A vőlegényemet zavarja, hogy előtte mással is együtt voltam. Sok embert miért zavar ez?
Igen, házas asszonyokat dugott. :)
És tisztásképp írtam le a körülményeimet. Mint írtam, nem tudom, hogy miként is reagálnék, ha egészséges múltú pasival jönnék össze.
De talán ez a fajta "féltékenység" hasonlíthat ahhoz, mint amikor szakítás után megtudod, hogy van neki valakije és most őt csókolja, vele van, őt szereti. Lehet, hogy valakinek fájhat az is, hogy a múltban megtörtént mindez: őt szerette, őt csókolta.
De nem akarok belebonyolódni, még nem voltam benne. :)
Hú, most így ennyi válasz után betegesen hangzik, de én még örülök is, hogy a barátomnak sok nője, meg kalandja volt. Tuti, hogy 10-20 év múlva nem fog eszébe jutni, hogy vajon milyen lehet mással (akár szex, akár kapcsolat).
Nekem jól esik a tudat, hogy én vagyok az, aki számára pont jó, hiszen már úgy indult neki a kapcsolatunknak, hogy tudta mit akar, és mit nem. És én mindezt megadom neki, ha még mindig bírja mellettem:))
Hú, köszönöm ezt a rengeteg választ! :) Mindenkit felpontoztam!
Tudjátok ez a kijelentés elgondolkodtatott egy kicsit. 28 éves embertől nem vártam ilyen gyermeteg hozzáállást. Megértem, hogy féltékeny a múltamra, bár nem voltam egy ordas kurv@, szóval még csak ez sem jöhet szóba. És hiába mondom neki azt, hogy szerintem meg az a normális, ha az ember mielőtt megállapodna, úgymond kitapasztalja a szexuális dolgokat, hogy élete párjának mindent meg tudjon adni. És úgy menjenek bele a nagybetűs közös életbe, hogy biztosak legyenek abban, a másiknak nem kell más, mert elég tapasztalatot szerzett. Persze vannak más vélemények is, amiket el kell fogadni, de nem mindegy, hogyan tálalja azt az ember. Hisztizve, mint egy 5 éves, vagy felnőtten és megfontoltan.
Szia! Belinkelek neked egy jó régi kérdést, a vőlegényem írta még ki 2009-ben, őt is pont ez zavarta:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
Ahogy az utolsó válaszból kiderül, végül túltette magát rajta, hogy nem ő volt az első nálam. De hogy őszinte legyek, én jobban örültem volna, ha együtt van előttem más nővel. Látszólag tökéletes a kapcsolatunk, egyeznek a céljaink, világnézetünk, hobbink, egy valami nem az igazi: a nemi életünk. Ő elég sokáig úgy állt hozzám, hogy én egy "tapasztalt" lány vagyok, pedig ez nagyon nem volt igaz (egy kapcsolatom volt előtte, az is hamar véget ért), és nem tudta, hogy működik egy nő, én meg nem nagyon tudtam megmutatni. Végül eljutottam oda, hogy utálom a szexet, hagyjon békén, nem is hiányzik. Most próbáljuk az alapokról felépíteni ezt, de nem könnyű, mert rettentő "szűk vagyok" és félek, nem is kívánom. Sok kihagyás volt miattam, de most, ennyi idő után, végre-valahára felfogta, hogy kell az előjáték, és sok, meg legyen óvatos, gyengéd.
Szóval irtó romantikus volt egy piszkosul jóképű, atletikus, sportos huszonévesnek az első lenni, aki erkölcsi okokból várt az Igazira (ahogy én is, 19 éves korom előtt nem sokkal vesztettem el a szüzességem, de először melléfogtam). De ha választhatnék, lehet, hogy jobb lett volna, ha előttem ő is van mással...
Abból ítélve, hogy saját magának "megengedi" az előéletet, de azt problémának tartja, hogy Te mint nő, már voltál mással, nekem az jön le, hogy nem az egyenrangúság szellemében gondolkodik a két nemről.
Ez nem csak hogy ódivatú - az még hagyján lenne - , de kimondottan veszélyes is lehet a személyes biztonságodra nézve, mert sok bántalmazó ilyen oktalan féltékenykedéssel indít.
Hímsovinisztához, aki lenézi és birtoktárgynak tekinti a nőket, én nem mennék hozzá.
13.-as: az, hogy kíváncsiságból rákérdez, talán elmegy - hogy zavarja, és számon kér, az itt a gond.
De egyetértek az egyik előzővel, mi sem beszéljük meg túlzott részletességgel ezeket a dolgokat. Exektől nagyon taszított, amikor elkezdték mondani, hogy kivel, mit, hogyan, sőt volt, aki a mi szexuális életünket sem tartotta tiszteletben mások előtt.
Az meg megint más, hogy erkölcsi szempontból milyen életet élt-e, más kategória, ha egy vagy több tartós, monogám kapcsolata volt, mint ha sok viszonya, alkalmi kapcsolata, zűrje, stb.
Azt én is értékelem (nőként) a páromban, hogy nem volt sok partnere, egyáltalán nem tetszene, ha előttem csapodár lett volna. Én nem úgy fognám fel, hogy "de jó, kiélte magát", hanem úgy, hogy ki tudja, mikor fog neki megint hiányozni, hogy kalandjai legyenek. Szeretem, hogy érzelmes, monogám típus, és hogy előttem kevés kapcsolata volt, abban azt láttam, hogy képes kötődni, és nem csapong. Ez egy férfiban is értékelendő.
DE nemenként más erkölcsi mércét alkalmazni = gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!