Annyira szeretlek, hogy nem tudok Neked megbocsátani. Létezik egyáltalán ez?
A megbocsájtásban soha nem a másikat nézzük. Ott az ego kerül előtérben, mert te vagy az akit bántottak. Tehát az én a lényeg.
Én pont ezért azt gondolom, hogy az általad felvázolt 3. típusú szeretet nem létezik. Ha én annyira szeretek valakit, akkor megbocsájtom neki, akármit is csinált.
Szerintem az a legnehezebb, amikor megbocsájtasz, de odaállsz a másik elé és közlöd vele, hogy ennek ellenére mégis vége van a kapcsolatnak.
Nagy emberi erőfeszítést kíván.
Mi éppen azért bocsátottunk meg egymásnak, mert annyira szeretjük egymást. Nem vagyunk régóta együtt, 5 hónapja. Mindketten feszültek voltunk a munkánk miatt, elég sokat veszekedtünk, és ő kimondta, hogy vége. Amikor elmondtuk az anyukájának, akkor ő annyit kért, hogy gondoljuk át, mert nagyon szeret engem. Párom elment dolgozni (külföldön van a munkahelye), és tegnap megkeresett, hogy ő átgondolta, és szeretné, ha újra együtt lennénk. Félredobta a büszkeségét, pedig nagyon erősen benne van ez a tulajdonság, és bocsánatot kért, szerelmet vallott. Én könnyeztem a beszélgetés alatt végig, teljesen ledöbbentem a tettén.
Szerintem, ha igazán szereted a másikat, akkor meg tudsz neki bocsátani. Persze nem mindent, megcsalást én nem tudnék soha.
Igen! Csakis ilyen létezik. Ha igazán szeretsz valakit, képtelen vagy együtt élni vele (pl. megcsalás), és tudod, hogy sohasem tudod elfelejteni azt a fájdalmat, amit okozott neked.
Ellenben ha nem szereted annyira, vagy inkább érdekeltséged van abban hogy együtt maradj vele (pl. gyerekek, vagyon, párfüggőség) akkor úgyis "megbocsátod, mert nem számít, mert "más" számít. az, hogy megmaradjon a vagyon, a biztonság, vagy a gyerekek ne sérüljenek.
Igazából, aki igazán szeret valakit, és pl. megcsalják vagy valami nagyon fájó dolgot vét az egyik fél a másik ellen, akkor megbocsátja neki azt a másik fél, de a kapcsolatból ki fog lépni. Mert ha nagyon szeretsz, a szíved a fájdalmat nem tudja feldolgozni.
30N
A harmadik esetben nem szereted, csak függsz tőle.
Ha a megcsalást hozzuk példának, akkor egyik esetben sem bocsájtanám meg, maximum az első esetben nem érdekelne és kirúgnám, a második esetben fájna és kirúgnám a harmadik esetben pedig a megcsalás csak egy plusz probléma a kapcsolatfüggés mellé.
a fájdalom amit a másik vét ellenünk, az tulajdonképpen felismerése annak, hogy a másik nem úgy érez irántunk, ahogy mi őiránta.
ezért van első esetben tulajdonképpen vállrándítás, másik esetben egosértés, harmadik esetben szakítás. hacsak nem kapcsolatfüggő akit megbántottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!