Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy végre...

Mit tehetnék, hogy végre foglalkozzanak velem is?! Vagy én reagálom túl az egészet?

Figyelt kérdés
Annyira el vagyok keseredve, h az valami hihetetlen! Nagyon szeretem a szüleimet, meg az egész családomat, de mindig van, aki miatt fáj a fejem. Apu sokáig dolgozik minden hétköznap. Amikor hazajön, akkor általában fáradt, sokszor meg ideges. Én általában amikor megjön, kiülök a konyhába, hogy amíg ő vacsorát készít, addig beszélgessünk. A többiek nézik a híradót, vagy gépeznek. Ő mégis, ha kell, segít. De nem egyenlő arányban és ez rohadtul zavar. Bátyámnak órákig, de tényleg konkrétan órákig segít, ül mellette a gép előtt (programozó) és megoldja a problémáit, és ez elveszi az egész estéjét. És rendszeresen. Én nagy néha kérek tőle valamit, hogy foglalkozzon velem, mert nekem is a segítségére lenne szükségem, de legtöbbször csak ígérget. Hogy majd, majd. Ma az online jegyváltáshoz szerettem volna segítséget kérni, mert ő keni-vágja ezeket a dolgokat. Éppen evett és nézték a híreket. Mondta, hogy jó, majd segít. Bátyám lepisszegett és mutatta a hírt a tévében neki, hogy "figyelj, na ez az...". Apu egyből "mimimi?" odakapta a fejét és én hirtelen nem is léteztem már többé. Baromira felhúztam magam, mert amit legjobban utálok, az az igazságtalanság és az, ha nem egyenlőképpen bánnak velünk. (Azt még meg kell jegyeznem, h lehet, h nehéz a természetem, de én nagyon igyekszem mindenki kedvében járni: kérdezgetek mindenkit, milyen napja volt, én segítek a legtöbbet a házimunkában, összedobok gyümölcssalátát nekik csak úgy random, mert jófej vagyok, szóval igazán jól viszonyulok hozzájuk.) Szóval ott jártam, h felkaptam a vizet és beszóltam neki, hogy "Héé, én fontosabb vagyok, mint a hírek, nem??!!", mire ő "De mit vársz, hiszen vacsorázok? Most menjek egyből?" Ő is dühös lett, mire én azt mondtam, hogy persze, hogy nem most. Hát persze, hogy nem és elvonultam sértődötten. Annyira zavar ez az egész! Anyu utánam jött és azt mondta, tegnap vele se foglalkozott, meg ilyenek és mondom, de jó, most is őt kell sajnálni. Nem akarok önző lenni, de néha unom már ezt a lelki-szemetes dolgot, mert ez a szerepem és én mindenkinek szívesen segítek és meghallgatom a problémáit és próbálok megoldást kitalálni és támasz lenni, de azt AKAROM, hogy valaki végre engem is meg akarjon hallgatni, mert ezt már nem bírom tovább, hogy az ÉN érzéseim senkinek sem fontosak. És az a legnagyobb baj, hogy ezt nem tudom nekik soha elmondani, mert egyszerűen képtelen vagyok az érzéseimről beszélni, mert amint valami ilyesmi kerül szóba, én úgy érzem, gombóc van a torkomban és képtelen vagyok ezekről beszélni, mert még elbőgöm magam és az tényleg elviselhetetlen, engem senki ne lásson sírni! Ezért bántok meg olyan gyakran másokat szóval, mert egyszerűen nem tudom ezt kontrollálni, a tetteket sokkal inkább. Szóval a vége mindig az, hogy én elvonulok és kisírom magam, ahol senki nem lát. Ezért csinálok néha zűröket, mert akkor legalább rendesen rám figyelnek. Mi a fenét tehetnék, hogy változzon a helyzet???

2012. máj. 24. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem apukáddal van a bajod, nem is a híradóval, hanem azzal, hogy nem tudsz senkivel sem az érzéseidről beszélni. Te magad írtad, hogy lelki szemetes vagy, és hogy próbálsz mindig támaszt nyújtani. Ez pedig hosszú távon nagyon nehéz, ha te nem adhatod ki magadból az érzéseidet. Előbb utóbb besokallsz.

Én azt javasolnám, hogy ha nincs valami ismerősöd, akivel lehet lelkizni, hogy vezess naplót. Akár elektronikusan, akár füzetbe. Nekem segít. Nem kell minden nap beleírnod, és nem is kell a történteket ecsetelni, hanem az érzéseidet írd le. Kicsit hosszadalmasabb, mint a beszéd, és fárasztóbb is, de pont ezért segít. Kifárasztod magad, leadod a feszültséget. Ha elkezdet azt a pár sort, utána csak úgy jönnek a gondolatok.

Próbáld meg.

2012. máj. 24. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Sz@rd már le, téged legalább csak semmibe néznek, de engem napi szinten meg is aláznak mellette.

És igen, ez a lelki szemetesládák sorsa. MEgszokták, h te mindig pattansz, meg segítesz, örülnek neki, és úgy vélik, neked nincsenek is érzéseid, v te erős vagy.

2012. máj. 24. 21:42
 3/5 A kérdező kommentje:

De hidd el, ez az eset is nagyon nagyon bántott! Főleg az, hogy féltékeny vagyok arra, h látom, mással mennyire figyelmes.

Igazad van persze, tényleg bajok vannak az érzelem-kifejezéseimmel. De azért nem is akarok ezekről beszélni, mert úgy érzem, kinevetnének, vagy egyszerűen csak senkit sem érdekel. Szóval sokkal könnyebb azt mutatni, hogy semmivel sem tudnak megbántani és nincsenek érzéseim, mert akkor legalább azt hiszik, h erős vagyok.

Amúgy nagyon okos dolgokat írsz, és tinikoromban nagyon sokáig vezettem naplót (meg hát minden kamasznak ugye világrengető problémái vannak, azt meg muszáj leírni), de most úgy vagyok vele, hogy nem akarom, h legyen egy füzetem tele keserűséggel. Mert ha meg boldog vagyok, akkor túlságosan lefoglal az és azt úgysem írnám le. Próbálok annyira pozitív lenni, és mindenkinek ezt is sugallom, h legyen optimista, és fel tudom még magamat is vidítani. Úgymond elnyomom a rossz érzéseket, h ne fájjon, és keresek valami jót, amire gondolhatok. Ma is felüléseztem, meg fekvőztem és úgy éreztem, már totál behalok és akkor gyorsan felpattantam és egy tök jó számra elkezdtem táncolni és olyan jó kedvem lett. Valahogy sokkal könnyebb így érezni magam. Szóval nem is akarok rossz dolgokkal foglalkozni, ki akarom zárni őket az életemből, hogy még véletlenül se vonzzam be őket. Nem tudom, érted-e. Szóval hogy ne csak a rizsa legyen és értsd is: nem para az, ha én a rossz érzéseimet rögzítem és így teszem őket megtörténté? Nem fog ez engem lehúzni?

2012. máj. 24. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, én nem hiszek ebben a bevonzós-kivonzós dologban. :)

Én abban hiszek, hogy ha valami érzelem túlcsordul bennem, azt kiadom magamból. Mivel törni-zúzni túl költséges lenne, így maradt a napló. :)

Nem arról van szó, hogy ülsz a kis szobádban, és sajnálod magad napokon keresztül (az az ami lehúz), hanem tényleg a túladásra összpontosítasz.

Ha nem akarod, hogy egy kész füzeted legyen tele a rossz dolgokkal, akkor írj papírlapokra. És a végén gyűrd össze, és vágd a földhöz. :) Akár többször is. (én ezt csak azért nem teszem, mert szeretem visszaolvasni a régi problémákat, hogy akkoriban hogyan éltem meg.)

Egy próbát megér. Ha nem segít, akkor marad a táncikálás. :)

2012. máj. 24. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugyanezt érzem én is,csak nekem egy öcsém van.

Mindenki nekem jön panaszkodni, panaszkodnak egymásra, nekem, aki nem tud nekik semmiben segíteni. Nem hozhatom rendben a szüleim házasságát, nem nevelhetem meg öcsémet, ezekre képtelen vagyok. Akkor miért terhel mindenki ezekkel? Megvannak a saját bajaim (persze előttük semmi problémám nincs, happy van egész nap), nem hiányoznak máséi. Ha nem hallgatom meg őket, akkor már xarul érzem magam, hogy mennyi mindent kaptam én tőlük, és erre sem vagyok képes. Borzasztó. Segítem őket mindenhogy, anyagilag, lelkileg, pénzt és energiát nem kímélve, illetve, hogy a lehető legkevesebb bajuk legyen velem. (Nem kérek pénzt, nem megyek sehová, takarítok, megfőzök, kérés nélkül.) Gondoltam már arra, hogy elmegyek pszichológushoz, majd az segít, de még nem jutottam el hozzá. Így viszont idő kérdése és összeroppanok. A mindennapi viták és az, hogy olyan, mintha aknamezőn lépkednék, megkeseríti a mindennapjaimat. Még 2,5 év és költözök el itthonról, addig gyűjtöm a pénzt jobb időkre.

2012. máj. 24. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!