Más párja is így gondolkodik? Ha már úgyis itthon vagyok a gyerekkel, akkor csináljak minden munkát egyedül?
Az otthoni dolgokat illik megcsinálni annak, aki gyerekkel van otthon, szerintem.
Nekem eszembe nem jutna, hogy aki dolgozik az végezze. Azért annyira nem durva elfoglaltság ez a gyereknevelés, hogy egy házat ne lehetne mellette rendben tartani.
Hát nyilván nem ő fog munka után takarítani, főzni, stb. Nem tudom, lakásban vagy családi házban laktok, de igazán nincs olyan munka, amit naponta kell csinálni és kifejezetten férfimeló lenne.
Pl. a fűnyírást is megoldhatja egy nő, bár azt nem is kell naponta csinálni.
A párom nem, de én igen. Én vagyok egész nap itthon, magam és a gyerek után kell mosogatni, pakolni.
Ha rossz napunk van és megkérem, akkor persze segít.
Úhh.. Hát én is itthon vagyok gyerekkel, és meg tudok mindent csinálni. Még a kertet is rendben tudom tartani és füvet is nyírok! :)
Az más kérdés, hogy a férjem soha nem mondana ilyesmit nekem, de nekem se jutna eszembe, mikor hullafáradtan, éhesen hazaesik a munkából, hogy ugyan már, mossál már fel! Hétvégén segít mindenben.. És én is úgy gondolom, hogy nekem "illik" a házat rendben tartani, ha egész nap itthon vagyunk.
No, mivel a gyereket ketten akartuk, ketten "csináltuk meg", ezért az a mondat, hogy a "gyerek a nő munkája", már eleve téves.
Mi a férjemmel úgy csináljuk a házimunkát, hogy aki éppen ráér, akinek épp eszébe jut. Mivel nem régimódi családtípus vagyunk, azaz gyed előtt MINDKETTEN dolgoztunk, a gyereket MINDKETTEN neveljük, evidens, hogy a házimunka is totálisan osztott. Persze a főzés, vasalás, ilyesmi az enyém, de a mosogatást általában ő csinálja, teregetni és mosógépbe pakolni mindketten. POrtörlés az enyém, mert ő porallergiás, de pl. felmosni ő szokott.
Az "úgyis itthon van" dologra annyit mondanék a pasiknak, hogy igen, de nem azért vagyok itthon, hogy cseléd legyek. Egy pasinak sem száradt még le a töke, ha el kellett mosogatni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!