Annyira szeretlek, hogy nem tudok Neked megbocsátani. Létezik egyáltalán ez?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom, egy kapcsolatnak talán három fázisa van. Az első, mikor még nem szereted a másikat annyira, hogy az amit tesz ellened, vagy a károdra, úgy fájna, hogy ne tudnád megbocsátani. A második, mikor már szereted annyira a másikat, hogy annál amit tett a szereteted erősebb és így legyőzi a benned lévő fájdalmat vagy haragot. A harmadik pedig mikor már annyira szereted a párodat, hogy képtelen vagy lenyelni, elfogadni azt amit vétkezett, hiszen annyira fáj éppen tőle, hogy nem tudsz túllendülni rajta. De létezik egyáltalán ez? Van olyan, már azért nem tudunk megbocsátani, mert annyira szeretünk?2012. máj. 22. 16:43
11/15 anonim válasza:
A megbocsátásnem a másik embertől függ, nem is a "bűn"-től, hanem tőled. Tehát akinek a saját lelkében ott a megbocsátás, az megbocsát. Aki büszke, és azért nem, vagy önző és azért nem, vagy aki magát kevésre értékeli, és emiatt nem tudja elképzelni, hogy őt tényleg szeretik, az azért nem. Tehát a nem-megbocsátás oka saját magunkban van. Ebből következik, hogy saját magunkon kell változtatni, ha együtt akarunk maradni. Elégondolkodni: talán nem is szeretem őt, csak birtoklom? Talán nem is szeretem őt, csak élvezem, hogy mindenki irigyli tőlem? Talán nem is szeretem őt, csak boldoggá tesz, hogy valaki képes hallgatni a nyafogásaimat? Talán félek, hogy nem vagyok elég jó, és ezért bárki elveheti tőlem? Szóval a másik ember "megjavítása" csak akkor fog bejönni, ha előbb saját magadat helyrehozod.
12/15 anonim válasza:
szerintem az utolsónak van igaza
13/15 anonim válasza:
ha a szerettünk egy megbántással kifejezi, hogy nem sokat érünk neki a megbocsájtás csak struccpolitika. ott igenis vészcsengő kell, hogy szóljon. nem önbizalomtól függ semmi. a másik ellenünk volt. ez nem tőlünk függ hogy feldolgozzuk, nem dolgozzuk, mert attól még igenis ellenünk volt. lehet pont az bocsát meg, aki azt érzi ezt érdemli, pont hogy az a kishitű.
14/15 anonim válasza:
igenis tudomásul kell venni azt ahogy a másik hozzánk áll. még ha az negatív is, még ha az fáj is. megbocsátás után nem szabad újra rózsaszín szemüveget hordani.
az igazi megbocsájtás ebből tehát az, amikor el is HAGYOD, HAGYOD hogy boldog legyen mással. mert veled nem volt az
15/15 anonim válasza:
előző vagyok.
amiket írtam a kérdésre tehát a válasz:
csak az önző szeretet az, ami nem képes megbocsátani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!