Rég nem beszélek anyámmal, nem is láttam. Ma írt a születésnapomra. Itt bőgök. Mit tegyek?
Kb egy éve végleg összevesztünk, eljöttem és azóta nem láttam és nem is beszéltem vele. Pokol volt mellette az élet és amikor még 21 évesen is hazudozással, zsarolással és mindenki ellenem fordításával akarta irányítani az életemet becsaptam az ajtót, elköltöztem a lakásából(nem együtt éltünk, csak az ő lakásában laktam). Mindig segítettem neki, mindig őt védtem, ám ő milliomodszor is az emberbe rúg, amíg van hatalma.
A nagynéném szerint sokszor mondja, hogy hiányzok neki, persze amikor én neveltem a tesóimat, mert ő az aktuális pasi után futott, akkor nem jutott eszébe.
Azóta nem kerestük egymást, jól megvagyok nélküle. Ma van a szülinapom és reggel egy levél várt. Milyen volt, amikor születtem és egy szomorú dalt is küldött. Persze itt bőgök, mint egy gyerek és nem tudom mit tegyek. Válaszoljak? Tegyek úgy, mintha 21 év szenvedés vele semmi lenne? Csak újrakezdődne minden, de a családom szerint túl rövid az élet a haraghoz. Igazából nem haragszok, nem gyűlölöm, de vagy én ölöm meg magam tőle vagy tartom a távolságot.
Mi a helyes?
Köszönd meg, hogy felköszöntött, és ne tarts haragot vele.
Elköltöztél már, független vagy, te írtad, hogy már nem vehet el tőled semmit. Nem sokból tart, ha esetleg havonta beszéltek egyszer, ha úgy alakul.
Nekem édesanyám alkoholista volt. 14 évesen küldött el otthonról, de sokszor találkoztunk a nagymamámnál. Nagyon gyűlöltem, amit művelt, utáltam a piás képét látni, azt, hogy állandóan pénzt kunyerált piára, nem dolgozott, néha az utcáról kellett összeszednem fiatalon...
Már nincs velünk és nagyon hiányzik, akármilyen is volt. Végre találtam munkát, a fiamat felvették óvodába... tele vagyok jó hírekkel és nem tudom neki elmesélni... nagyon rossz érzés.
Válaszolj neki! Próbálj meg óvatosan nyitni felé, nehogy a végén az legyen, hogy csak érdekből közeledett feléd, mert akkor megint jönne a nagy "pofára esés" .
Nálunk ez pont fordítva van anyukám mindent megtett a nővéremért, felnevelte a gyerekét, anyagilag támogatta őket. Nővérem ezt csupán csak úgy hálálja meg, hogy se névnapra se szülinapra még egy doboz desszertet sem képes anyukámnak venni, telefonon meg úgy beszél vele, mint egy utolsó senkivel, mert meg merte anyukám mondani neki, hogy jó lenne, ha kicsit össze szedné magát, nem pedig egy drogos alkoholista senkivel foglalkozna, hanem a saját gyerekével gyerekével...Fura az élet, még furábbak az emberek!
Boldog szülinapot!
Végül visszaírtam neki, hogy köszönöm. Másra azt hiszem nem lettem volna képes.
Köszönök minden választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!