Megkértem a férjemet, hogy kössön életbiztosítást, mire azt vágta a fejemhez hogy hasznot akarok húzni a halálából. Jogosan?
Nekem már van, ő a kedvezményezett.
Van egy 8 hónapos lányunk, ő miatta tartom igazán fontosnak.
Ennyire jó a kapcsolatotok?
Hogy jogosan vágta-e a fejedhez, azt csak te tudhatod, de ha nem áll szándékodban megmérgezni, miután megkötötte, akkor kérdezd meg tőle, hogy szerinte mi lenne veled és a lányoddal, ha ő meghalna. Nem azért, hogy erre számítasz, de az ember már csak ilyen: halandó.
Pár hete elhunyt egy ismerősünk férje, 3 gyerekkel maradt egyedül, 10 éve nem dolgozik, nem kell sehová, a házat előbb-utóbb viszi a bank.
Nem akarom megmérgezni.
Az jó ötlet, hogy a gyerek legyen a kedvezményezett, ennek utána nézek.
Szerintem ő egy marha.
Ha valami bajod esik, te is azt szeretnéd hogy ők rendben legyenek anyagilag.
Akkor ő miért nem?
A gyerek miatt pláne fontos.
Továbbá jobb ha nem a gyerek a kedvezményezett mert amíg fel nem nő, nem tudjátok felvenni a pénzt.
Nem jó ötlet ha a gyerek a kedvezményezett. Ha meghal a férjed addig amíg a gyerek kiskorú, nem juthat hozzá amíg nagykorú nem lesz. Addig a gyámhivatal kezeli a pénzt.
Az életbiztosítás mellett vannak más lehetőségek is arra, hogy ne kerülj gázba ha meghalna a férj.
Az a férj meg aki nem gondol arra, hogy a halála esetén a feleségnek fel kell nevelni valamiből gyereket, az egy ostoba bumeráng.
A férjed valószínűleg azért mondta, mert nem gondolta át a dolgot. Így kellene feltenni neki a kérdést:
"Te Béla, miből diplomázna le a lányod, hogy kezdhetne boldog életet ha nem tudnánk megteremteni ehhez az anyagi feltételeket, mert mondjuk egyikőnket baleset érné, vagy betegség és meghalna?
Mi van akkor, ha balesetet szendvedsz, tudod mennyi hülye van az utakon, és megrokkansz? A munkád elveszítenéd, nem bírnál úgy és annyit dolgozni, keresni. KI LENNE AZ AKI SEGÍTENE RAJTAD, RAJTUNK?"
Ha valaki felelősen gondolkodik magáról és a családjáról akkor gondol arra is, hogy ha baj éri valakire kell hogy támaszkodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!