Most rengeteg minden áll előttem adnátok tanácsokat?
Telefon mindig legyen nálatok, hogy tudjatok segítséget kérni, vagy a szüleiteket szeretnétek tájékoztatni valami fontosabbról. Telefonszámokat írjatok fel, beszéljétek meg a szülőkkel, hogy pl ha elromlik a mosógép, kit hívjatok, vagy ha véletlen kizárjátok magatokat a lakásból, vagy ha orvoshoz kell menni, stb. Kajával kapcsolatban érdemes egy kis jegyzetfüzetet tenni a konyhába, ha valami fogyóban van, írjátok fel, hogy legközelebb azt venni kell.
Gyógyszereket tartsatok otthon, fájdalom-lázcsillapító, görcsoldó, vitaminok, ragtapasz, sebfertőtlenítő.
Kérdezzétek meg, mikor mit kell befizetni, van-e valami kiadás, amiről nem tudtok, de fontos.
És szerintem valami közeli baráttal, rokonnal mindenképp tartsátok a kapcsolatot legalább heti szinten!
Figyi!Nem lesz semmi baj, gondolj bele amikor valaki elkerül suliba(egyetem, főiskola)akkor is teljesen magára van utalva, csak jobban egyedül van mint az ujja, mert idegen helyre kkerül.Egy csomó minden élesben fog kiderülni, de önállóságra fog nevelni az biztos.Nem szerencsés, hogy pont érettsi előtt mennek ki, de gondolom nem jó kedvükben teszik.A sulira figyelj oda továbbra is, ne szaladj el a nagy szabadságban.
Osszátok be a takarítás, figyeljetek azokra amiket előttem írtak.Legyen mindig otthon olyan tartós élelmiszer, amit ha minden elfogy, vagy nem mentetek boltba, gyorsan bevethető.Nagyon figyeljetek oda, hogy legalább napi egyszer meleget egyetek, tönkre mehet a gyomrotok ha nem.Egymásra vagytok utalva, legyetek egymással türelmesek, az első egy-két hónap feszült lehet.És anyukátok jelöljön ki egy felnőtt rokont, ismerőst, szomszédot, akit megkér,hogy néha látogasson meg titeket, nem kell hogy gyámkodjon, de fordulhassatok házzá, ha szükség hozná.Minden rendben lesz meglátod!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!