Mennyi pénzből gazdálkodtok havonta és hogy oldjátok meg, hogy mindenre legyen elég pénz? Mit vesztek és mit nem?
Mennyi pénzből éltek havonta?Hogy lehet megoldani,hogy mindenre elég legyen és még maradjon is pár eze ft a hónap végére?Miket főztök?
Párom 120-at kap én 72 ezret,3 gyermek van,2 óvodás és egyikük még itthon.Akárhogy számolom nem jön ki olcsóbbra semmi.Párom mindig mondja,hogy húsos kaja kell,mert a fizikai munkát csak azzal bírja ( ezt meg is értem!),de nem tudok minden nap húst főzni,akkor meg a rezsire nem futná.Így is albérletbe élünk amiben csak a bérleti díj 30 ezer ft.
Már elmenni sem tudunk sehova,külön sem nemhogy együtt,mert anyagilag nem fér bele.
Ki hogy oldja meg a havi kiadásokat stb?
Köszi előre is a válaszokat.
Nem albérletbe vállaltuk a gyerekeket!
fél éve vagyunk albérletben! :(
Mi 500ból élünk. Párom fizetése 400, az én GYED-em 100.
Minden kijön belőle.
Amin lehet spórolni: egészségpénztár. Lehet rá venni pelenkát, popsitörlőt Ű(nem tudom, mennyi idős a kicsi), gyógyszereket és az állam 20%-ot hozzátesz az általatok berakott pénzhez. Tehát ha szánsz mondjuk 5000-t gyógyszerre, erre ad az állam 100-at. Sok kicsi sokra megy :-))
Az adókedvezményre pedig kérdezzetek rá a NAV-nál, mert az ilyen esetben is jár. Ahogy az ingyen étkezés és később az ingyenes tankönyv is.
Esetleg nem lehet, hogy a párod nincs bejelentve?
Be van jelentve ez tuti!
Hogy lehet havi 400 ezret keresni?
Mondjuk gondolom vmi olyan szakma...
A gyerektartásra egyébként:
nem tudom behajtani,már jártam bíróságon,végrehajtónál,gyámügyön,de semmi... először várnom kellett 6 hónapot,hogy egyáltalán foglalkozzanak velem,most mindegyik vár egy évet mire tesz vmit és akkor is csak papír munka lesz és ha szerencsém van 6 havi pénzt vissza kapok és már több mint 1 éve nem fizet semmit a fiaim apja...
Tudtam, hogy a sok irigy majd jól lepontoz :-)))
Programozó.
Még az jutott eszembe, hogy én a babaruhákat és néha pelenkát szoktam vinni a családsegítőbe. Őket már kérdezted?
"Amin lehet spórolni: egészségpénztár."
Kedves válaszoló. Szerintem az itt hozzászólók 90%-ának nincs egészségpénztára. :S
Amúgy én 145.000,- keresek de ebbe van plusz munka is takarítás, a párom 125.000,-.
Nálunk a családi pótlék 30.000,- körül van. A páromnak van két gyereke (15/F,8/L) rájuk az anya nem fizet gyerektatást. A párom meg olyan igazi férfi és a "ki ha én nem" alapon nem intézi el a gyerektartást, mert túl nagyképű, hogy bevallja hogy szükség lenne rá. A páromnak van kocsi és motor hitele havi 60.000,-. Szerencsések vagyunk, mert egy 1,5 szobás önkormányzati lakásba lakhatunk havi 10.000,- a bérleti díj.
Magyarul ha a párom kifizeti a rezsi felét meg a hiteleit utána tarthatom el az ő családját 25 éves nő létemre. Már sok mindenről lemondtam. Ruhák, cipők, smink cuccok egy részéről (az alapkencéket azért megveszem), plusz kb. fél éve nem veszek magamnak parfümöt. :( Ezzel szembe nálunk még a 8 éves gyereknek is van parfüm. Na de mind1... Nem az a kérdés mennyire van elegem abból, hogy mindig én húzzak a nadrágszíjamon, hogy eltartsak mindenkit... :S
Szóval:
Ruha, smink, cipő, egyéb kencék.
Én pl. a müllerbe veszek tusfürdőt 500 ml 250,- ft igaz hogy ez ilyen utántöltő de flakonom van...
Olcsó mosóport, olcsó öblítő.
Kajának fasírt, csirkeszárny, vagy ami éppen akciós.
Mindig nézem, hogy mi kerül a legkevesebbe.
Szórakozás kizárva. Hetente egyszer megyünk boltba, hogy spóroljunk a benzinnel utána csak kenyérért megyünk hazafele semmi kitérő.
Ja... És várom hogy leteljenek a hitelek, hogy végre a saját gyerekemre gürizhessek és értelme legyen az életemnek mert most nincs.
Neked ott vannak a gyermekeid!!! Tegyél meg mindent.
Menj el takarítani valahova vagy bármi. Takarítani mindig kell. Én is azt csinálom, ha az irodába végeztem.
És a gyerektartást hajtasd be!!!
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!