Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhidegültem a férjemtől, de...

Elhidegültem a férjemtől, de nélküle sem tudom elképzelni, más is van így?

Figyelt kérdés
Így viszont belebetegszem a boldogtalanságba. Nem tanácsot kérek, kommunikálunk, törődünk egymással, mindent megpróbáltunk már. A szülés után kezdődött, de annak lassan 3 éve. Néha egy egy napra fellángol az érzelem, de lassan már viszolygok tőle, emberileg, testileg, mindenhogy. Rettenetes érzés mindkettőnknek. picit kölcsönös is, de ő jobban elvan az "állóvízben", őt nem viseli meg ennyire. Elhagyni, megcsalni ugyanakkor eszemben sincs. Más is van ilyen patt helyzetben?
2012. máj. 25. 13:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Általában nem szoktam egyetérteni red4me véleményével, de most maximálisan osztom! :)

(És igen, vörös vagyok! :D)

2012. máj. 25. 13:54
 12/31 A kérdező kommentje:

9.-ik nagyon nehéz helyzetben vagy, együtt érzek. Sokkal nehezebben mint én. Én már nem tudok kedves lenni hozzá, pedig nagyon bánt.

És kedves red4me! Nem voltál sértő. Bár szerintem nem arról van szó, hogy "lusta" lennék. Értem mire gondolsz, tényleg nem védekezés, örülnék, ha csak arról lenne szó, hogy azért nem lépek. Én nem szeretnék nélküle élni. És végképp nem szeretnék mellette mással lenni. Őszintén így van, nem csak tenni nem akarok érte. Á, esélytelen kívülről ezt megérteni, igazatok van. Jókat írtok, de tényleg nagyon fura, és ambivalens ez az egész...

2012. máj. 25. 13:58
 13/31 A kérdező kommentje:
Ja, igen, és a lelépek mert gáz van, az végképp nem a mi stílusunk, ezt bátran írhatom az ő nevében is. Aztán majd ha ott is gáz van, megint lépek? Vagy esetleg vissza hozzá? Na az a finom... Számomra ez sokkal szánalmasabb (gyerekkel pedig önzőbb) menekülés, mint azoké, akik itt álszentkednek, hogy Úúúúristen, olyannal vagy akivel nem vagy boldog? Az persze más, ha a gyerek lelkivilágának rovására megy a dolog. REmélem megoldjuk, és ilyen nem lesz.
2012. máj. 25. 14:04
 14/31 A kérdező kommentje:
Az előző mondatom nagyon hibás, de aki számít, az úgyis megérti.
2012. máj. 25. 14:05
 15/31 anonim ***** válasza:
aha, le lettem pontozva. Most tulajdonképpen mit akarsz? Ha lelépsz, máshol is ugyanezt fogod találni pár év múlva. Ha meg kommunikáltok, akkor a férjeddel kommunikáld meg légy szíves, mit a probléma és hogy elég-e a közös program hetente vagy kellene párterápia. Mert cselekedni kellene, nem itt vinnyogni. Főleg a gyerek miatt, aki nem tehet semmiről.
2012. máj. 25. 14:09
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha képes leszel belátni hogy te magad és a partner az életedben egyelőre csak egy csereszabatos dolog, elöbb-utóbb mindegyikel eljutsz erre a pontra, akkor képes leszel már most változtatni, anélkül hogy ebböl a kapcsolatból ki kellene lépj."

Egész nap gondolkodom,emésztem magam, hasonló helyzet miatt mint amiben a kérdező is van.

Az idézett hozzászólást író valamiért jól átláttja a problémát ... többször átolvastam ,értelmezni próbáltam amit írt,igyekszem meglelni a magam számára a tanulságot .

Kedves red4me ! Segítenél ,kifejtenéd egy picit bővebben,a változtatás milyen dolgokban értendő:leginkább saját magamon,a saját hozzáállásomon,elvárásaimon,azon,hogy mit sugárzok a másik felé ,hogy mit jelent ő nekem,mert kölcsönösen visszahatunk egymásra és mindketten felelsősek vagyunk a helyzetért,nem feltétlenül azonos arányban ?

Én azt érzem,hogy azzal van a legnagyob bajom amit a párom felém sugároz,hogy ki vagyok az ő szemében (megunt feleségnek érzem magam),nem értem,hogy hogyan juthattunk idáig,de talán a rengeteg megoldandó probléma amivel együtt kellett megküzdenünk is hibás lehetett.

2012. máj. 25. 14:21
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én átérzem a helyzeted, mert voltam ugyanebben. Leírom, mi történt: mi 10 éve voltunk együtt (akkor még gyerek sem volt) és úgy éreztük, nincs már meg az összhang, szépen külön mentünk. Nagyon nehéz volt, próbáltunk boldogulni egyedül, nekem is lett társam, a férjemnek is barátnője, mégsem ment, mert a különlét döbbentett rá, hogy nagyon szeretjük egymást és a hibáink nem is tűntek már olyan óriásinak külön, mint amikor együtt voltunk. Mi újra összeköltöztünk és ezerszer jobban megbecsüljük azóta is egymást, született 2 éve egy csodálatos kislányunk és voltak ugyanúgy mélypontok, főleg szülés után, de az újrakezdés óta mi sokkal de sokkal türelmesebbek lettünk egymáshoz, mert tudjuk, hogy mit veszíthetünk. A szerelem és a szenvedély elmúlik az évek alatt, de sokszor fel is lángol, ez csak rajtunk múlik. Lehet hülyén hangzik, de olyan apró dolgok is számítanak, hogy mindig tudjatok egymás mellett megújulni, 1-2 hetente mozduljatok ki otthonról, tartsátok barátokkal a kapcsolatot, legyen valami hobbitok, akár sport vagy tanulás, teljesen mindegy, csak ne haljatok bele a monotonitásba.
2012. máj. 25. 14:25
 18/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Pontosan erről van szó. Remélem ez tényleg csak egy hullámvölgy.
2012. máj. 25. 14:29
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Én végigjárva az utat, azt tudom mondani, hogy ha tudtok őszintén - nem veszekedve - kommunikálni egymással, akkor nagyon sok minden ki tud derülni, hogy milyen pici-apró, eltemetett sérelmeken úszott el a dolog... amit jó esetben még lehet orvosolni.

Nem könnyű, szerintem aki ilyen cipőben jár, az mindenképpen forduljon szakemberhez - már ha a férj nyitott rá, mert nem mindig az! Ez is a kényelem része...

Az a helyzet, hogy tényleg könnyebb nem tenni semmit, és várni a csodát, mint küzdeni a kapcsolatért - ami azért veszélyes is, mert esetleg kiderülhet, hogy mi is hibáztunk, na meg változtatni is kellene... de ezt az utat szerintem mindenképpen be kell járni! Már csak azért is, mert ha a kapcsolat nem is megmenthető, akkor is tanulunk belőle, és legközelebb már nem követjük el ugyanazokat a hibákat!

Én kb. 2 éve ott tartottam, ahol most ti... éreztem, hogy rossz, hogy valamit kellene tenni, de nem volt erőm. Aztán megtudtam, hogy a férjem megcsalt. Nem kereste a lehetőséget, jött - és egy ilyen helyzetben szerintem bárki belemenne... megértettem, megbeszéltük, próbáltunk változtatni... nem ment. Kiderült, hogy túl sok a tüske, túl nagy falakat emeltünk, és már annyira nagy a szakadék, hogy nem tudjuk áthidalni. De nagyon sokat tanultunk belőle szerintem mindketten!

2012. máj. 25. 14:30
 20/31 anonim ***** válasza:
Az még lemaradt, hogy azt akartam neked ezzel mondani, hogy mivel már gyereketek is van, nagyon át kell gondolni, hogy kiteszed-e őt egy ilyen tortúrának (válás, költözés), aztán rádöbbentek, hogy mégis együtt a jobb, mint ahogy mi is tettük. Esetleg felkereshettek egy tanácsadót is, aki segít kibogozni és megoldani a helyzetet.
2012. máj. 25. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!