Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámmal bajok vannak - mit...

Anyámmal bajok vannak - mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Anyám úgy 3-4 éve állt le az ivásról, gyógyszerekről, előtte legalább 5-6 évig ezt művelte. Az elvonók semmit sem értek, végül is saját magától leállt, és megelégedett a diligyógyszerrel, amit az orvos írt fel neki (gyógyszerfüggőségre gyógyszert - orvos logika!). Nemrég beszéltem vele telefonon (már nem lakom otthon) és gyanút fogtam a hangja miatt. Tudni kell, hogy most 2 hónapja munkanélküli, régen is abból volt a baj, hogy ráért unalmában alkesszá válni. Háztartásbeli volt hosszú évekig, aztán, hogy tuti legyen a naplopás: inni kezdett. Lényeg, hogy leszűrtem, most is gáz van vele és a húgomat megkérdeztem: igen, egy ideje furcsán néz ki szerinte is. Apám feltehetően még nem vette észre, persze, mivel reggeltől-estig dolgozik a családjáért, nem látja, hogy ez az aljas ... mit művel.

Most nem tudom, mi legyen. Vasárnap megyünk haza, beszélni fogok vele, csak még nem tudom, hogyan? Mert legszívesebben leüvölteném a fejét, vagy felrúgnám, úgy utálom ezért... Nem elég a szégyen meg a sok baj, amit anno okozott, kezdené újra! Apám meg a húgom nem ezt érdemlik!

Ti mit tennétek, mert most olyan tehetetlen sz*rnak érzem magam és főleg dühösnek.

23N

2012. máj. 4. 18:35
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy ők is megpróbálták máshogy. De azok mindig jobban tudják, akik nem is voltak ebben a helyzetben, tapasztaltam. Jönnek az elvonóval, mert azt hiszik, oda elmegy az illető és úgy jön haza, hogy soha többé nem iszik, ölelkezik a család, happy end. Nem így működik. Az alkoholista élete végéig az marad, legfeljebb képes visszafogni magát. Mint anyám esete, évekig bírta, most már nem. Vagyis pontosítok, most 2 hete ismét tiszta, de meddig? Én beszéltem vele, annak nem volt hatása, csak 1-2 napig. Most húgom beszélt vele, egyelőre tart, de szerintem nem sokáig lesz nyugalom. Mi már ezerszer beszéltünk vele, hol szépen, hol csúnyán, nincs értelme.

Na, mondjuk olyan szintre sosem vinné, mint nagyanyád, hogy hány össze mindent, stb, apám előbb verné agyon, az fix. Én meg segítenék benne. Vagy kidobnánk a francba.

2012. máj. 28. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!