Milyen család az ahol a rokonokat átverik rengeteg pénzzel?
18 évesen teljesen árva lettem, örököltem egy házat a tesómmal + egy másikat ami csak az enyém lett. A tesómmal közöset eladtuk, de állítólag átvert engem kb 5 millióval. (Ő volt megbízva hogy árulja, mert én a suli mellett nem értem rá, neki volt autója hogy mutogassa, és azt hallottam vissza hogy 15 millióért adta el, nekem meg csak 10 milliót mondott, így 5 milla az ő zsebébe került) Aztán az egyik rokonunk azt mondta hogy felújítja a házamat, adtam neki 150 ezret hogy vegye meg az anyagokat, és mikor megvette, újra kérte a pénzt. Mondom már odaadtam. Erre letagadta, és újra ki kellett fizetnem. Egy másik rokonomnak apum adott kölcsönbe egy csomó pénzt, és mivel apu meghalt "elfelejtette" visszaadni + elvitte apám szerszámait, gépeit amik szintén sokat értek.
Tudom én voltam a hülye, de 18 évesen annyira buta hülye voltam, hogy azt sem tudtam hol vagyok és ezt kihasználták...
Miért adtad oda még egyszer a 150ezret? Egyszerűen nem adod, és kész, ilyen egyszerű:) Ha Neked tiszta a lelkiismereted, mert odaadtad, akkor hiába pukkadozik a másik, ha egyszerűen nem adsz neki pénzt, akkor nem tud mit csinálni:D
Szerszámokat tényleg amilyen hamar csak lehet hozd el, amiket felsoroltál egy vagyont érnek, én a fél karomat odaadnám, ha ilyen cuccaim lennének, rengeteg munkadíjat megspórolhatnék:)
Hát az a baj, hogy a házeladást nem lehet bizonyítani, mert papíron csak 9 millió van, mert a vevő csak 9 millióról írt szerződést, hogy ne kelljen annyit adóznia és azt az 1 milliót "zsebbe" adta nekünk. Tehát papíron csak 9 millió szerepel.
Egyébként ez a 15 milliós megvételt úgy hallottam vissza, hogy az egyik rokonom véletlenül ismeri azokat akik megvették a házat. És az új tulaj mesélte el neki hogy most vettek egy új házat XY utcában, és akkor a rokonom meg mondta hogy az milyen jó környék, az egyik családtagunk is ott adott el egy házat, aztán rájöttek hoyg ugyanarról van szó. És valahogy szóba került hogy mennyiért vették meg, és az új tulaj rávágta hogy 15 millióért, és a rokon meg visszakérdezett hogy nem 10-ért? És mondta hogy nem, 15-ért....De ez is olyan dolog hogy nem is 100% hogy az új tulaj is igazat mondott, lehet nagyot mondott, felvágóskodott. Rákérdeztem a tesómnál, de tagadta persze, sőt még olyat is kérdezett hogy "Ilyet mégis hogyan lehetne megcsinálni?" De ha 1 millióval megcsináltuk, az ügyvédek háta mögött, akkor ő is megtehette 5 millióval az én hátam mögött mikor én nem voltam ott. Hozzáteszem nem volt túl jó soha a viszonyunk.
Na igen a szerszámokat jó lenne visszakérni, de azzal meg az a bajom, hogy ez a rokon azért valamennyire szokott nekem segíteni. Olyan dolgokban hogy elvisz autóval bevásárolni, vagy eljött a csatornát kiásni, megjavította a mosógépet, ilyesmi amiket én nem tudok megcsinálni. De tuti hogy én többet semmit sem adok neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!