Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pokolra jutok? Ütöttétek már...

Pokolra jutok? Ütöttétek már meg a szüleiteket?

Figyelt kérdés
Amikor Anyám sarokba szorított és megvert, reflexszerűen vissza kapta az ütést. Csak épphogy érintette, és önvédelemből tettem, de azért mégis csak megütöttem. Azóta nem bántott fizikailag amióta megmondtam neki, hogy visszakapja, ha hozzám ér. Az eset hónapokkal ezelőtt történt de még mindig ezen gondolkodom. Legszívesebben levágnám a karom.
2012. máj. 23. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azért az sem normális, hogy félelemből kellett visszaütnöd.

19/L

2012. máj. 23. 15:20
 12/20 anonim ***** válasza:
22%

Hát igen, ezért a pokolra jutsz.

A tesóm 18 évesen ütötte meg anyut, anyu kidobta a házából. Azóta albérletről albérletre vándorol.

Bár én nem is értem, hogy hogy lehet így konfiktust megoldani, hogy összeverekedtek? Anyádnak is lehetne több esze.

2012. máj. 23. 15:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hű most miért is? Ja az önvédelemért kerülne pokolra. Szóval Isten nem ismeri az önvédelem fogalmát csak a Btk.

Megbántad? Igen, mivel nem haragból, nem kínzás vágyából, nem előre megfontoltan stb követted el. Számodra mivel te már töbször is kaphattál egyértelmű, hogy nem ez a megoldás s ezért fáj rajta a fejed. De anyád? Ő csak tanult belőle de megbánni nem iszem. Ő hévvel, a tekintéje, a szava megerősítése ként használta fel az anyai szerepe ellenére. Gonolom többször is. Ezt is ismeri a Btk.

2012. máj. 23. 15:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, anyámat. Piált éveken át, nem mindig bírtam végighallgatni a kötekedését, no meg szimplán lesni, ahogy dülöngél. Az ember tehetetlenségében vetemedik erre. De nem bántam meg, őszintén. Úgysem nagyon érezte a tompult agyával, ha mégis, annál jobb. Aki ezért elítél, elképzelni sem tudja azt, amin átmentünk miatta. Azt a szégyent, és idegeskedést, épp annyi idősen, mint a kérdező, de nekem az egész tinikorom így telt.

Kérdező, a te eseted önvédelem, nincs miért rágódnod. Nem jutsz a Pokolra ezért. A szülők addig érdemelnek tiszteletet, míg rászolgáltak. És te nem csak úgy ütötted meg, hanem hogy védd magad tőle.

23N

2012. máj. 23. 16:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az ilyenek megkapják előbb utóbb, amit kaptak... Egy ismerősömet az apja kisgyerek korától verte, véresre. Mikor már elég nagyfiú lett, visszaütött. Azóta többször ő verte úgy el az apját, mint szódás a lovát.
2012. máj. 23. 16:16
 16/20 anonim ***** válasza:
*kaptak=adtak
2012. máj. 23. 16:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Ezek szerint úgy gondolom, ő is bánja.Bizonyára nem tudta, hogyan kezelje máshogy a helyzetet.Tanulság, hogy jobb higgadtabban megbeszélni a dolgokat.
2012. máj. 23. 20:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem jutsz pokolra. Ahogy valaki már írta, édesanyád ne csodálkozzon ha a fagyi visszanyal. Engem is vert anyám, de egy idő után már fel se vettem. Megnőttem, 185 centis sportoló lettem ő pedig 159 maradt és már félni sem tudtam tőle vagy attól, hogy megüt, amitől ő nagyon frusztrált lett. Egyszer felkapta a konyhaszéket és azzal indult el felém. Itt telt be nálam a pohár. Szempillantás alatt elszedtem tőle és úgy falhoz vágtam (a széket), hogy darabokra tört, a vakolat pedig tégláig ment le a falról. Azután soha többé nem próbált megütni.

A karodat pedig ne akard bántani, jó helyen van az ott!

2012. máj. 24. 04:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, mindenkit felpontoztam.
2012. máj. 24. 15:09
 20/20 világvége1 válasza:
A jók nem ütnek meg senkit – és csak ők kerülnek a mennybe.
2020. jún. 3. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!