Házasság 20 év korkülönbséggel működhet? A lány 23 éves, a férfi 43.
Szerintem egyre több az olyan férfi, aki 40-esként is fiatalnak érzi magát, és korát meghazudtoló, fiatalos életet él. A huszonéves lányok közt meg van egy réteg, aki már nagyon szeretne családot, és egy 40-esnek megvan hozzá az anyagi háttere is. Én 24 vagyok, a párom 7 évvel idősebb nálam, néha még ezzel is viccelődni szoktunk (én még meg se születtem, mikor ő már iskolába járt, stb.) Ha 10-20 évvel idősebb lenne, nálam fel se merült volna párként. A szüleim közt 13 év van, 34 éve házasok. Most, hogy apukám már jóval 60 felett van, most jön ki köztük a korkülönbség. Apa már nyugdíjas, pihengetne, anyukám meg nagyon társasági, szeret táncolni, de apám nélkül nem megy sehova. Ez komoly konfliktusforrás köztük. Pedig apukám nagyon fiatalos, 50 körülinek néz ki, de a gondolkodása gyökeresen megváltozott az utóbbi években. Ő már unokázna...
A lényeg az, hogy szerintem működhet, de a lány 45-50 évesen is fiatalos lesz, a párja meg 70 körül lesz. Nem mondom, hogy ez kizáró ok, az egyetemen vannak értelmileg és fizikailag friss 70-es tanárok, de nem biztos, hogy mindenki ilyen lesz idős korára. Szóval ki kell próbálniuk, aztán majd kiderül. Én nem piszkálnám őket, az ő életük, az ő választásuk.
Azért ne fél-egy év után akarj vele az oltárhoz rohanni.
Én azt mondom, hogy várjatok a házassággal még 2-3 évet, addig nagyon sok minden kiderül. Most lehet sok mindenben egyezik az ízlésetek, de már a családunkban többször is kiderült 45 felett bizony a pasik elkezdenek öregedni, persze nem látványosan, de bizony ekkora korkülönbségnél nem zárható ki, hogy egy idő után olyan féltékenykedései lesznek, hogy azt kívánod bár lett volna több eszed annak idején.
Szerintem működhet. Azt nem mondom, hogy feltétlen örökké együtt is maradtok, de ez másnál is előfordul nem kell hozzá ekkora korkülönbség.
Szerintem jó néhány évig szépen működhet, de valóban mikor a férfi már 63 te meg 43 vagy, lehet hogy olyantájt változnak már a dolgok. De ez egyáltalán nem biztos, beállítottságotoktól is függ. Mikor te leszel 43 éves, lehet, hogy te is még fiatalnak érzed magad az még elég fiatal szerintem, és többre vágysz majd mint egy 63 éves. De ha totál jól megy minden akkor ez nem lesz különösebb akadály.
Működhet, ha csak valameddig is, de igen.
Igen, az enyém is ilyen. De - ahogy egy okos, tapasztalt előttem író is szólt róla - minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, törések, megbicsaklások. Több tízéves kapcsolatban is. Vannak félrelépések, megbocsátás, újrakezdés ... nálunk legalább is. És nehogy már azt hidd, hogy 60-on túl nincs sex. hajjaj, de még hogy... Már nem kell óvszer, nem kell tartani egy kései meglepetéstől...
sokan azt képzelik, hogy a mai 50-es 60-asok csak mammognak. Ugyan. Nőknél és férfiaknál is (ha egészségesen, kondiban maradva, vigyázva a saját és a másik testi-lelki harmóniájára) szóval még 70-en túl is jó együtt. Élni kell az életet, gyerekek, és reménykedni...
igen. Működhet. Bár lehet, sok dolgoról kiderül később hogy máshogy gondolják. DE!Gondok 1-2 év korkülönbségnél is vannak!
Köztünk 28 év van, ( én most vagyok 24) .most lesz 20 hónapos a lányunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!