. Én is mindent megcsináltam és mikor meg dolgoztam, mire hazaértem csillogott a lakás.
2012. máj. 30. 17:51
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Hogy itt mennyi különvélemény találkozik, de szerintem a legtöbben keverik a szezont a fazonnal és csak két dimenzióban látnak. Milyen egyszerű hozzáállás még a hölgyikék részéről is, hogy kijelentik, a férfi dolgozik, persze hogy minden házi munkát én végzek, még a férfi munkákat is, mert a férjem annyit dolgozott. Persze értem, hogy nehéz lehet sokaknak a munkahely,de itt mindenkinek aranyásó,vagy nehézfémlakatos a férje? Én dolgoztam két féle irodai munkát is, ahol sok férfi kollégám volt, hát nem szakadtunk meg a munkában.8-kor kezdtünk 4 max 5-re befejeztük az egyáltalán nem megterhelő munkát mindkét munkahelyemen és még haza sem értünk későn. Ne mondja nekem senki, hogy ilyen munkahely mellett ne tudna segíteni az asszonykájának.

A kérdező férje pedig nagyon el lett kényeztetve, ugyanis a kérdező mindent megcsinál helyett és jól írta valaki, szépen hozzá fog szokni, bár már most természetesnek veszi, hogy még a férfi munkát is a nő csinálja, csak mert ő van otthon. Sőt azt is észrevettem, hogy sok esetben a férfiak alig vannak együtt a gyerekeikkel, az is elfogadott, hogy a nő nyűglődjön a hisztiző gyerekkel. A kérdező esetében a férj még ráadásul bunkón is viselkedik és a konnektor kicserélése helyett elmegy haverozni, még akkor is,ha tudja, hogy az a gyerek érdekében történik, hogy ne tudja hogyan kell bánni azzal.

Miért veszik sokan természetesnek, hogy szülés után a nő feladata csupán a gyereknevelésre és a takarításra korlátozódik és onnantól kezdve megszűnik nőnek lenni, aki a gyerek és férfi rapszolgája. Persze ez durván hangzik, csak érzékeltetni akartam, hogy mennyire nem gondolkodnak egyesek helyesen. A kérdező ráadásul nem azt várja, hogy a férfi csináljon mindent otthon munka után, hanem SEGíTSEN,

2012. máj. 30. 18:10
 50/55 anonim ***** válasza:
27%
nme tudom miert kell ezt a takaritast dolgot igy tulspilazni. Ha ennyire zavar kerdezo az otthoni teendok miert nem hasznalod a modern technologiat ami segit ezen? Pl mosogatogep???? A mosogep megcsinla helyetted siznte mindent, beteszed es kiveszed a ruhakat, majd bevasalod. Nem a maratonon vagy,nem tortenik semmi ha 2-3 nap mig bevasalod reszletekben. Takaritani nem kell minden nap. Hidd el ez a haziszerep nem napi 8 ora munka. Mi lenne, ha gyerek mellett meg dolgoznal is napi 8 oraban plusz 1-2 ora utazas a melohelyre, es meg a haztartas kozosen a ferjeddel?????
2012. máj. 30. 18:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!