Üdv.! Sajnos "gépszíjas alkoholista vagyok, és ezzel kapcsolatban tudnátok segíteni? Folyt.
43F vagyok,Bp.-en élek.Az hosszú történet,hogy mitől alakult ki.Le kellett szoknom a folyamatos ivásról 98 körül.Azóta sokszor előfordult már visszaesés,volt,amikor pár nap,de volt 2-3 hét szinte tök részegen.Max 1.5 év szünet volt,de volt mikor csak 1-2 hónap.7 hónapja van egy nagyon jó párkapcsolatom az első Barátnőmmel jöttünk össze 25 év után,nagyon vonzódunk egymáshoz.2 alkalommal történt meg az a gépszíj dolog,csak 2-3 napos volt,de nagyon megbántottam az ilyenkor bunkó dumámmal.Amúgy nekem is nagyon rossz az abbahagyás,még így,3 napos menet után is,pszichiés fájdalmat,félelmet kimerülést érzek.Megígértem neki,és magamnak is,hogy foglakozni fogok ennek gyógyításával,mert nem akarom Őt elveszíteni emiatt.
Aki érti ezt a dolgot,az tudja,hogy valamiért néha így alakul a dolog,és nem azért,mert laza vagyok,és sz.rok rá.
Szeretném ha tudna Valaki segíteni abban,hogy mit tegyek.Állítólag van valami bőr alá bevarrt kütyü,amitől rögtön kihánynám az alkoholtartalmú italt?Vagy nem ismertek egy jó Pszichomókust akivel el tudnék beszélgetni az ügyben?Amúgy is kellene tanács más miatt is,mert ennek oka van,hogy beindulhat az ékszíj.
Több hónapos pszichiátriai terápiát (nem makacsságból) de szinte teljesen kizárnám,mert Van állandó m.helyem,és másodom is,rengeteg munkával,amiket nem mondhatok le.Egyébként nem szeretném,ha azt gondolnátok,hogy valami csöves piás vagyok.Van mindenem,jogsi,kocsi,ház,nem fullos,de egész jó,a Barátnőmnek is fixállás,szép tiszta lakás,kis pénz is mindig van itthon.Én a 19 éves Fiamat egyedül neveltem 6 éves kora óta.
Lényeg a lényeg,mi lenne a megoldás,hogy ne menjek bele a gépszíjba?Akaraterőm néha elfogy sajnos.Hiába mondom most azt,hogy tuti kibírom,ez megy 14 éve.És ha mégegyszer megtörténik,elvesztem a Páromat,és dőlhet borulhat minden,melók,kapcsolatok,stb...
Köszi az esetleges válaszokat!
Én még nem hallottam erről a cuccról, de úgy tudom elképzelni, hogy egy ideig meghányatja aztán pedig emlékként a piáról a hányás marad meg ami ugye nem kellemes és akkor nem akar többet inni. Jó ez egy teljesen más léptékű példa, de én pl nagyon szerettem a túrót, és 8 éve hánytam tőle mert romlottat ettem. Azóta még csak tej terméket sem eszem nem hogy túrót.
Minden elismerés a tiéd. Beszélj a háziorvosoddal és ő biztos tud neked segíteni a pszichológusban is és a kütyüben is.
Menj el az AA-ba!! Egeszsegugyis vagyok, voltam ulesukon, es nem tudok jobb megoldast. Ne ultess be semmit, ne szedj be semmit, akaratbol tedd le a poharat. Egyreszt biztosan nem karositod tovabb a szervezeted, masreszt pszichesen jelentosen pozitivabban hat, mint bermalyik gyogyszer.
Mivel voltam ulesen, tudom, hogy ott megfognak erteni. Nem itelkeznek, meghallgatnak, segitenek. Heti egy alkalom, ingyen. Szerintem belefer. A baratnod is elmehet a csaladtagoknak szant gyulesre (nekik kulon van), o megtanulja ott, hogyan tud segiteni neked. Sok erot kivanok!
Kb. egyidős vagyok veled, szintén pesti. Hasonló gondok miatt két éve befeküdtem egy hónapra a pszichológiára (elvonó), ott gyógyszereztek, ki lehetett bírni azt az egy hónapot pia nélkül. Dohányozni lehet.
Bejártak az Anonim Alkoholisták is hozzánk hetente egyszer, elmentem vagy két gyűlésükre, nekem nem jött be. Mikor kijöttem nem is jártam hozzájuk.
A bőr alá ültethető cuccot jó pár éve nem alkalmazzák, kb. egy évig nem volt szabad inni rá, de ez annyira egyénfüggő volt, hogy több esetnek szar vége lett. Egyébként is főleg kényszerelvonásnál alkalmazták, sokan otthon kiműtötték magukból, vagy ráittak. Szóval az nincs már.
Ami van, az egy Antetil nevű tabletta, amit életed végéig minden nap be kell venni, onnan számítva 72 órán át, ha ráiszol nagyon rosszul leszel (nagy mennyiségnél be is krepálsz). Csökkenti az alkohol iránti vágyat. Plusz felírnak valamilyen antidepresszánst.
A logikája az lenne, hogy ma nem ihatok, mert bennem van a gyógyszer. Holnap reggel megállapítom, hogy de jó, tegnap sem ittam (és ma sem lehet) ezért beveszem a gyógyszert megint. És így tovább az életed végéig.
Ha abbahagyod, mert pl. 3 nap múlva lesz egy buli, akkor buli után nem tudod újrakezdeni a szedést, csak ha pár napig nem ittál előtte. Na ez már necces, kezdődik inkább minden elölről.
Én elvi okokból nem is szedtem a gyógyszert (egy szemet az elvonó végén beszedettek velem, még azt is megnézték, hogy lenyeltem-e), tudtam hogy előbb utóbb abbahagyom valami miatt, vagy ami még rosszabb lenne, ráiszok.
Aztán jött egy-két korty, egy-két buli, és egy év múlva ott voltam, mint az elvonó előtt. Hetente egyszer elmentem egy pszichológushoz, egy félóráért jól megkérte az árát, de volt, hogy odafelé már bekaptam valamit, nála hazudtam egy sort, aztán hazafelé az első kocsmában megálltam.
Akkor úgy döntöttem, hogy majd én megoldom. Kiadtam albérletbe a pesti lakásom, béreltem egy kis házat egy pici faluban és leköltöztem (lassan egy éve itt vagyok).
A munkám csak internet függvénye, az itt is van, meg van egy kis konyhakertem, a szomszédban lovagolok ingyen (eddig nem tudtam lovagolni, itt tanultam meg), itt minden házi a szomszédoktól (tej, tojás, csirke stb.), jó a levegő.
És nincsenek haverok meg bulik! Hétvégeken lejön hozzám a barátnőm, szerencsére ő nem iszik. Háromszor mentem Pestre ezalatt a közel egy év alatt, akkor is célirányosan.
Vettem egy elektromos cigit, lassan csak azt szívom, időnként egy pár szál normálisat.
Most kezdem el úgy érezni, hogy ha visszamegyek Pestre nem kezdődik minden elölről.
Száz szónak is egy a vége, ha nem szakadsz ki egy időre a környezetedből, a mostani társaságodból, akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Csernust emlegetik a függőségkezelés nagyjaként. Évekig dolgoztam olyan munkakörben, ahol rengeteg embert ismertem meg és bár nem pont ez volt a téma, de mivel beszélgetni/barátkozni kellett velük, sokszor ilyen magánéleti dolgokat is elmondtak. Kábítószerfüggőtől és leszokott alkoholistától is Csernust és az AA-t hallottam, mint működő segítséget.
A chip nem biztos, hogy működik, nagynéném volt alkoholista (sajnos csak volt, mert ő bele is halt az ivásba). A chipet két nap alatt kivakarta a bőre alól, illetve ő simán ráivott, nem érdekelte, hogy rosszul lesz tőle.
Illetve olvastam egy fickó írásait, valamilyen Szilveszter. Igaz, hogy ő szerencsejáték függőséggel foglalkozik (maga is az volt), nagyon jó módszereket írt le a leszokás pszichológiájáról.
A pszichológust nem fogod tudni megspórolni, szerintem gondold át, hogyan tudnál időt szakítani rá, anélkül biztos nem fog menni.
Egyébként alapvető, hogy gyógyult alkoholista nincs, csak olyan, aki X ideje nem iszik. Az AA-ban is ezt mondják el először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!