10 év gyereknevelés után sem tudom, mi a helyes? Keménynek kell lenni, leüvölteni, néha pofozni ahhoz, hogy komoly és fegyelmezett gyerekem legyen, vagy normális, értelmes szóval elmagyarázni mindig mit nem kéne?
"sztem itt senki sem tud olvasni komolyan.de nem írom le mégegyszer,még a gyengébbek kedvéért sem,aki értelmes az megérti amit írtam
Én az előttem íróknak válaszoltam, de ez szerintem a válaszomból egyértelmű volt.
Szerintem az a gyerek, akit pofoznak és üvöltöznek vele, nem fegyelmezett, csak fél a szülő reakciójától. A gyerek akkor "jólnevelt", ha a saját meggyőződéséből fegyelmezett, és nem a következményektől való félelme miatt. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem lépi át a határokat, hiszen ez természetes, minden gyerek kipróbálja magát, és azt, hogy meddig mehet el. Aztán kamaszkorban tesznek olyan dolgokat is, amikről egyértelműen tudják, hogy nem kellene, mégis a banda, a saját közösségnek való megfelelés erőssebb, mint a szülői elvárásoknak megfelelés iránti igény. De szerintem ilyenkor is felesleges az ordibálás, hiszen a gyerek tökéletesen tudja, hogy amit csinált, az helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!