Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 10 év gyereknevelés után sem...

10 év gyereknevelés után sem tudom, mi a helyes? Keménynek kell lenni, leüvölteni, néha pofozni ahhoz, hogy komoly és fegyelmezett gyerekem legyen, vagy normális, értelmes szóval elmagyarázni mindig mit nem kéne?

Figyelt kérdés

2012. máj. 23. 15:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
ha a legeléjétől következetesen NEVELTED volna a gyereked, most nem kéne ilyeneket kérdezned....
2012. máj. 23. 17:36
 12/13 Andizsuzsi ***** válasza:

"sztem itt senki sem tud olvasni komolyan.de nem írom le mégegyszer,még a gyengébbek kedvéért sem,aki értelmes az megérti amit írtam

Én az előttem íróknak válaszoltam, de ez szerintem a válaszomból egyértelmű volt.

Szerintem az a gyerek, akit pofoznak és üvöltöznek vele, nem fegyelmezett, csak fél a szülő reakciójától. A gyerek akkor "jólnevelt", ha a saját meggyőződéséből fegyelmezett, és nem a következményektől való félelme miatt. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem lépi át a határokat, hiszen ez természetes, minden gyerek kipróbálja magát, és azt, hogy meddig mehet el. Aztán kamaszkorban tesznek olyan dolgokat is, amikről egyértelműen tudják, hogy nem kellene, mégis a banda, a saját közösségnek való megfelelés erőssebb, mint a szülői elvárásoknak megfelelés iránti igény. De szerintem ilyenkor is felesleges az ordibálás, hiszen a gyerek tökéletesen tudja, hogy amit csinált, az helytelen.

2012. máj. 23. 18:13
 13/13 anonim válasza:
Engem régen szíjjal vertek .. és addig nem hagyta abba a szülőm amíg nem hagytam abba a sírást. Pedig nem voltam rossz gyerek, tök pitiáner dolgokért is kikaptam. Mert olyan kedve volt. Elhiheted milyen nehéz volt. Főleg, hogy első gyerek vagyok és ahogy megszülettek a testvéreim engem elhanyagoltak... és ez úgy érzem most meg is látszik az életemen. Eléggé visszahúzódó vagyok, ez is a rossz gyerekkoromnak tudható be. Szóval ez sem egy jó gyereknevelési módszer. De szerintem ameddig tudod beszéld meg vele szép szóval .. bár minden gyerekre máshogy lehet hatni. Más-más dolgokkal lehet nála elérni valamit.
2012. máj. 25. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!