Csajok ti egyetértetek azzal, hogy egy nőnek csak annyi a szerepe az életben, hogy gyereket szül és vezeti a háztartást?
Nem.
Persze, kinek nem lenne jó, hogy nem dolgozik, de van pénz...
Ugyanakkor sz@r lenne megkapni a páromtól lépten-nyomon, hogy ő tart el, vagy hogy ingyenélő vagyok.
Az meg, hogy otthon üljek mindig, ne mehessek soha szórakozni, mert gyerekem van, nem bírnám ki...
Gondolom le leszek pontozva kb 20%-ra, de én lennék ilyen helyzetben.
Engem mindig jobban vonzott az, hogy családanya legyek, aki ellátja a gyerekeket, a férjét, vezeti a háztartást, süt-főz, mint aki megrögzött karrierista. Mármint nem azokra gondolok akik muszájból dolgoznak a megélhetés miatt, hanem akik nem bírnak a munkahelyük nélkül meglenni. Pl ismerek olyat aki most ment nyugdíjba 40 X év után, és könyörög hogy vegyék vissza, mert a munkahelye nélkül úgy érzi semmit sem ér.
Ha anyagilag megtehetném akkor én itthon maradnék.
Nem. Szeretem a munkámat, viszont a háztartási munkát utálom. Nem tudnának annyit fizetni, hogy egy kellemes irodai környezetet, szellemi munkát feladjak a budipucolásért és portörlésért.
Nekem egymás után jött a 2 gyerek, így folyamatosan 3,5 évet voltam otthon, a végére majdnem megbolondultam, már a számlákat is excel táblázatban vezettem.
Utána gyerekek mellett dolgoztam részmunkaidőben, nagyon jó volt, mert a munka mellett a családra is jutott idő.
Ha kifognék most egy gazdag második férjet, aki mellett azt csinálhatnák amit akarok, akkor inkább felvennék egy háztartási alkalmazottat az általam gyűlölt munkákra, én meg vállalnék valami segítő munkát egy alapítványnál napi 4 órában, a maradék időt meg a gyerekekkel tölteném meg főzőcskéznék (mosogatást meg a házvezetőnő megcsinálná :-D).
16-os: Az nem baj, ha te ezt szereted/szeretnéd csinálni, nem vagyunk egyformák. Tényleg vannak olyan nők, akik miközben segítenek a nagyobbnak a leckében, a kicsinek adják a banánpürét, megdicsérik a középső rajzát és fél kézzel sodornak egy gyurmakukacot, és fél szemmel nézik az órát, hogy mikor vegyék ki az almáspitét a sütőből. Az ilyen szüljön is akár hatot.
De aki a munkára is vágyik a család mellett, az nem feltétlenül karrierista (én pl. kézzel-lábbal tiltakozom az ellen, hogy előléptessenek csoportvezetőnek). Egyszerűen gyűlölök takarítani, port törölni, vasalni, stb. Nekem (a gyerekek mellett persze) az tölt el örömmel, ha csinálok egy szuper táblázatot meg hasonlók. Szeretem a munkatársaim nagy részét, mert másról is lehet velük beszélni mint a gyerek, nem úgy mint a játszóteres anyukákkal, akiknek csak pár témájuk van: 1. Az én tündübündikém a legokosabb legaranyosabb és legszebb 2. a szomszéd Pistike egy hülye neveletlen kis tökfej 3. Pistike anyukája mekkora egy ordas r.banc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!