Más párja is így gondolkodik? Ha már úgyis itthon vagyok a gyerekkel, akkor csináljak minden munkát egyedül?
Lányok, ez a 76%-os nő szerencsétlen még nem látott rendes férjet, ha neki furcsa, hogy egy férfi mosogatni is tud. Wow, én férjem is egy UFO, mert ő is tud mosogatni :))))))
Kedves 76%-os! Képzeld, a legtöbb nő háztartása rendes, tiszta, mégis mosogat a férj néha. Nem ártana nálatok is ilyesmit, csak hogy ne legyél ennyire savanyú szőlő :)
Nekem nincs mire irigykednem, te nem fogod fel, hogy valaki nem úgy gondolkozik, mint te.
És bocs, de aki a házimunkát nem képes elvégezni, az igenis nem tartja rendben a házat, illetve nem ő tartja rendben, pedig ő van otthon, a férj azért dolgozik, hogy ő otthon lehessen. Mert létezik bölcsi és munkahely megoldás is.
Tudjátok más az, amikor mindkét fél dolgozik, úgy rendben van, hogy a házimunka közös, de amikor az egyik otthon van, akkor pofátlanság a másikkal csináltatni.
És nem érdekel miféle sértést vágsz a fejemhez, vagy mennyire pontozol le, vagy éppen mit találsz ki az életemről és a kanapénkról (ami jelzem amúgy nincs).
Az pedig vicc, hogy másokat szólítasz fel, hogy "nézzétek" meg "nincs rendes férje" :DDDD
Bazzeg,ha egyedül nem megy, akkor inkább ne próbálj nekem visszaszólni :DD Majd szól magától,aki nem ért egyet. Bízom benne, hogy talán más nem kitalált sztorikkal kezd bombázni :D
Nem vagyok mondjuk meglepve, hogy ehhez is segítség kell :DDD
Gyerek még nincs, de időben én dolgozom többet, kicsit hülye időbeosztásban, mert késő délelőtt kezdek és este-éjjel érek haza (túlóra kérdése). A férjemnek kötetlenebb az időbeosztása, van amikor ő is későn ér haza, de ha akarja, akkor már kora délután is hazaér. Mivel későn érek haza, később is kelek, hétkor ki se bírnék mászni az ágyból.
Ezért általában ő vásárol be (mire végzek, már bezár minden), sokszor főz is, főleg ha nagyon korán hazaér.
Gyerek szempontjából pedig ő javasolta, hogy a szoptatási időszak után az maradjon vele otthon, aki épp kevesebbet keres. Ha ő, akkor ő marad otthon, mert így lesz jobb a bevételünk.
De szerintem is időarányosan illik megosztani a házimunkát, akinek több ideje/energiája van éppen, az csinálja. Hétvégén szoktam takarítani, de sokszor besegít kérés nélkül is. Hétköznap meg nem csinálok semmit szinte, max mosogatok, mert amúgy is kicsi a lakás, felesleges lenne naponta feltakarítani. Szombaton két óra alatt kész van.
Sőt, a vasalás teljesen az ő feladata, mert én kétszer kivasaltam a kezemet, egyszer meg kiégettem egy ruhát, úgyhogy inkább átvette. (Konkrétan félek a vasalótól az égetések óta...)
Én egész héten egyedül vagyok a gyerekkel mert a férjem kint gürizik mint az állat hogy mindenünk meglegyen.
Nincs semmilyen segítségem.Se anyós,se szomszéd de még anyukám sem akire rábízhatnám a gyereket mert nekem ablakot kell pucolni.És pedig oly sok anyukától hallok ilyet hogy amikor takarít lepasszolja a gyereket.Mégis úgy várom haza a párom hogy még virágot se kelljen locsolnia.Az más hogy segít mindenben amikor itthon van.
De ha itthon lenne nekem sem lenne pofám beállítani az otthoni munkára.
39es
Olvasd már el kicsit jobban a másik válaszát mielőtt belekötsz.
76%os 32es válasz:
"Tudjátok más az, amikor mindkét fél dolgozik, úgy rendben van, hogy a házimunka közös"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!