Dolgozik családtagotok gyárban? Mennyire viseli meg őket? Mesélnétek esetleg ezzel kapcsolatos gyermekkori emlékeket? Nincs más lehetősége azért dolgozik ott, vagy nem mer lépni?
Egy évet dolgoztam gyárban, főleg 3 műszakban. Volt, hogy kettőben és néha este 6-tól reggel 6-ig, na az nagyon durva volt. Szerencsére csak pár hétig volt ez a karácsonyi megnövekedett kereslet miatt (turmixgépeket, epillátorokat szereltünk össze).
Nem volt olyan rossz. Sok jó fej embert ismertem meg. A legtöbben azért nem mentek el, mert nem mertek lépni vagy mert megszokták. Ez van, ez jó. Nem tettek érte, hogy más legyen.
Most bankban dolgozok. Sokkal kevesebbet mosolygok, nevetek mint ott és érdekes módon sokkal több munkatársam panaszkodik az elviselhetetlen munkakörülményekre meg a megalázóan kevés fizetésre :-)))
Én 20 éves korom óta gyárban dolgozok,hiába van postai végzettségem.Ott sajnos annyira kihalásos alapon működik a felvétel,hogy évekig kellene várnom,hogy valaki elmenjen nyugdíjba vagy szülni.Viszont megélni is kell valamiből.Ez a harmadik munkahelyem(az előzőeknél a válság miatt leépítés volt és nekem nem volt szerencsém)2 éve vagyok itt,három műszakos vagyok.A gyomrom a rengeteg stressz miatt tönkrement,az műszakolás miatt néha alvásproblémáim vannak.Fröccsöntött műanyag alkatrészeket és műanyag tartópolcokat gyártunk hűtőkbe fröccsgépekkel.Abban van változatosság,hogy minden nap máshol van az ember,de azért az is kegyetlen tud lenni,hogy nem tudod mit csinálsz aznap,és milyen géppel leszel megszívatva.Van olyan gép,ahol 1 percenként adagolja az anyagot és millió dolgot kell rajta csinálni,más gépnél meg megunod az életed mire vége a műszaknak.Vannak nagyon szemét minőségellenőrök és főnökök,ők 4 műszakban dolgoznak,tehát az is előfordulhat,hogy minden héten más csapattal dolgozol.Itt is elég vegyes a felhozatal.A fizetést nem érzem korrektnek ilyen munka mellett,a körülményekről nem is beszélve.Van úgy,hogy a 70-et is alig érem el,pedig ott vagyok minden nap,nem szokásom táppénzre járni.Nyáron a gépek miatt óriási meleg van az üzemünkben,tavaly nyáron bevittem egy hőmérőt.47 fok volt odabent Júliusban!És ez nem vicc.Viszont semmilyen hűtőberendezés nincs,mert az a főnökség szerint tönkretenné a gépeket.Szívesen otthagynám de nincs más lehetőség a láthatáron.Dolgoztam szalag mellett is,az jobb volt,sikerült olyan kolléganőket kifognom akikkel rengeteget tudtunk nevetni 8 óra alatt.És abból a szempontból is jobb volt,hogy kiszámíthatóbb volt.A mostani kollégáim pletykásak és rosszindulatúak,az összes témájuk az,hogy ki mit főzött előző nap,mi van a gyerekkel és milyen volt a férjük az ágyban múlt éjszaka.Ráadásul mindezt úgy teszik,hogy lehetőleg a környéken hallja mindenki.
Még nagymamám dolgozott szalagon azelőtt,hogy leszázalékolták volna.Ő mesélte,hogy néha nagyon kemény volt,attól függött a gyári hangulat,hogy a főnökön milyen alsógatya van éppen.Viszont azt is mondta,hogy jó munkatársai voltak,akikkel tudtak egymásra számítani a bajban.Szóval nem egy leányálom,baromira irigylem azokat,akik azt csinálják amit szeretnek,vagy irodában dolgoznak.25/N
En meg diakmunkaskent dolgoztam gyarban harom hetet a soron.Ennyi is eleg volt belole. Olyan 6 eve lehetett.
Nagybatyam gyarban dolgozott es panikbeteg lett.
13-as!
Te nem egy székesfehérvári gyárban dolgozol véletlenül?
Egyébként én is gyárban dolgozom igaz pár hónapja csak, dolgoztam már ott tavaly mint diák, de én szerettem. Most is szeretem, igaz nem soron vagyok de nem is áll szándékomban gyárban tölteni az életemet. Továbblépek, maximum maradok gyárban ahol vagyok dee irodába ha meglesz hozzá a végzettségem 2 év múlva.
A 13-as vagyok:
Nem,én Jászberényben dolgozom.Én sem akarok itt megöregedni és tönkre menni,de egyenlőre sajnos nem tudok továbblépni.
ma 14:01
Sejtettem, h Jászberény:)
Én Fényszarun dolgoztam, az itteni nagy gyárban, érettségi után egy évet, televíziókat raktunk össze. Az jó meló volt,
családias hangulat, sokat nevettünk, a munka monoton volt, de 18 évesen ez érdekelt a legkevésbé:)))
Azóta voltam már ott még egyszer, össze sem lehet hasonlítani, borzasztó volt, 6 hét után otthagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!