Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket szülök magamnak,...

Gyereket szülök magamnak, vagy testvért a meglévő gyerekemnek?

Figyelt kérdés

Mi már nem szeretnénk több gyereket a férjemmel, de többen mondták már hogy milyen önzőek vagyunk és ezzel az egész életét elb.sszuk.

De nem szeretném a kicsit a nagynak lepasszolni, nem neki kell majd éjszakáznia. Ráadásul az sem biztos, hogy összetartó testvérek lesznek felnőttként.

Ti mit gondoltok?

2012. máj. 28. 08:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mi van, ha megkérdeznéd a gyermekedet is? Bár arról nem írtál, ő milyen idős. Ha még kicsi, akkor viszont azt nézd meg, hogyan jön ki barátokkal, barátnőkkel oviban, suliban, mennyire örül annak, ha vannak kortársak körülötte, vagy mennyire tud, képes egymagában is meglenni. Igényli-e, hogy valaki legyen mellette, igényli-e, hogy legyenek állandó játszótársai. Ezekből sok mindent le tudtok szűrni.
2012. máj. 28. 09:08
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Egy testvér sosem rossz.Bár ezt úgy mondom,hogy én egyedül nőttem fel és minden álmom lett volna az,hogyha van egy testvérem.Abban van valami,hogy ezzel rosszat tesztek a gyereknek.Sosem lehet tudni.Nagyon sok hátránya van annak,hogyha egyedül,egykeként nő fel az ember,ezt a saját bőrömön tapasztalom.Mivel alig van a saját korosztályával,ezért nem tanulja meg időben,hogy hogy kell viselkedni emberek között,hogy kell kezelni a kapcsolatokat és hogy kell kiállni magáért.Engem túlféltettek,ezért felnőtt koromban estem pofára,most kellett megtapasztalnom azt,hogy milyenek az emberek,mert amikor kikerültem a burokból,úgy álltam hozzájuk,hogy mindenki jó.És kiderült,hogy ez nem így van.És ami a vicc,hogy ez a kisebbik probléma.A nagyobb az,hogy fogalmam sincs,hogy kell barátokat szerezni,megtartani és emberi kapcsolatokat kiépíteni.Folyton belebukok ebbe,elveszítem a barátaimat és nem tudom,mi a hiba.Vagyis tudom,csak azt nem,hogy hogy változtassak ezen.Gyerekkoromból nagyon sok minden kimaradt és ezt nehéz bepótolni.Szóval én mindenkit próbálok arról lebeszélni,hogy a gyereke egyke legyen.Kell egy testvér.Jobb lenne neki,hogyha lenne kihez szólnia.
2012. máj. 28. 09:24
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Nekünk jobb lettvolna ha nem lesz tesóm. Rosszban is vagyunk. Egy szemét mindig bántott engem. Meg jol le is szegenyedtek anyamek lyukas cipőben jartam meg ijenek.sokba kerül 2 gyerek nkabb az 1 nek adjatok meg mindent
2012. máj. 28. 09:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekunk is csak egy gyermekunk van es nem szeretnenk tobbet.A kornyezetunkben tobben is mondjak, hogy kellene testver.En meg erre mindig azt mondom, hogy szuljon o ha ennyire babazni akar(:

Hol erdekel, hogy masok szerint mit kene tennem? En elem az eletem, en tudom mi a jo.A mi csaladunkban egy jo testveri viszony sincs, vagy maximum semleges, szoval meg jo peldat sem latok ahogy a ferjem csaladjaban sem.

Kulso nyomasra nem szabad szulni.

2012. máj. 28. 09:43
 15/17 anonim ***** válasza:

"többen mondták már hogy milyen önzőek vagyunk és ezzel az egész életét elb.sszuk."

LOL!

2012. máj. 28. 16:48
 16/17 anonim ***** válasza:
12-es, ez nem az egykeséged hibája, hanem a szüleidé és a tiéd..
2012. dec. 30. 12:20
 17/17 anonim ***** válasza:

12-es: Támogatom az előttem szólót.

Én is egyke vagyok, sosem szerettem volna testvért, mivel nem tudom milyen érzés amikor van. Ebből kifolyólag nem is vágytam rá.

Nem feltétlenül, sőt normális körülmények között nem így érez egy ember. Én is egyedül vagyok, mint már említettem de bőven elég ez nekem.

Abszolút nem önzőség egy gyerek, sőt ebből jó szülőkként biztosítalak, hogy nem lesz hátránya sem.

2013. jan. 2. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!