Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámmal bajok vannak - mit...

Anyámmal bajok vannak - mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Anyám úgy 3-4 éve állt le az ivásról, gyógyszerekről, előtte legalább 5-6 évig ezt művelte. Az elvonók semmit sem értek, végül is saját magától leállt, és megelégedett a diligyógyszerrel, amit az orvos írt fel neki (gyógyszerfüggőségre gyógyszert - orvos logika!). Nemrég beszéltem vele telefonon (már nem lakom otthon) és gyanút fogtam a hangja miatt. Tudni kell, hogy most 2 hónapja munkanélküli, régen is abból volt a baj, hogy ráért unalmában alkesszá válni. Háztartásbeli volt hosszú évekig, aztán, hogy tuti legyen a naplopás: inni kezdett. Lényeg, hogy leszűrtem, most is gáz van vele és a húgomat megkérdeztem: igen, egy ideje furcsán néz ki szerinte is. Apám feltehetően még nem vette észre, persze, mivel reggeltől-estig dolgozik a családjáért, nem látja, hogy ez az aljas ... mit művel.

Most nem tudom, mi legyen. Vasárnap megyünk haza, beszélni fogok vele, csak még nem tudom, hogyan? Mert legszívesebben leüvölteném a fejét, vagy felrúgnám, úgy utálom ezért... Nem elég a szégyen meg a sok baj, amit anno okozott, kezdené újra! Apám meg a húgom nem ezt érdemlik!

Ti mit tennétek, mert most olyan tehetetlen sz*rnak érzem magam és főleg dühösnek.

23N

2012. máj. 4. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A pia olyan mint egy betegség.

Ha te beteg lennél örülnél ha leordítanának ?

Azért iszik mert azt hiszi jó.

2012. máj. 4. 18:46
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem akarod megmondani, mi az alkoholizmus? Köszönöm, eleget láttam belőle!

Igen, minden alkeszt pátyolgatni kell, feltéve, ha nőből van, persze az alkesz férfit azonnal ki kell szórni, csak a nővel kell kedveskedni. Az a durva, hogy az orvosok is így állnak hozzá. Mikor először került elvonóra, a doktornő anyám pártjára állt, majdhogynem apámnak esett, mintha ő tehetne bármiről is. Mert készpénznek vette, amit anyám félrészegen összemakogott.

2012. máj. 4. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:

az, h letámadod, csak neked rossz. olvasd el soma új egyensúlyát. a szülők azt teszik, amire képesek, nem tudják átlépni ahatáraikat. anyám iszonyatosat tett velünk, tönkre akart tenni minket, tudom, milyen.

ha te lennél mondjuk bőrbeteg, lehet, h a gyereked szégyelne, neked hogyan esne?

sok tartást kívánok neked, de ne vigyéla dologba felesleges érzelmeket. sok új könyv van függőségről, olvass utána, könnyebb lesz, ha megérted, mi történik. pszichiáter is el tud magyarázni sok dolgot, a helyi lelkibeteggondozóban ingyen kapsz időpontot.

értsd meg őt és magadat jobban.

2012. máj. 4. 18:59
 4/11 A kérdező kommentje:
Sejtem, hogy a dühömmel nem sokra megyek nála, csak az a baj, mással sem és ez dühít fel. Volt régen olyan igazi anya-lánya beszélgetésünk, mikor sírtunk és megígérte, hogy leáll - nem tartotta be, hazudott. Azóta én már nem hiszek neki, csúnyán hazudott ezer más dologban is, még józan állapotában is hantázott mindig, apámat is ott verte át, ahol tudta. Egy jellemtelen ember, a függősége nélkül is.
2012. máj. 4. 19:03
 5/11 anonim ***** válasza:

nem jellemtelen, függő. ha valaha láttál drogos leszokásáról filmet, akkor megérted, h egy függő pont attól beteg, h nem néz sem istent sem embert, mert a függősége mindent felül ír, a személyiségét is. a függők képesek lehetnek megrabolni, meglopni a saját családjukat, h. hozzá jussanak ahhoz, amitől függnek.

a dühöd nagyon is érthető. az egy nagyon kemény dolod, amikor az embernek az arcába vágódik a sorsa. tapasztalat. a meg nem változtatható dolgok a felnőtt élet része. nem fog változni semmi nála, neked kell változni, hgy ő ne bánthasson, h lelkileg erősebb légy. nnagyon fontos, mert ezzel elkezdesz azon dolgozni, h majd te milyen anya légy.

2-es voltam

2012. máj. 5. 07:59
 6/11 anonim ***** válasza:
illetve hármas, mert a te válaszodat is számozták
2012. máj. 5. 08:00
 7/11 A kérdező kommentje:

Mint írtam, a jellemtelensége a függőségtől független. A tiszta időszakában, mindig hazug ember volt, akinek nem lehetett elhinni a szavát. Apámnak folyamatosan hazudott az évek során, mintsem hallgassa esetleg a morgását az eltitkolt dolog miatt.

Annak idején volt időm hozzászokni ehhez a helyzethez. Eldöntöttem már akkor, nem akarok olyan lenni, mint ő, sem anyának, sem embernek. Pl. emiatt, ha furcsállták, ha nem, soha nem iszom alkoholt és nem vagyok hajlandó gyógyszert bevenni, ha pl. fáj a fejem. Mindentől óvakodom, ami függőséget okoz.

Kellemes csalódás volt, mikor abbahagyta annak idején a dolgot. Én már elkönyveltem, hogy semmi gond, pár év, és ezzel az életmóddal úgyis meghal (mellé még láncdohányos is). És kijelentettem: itt nincs mit tenni. Igyekszem mihamarabb elköltözni, és többé felé sem nézek.

2012. máj. 5. 09:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát figyelj!

Nagyanyám pont azért halt meg mert a családja beleszart és nem rángatták ki a veremből. A két gyermeknek, anyámnak és a nagybátyámnak kellett iskola után feltakarítani a nagyanyám hugyát, szarát, hányását- és ez ment mindet egyes nap. Ezen kívül viszont leszarták. Úgy voltak vele, beteg, szar ügy, mi nem tehetünk semmit.

Végül a saját hányásába fulladt bele és meghalt. Anyám- aki a legtöbbet foglalkozott vele a legnagyobb gyerek lévén, az apja közben nőzött.. :/- a mai napig bőg és őrjöng ha az anyja illetve anyja alkoholizmusa kerül szóba. Csak emiatt pszichodrámákra jár, leveleket ír az anyának címezve, hogy a temetőbe felolvashassa a sírnak stb.

Titeket tesz így tönkre, szóval nekem ne mondja senki, hogy ennek az a módja, hogy "de-ő-beteg-sajnáljuk-és-hagyjuk-rá"!!

Ez nem betegség, akaratgyengeség! Könnyebb menekülni a realitás elől mint szembenézni azzal.

2012. máj. 28. 12:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Áruld el, mit lehet tenni? Felnőtt embert akarata ellenére nem lehet elvonóra rángatni. Nem menne. Mikor ment, akkor nem volt magánál, azért tudták elrángatni oda. És tök mindegy, mire hazaért, újrakezdte pár napon belül. Mit adhatunk mi ezeken kívül?
2012. máj. 28. 12:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Talán leülhettek vele beszélgetni:/. Sajnos én nem tudok tanácsot adni. A nagyanyámról írtam, akire én nem is nagyon emlékszem mert nem engedték, hogy átjöjjön hozzánk ha részeg volt- márpediglen az esetek 90%-ban az volt. Másfél éves koromban halt meg.

Szóval nem tudok tanácsot adni mert a nagymamám esete is tragédiával végződött- ott nem igazán törődtek vele csak takarítottak utána.

2012. máj. 28. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!