Születési név megváltoztatásakor mi a teendő?
Születési anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, lakcímkártya, házassági anyakönyvi kivonat (ha van). Ezeket viszed magaddal. A bizonyítványaidat nem írják át, ezeken az okmányokon életed végéig az eredeti születési neveden fogsz szerepelni. Állásinterjúkon majd magyarázkodhatsz mindig. Tőle is mindig megkérdezték, hogy mi ez, mért, stb...
Tudom, most nem érdekel, de ha elfogadsz egy jó tanácsot, nagyon jól gondold át, mielőtt változtatsz. Én 16 év után visszaváltoztattam, mert sosem tudtam megszokni az új nevemet, még 16 éven keresztül sem. Családom sem, környezetem sem, senki. Nagyon meg is bántam, hogy akkor 18 évesen csak úgy ilyet tettem. Így 16 év után, úgy döntöttem, visszakérem az eredeti nevemet. Hát, nem volt egyszerű, de mindent meg lehet oldani, és ráadásul Én már férjes néven voltam. Sok sikert, de azért gondold még át nagyon!!! Ja, és még jó pár barátnőm megváltoztatta a nevét akkoriban, mert ugye csordaszellem, mint a birkák mentünk egymás után, és kivetél nélkül mindenki megbánta. De csak nekem volt bátorságom visszavenni a nevemet, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Igaz, 20 ezer forinttal "büntettek" érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!