Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az apám egy...

Mit csináljak, ha az apám egy maradi idióta?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 18 éves fiú vagyok, és szeretném megosztani veletek a problémám.

Anyunak nemsokára születésnapja lesz, így a munkatársai szerveztek neki egy kis köszöntőt, amolyan buliféleséget, hogy közösen megünnepeljék. Igen ám, de apám a következő állásponton van:

Szerinte anyu nem törődik a családdal, merthogy már elmúlt 9 óra, és ilyenkor már illik itthon lennie. Merthogy van egy családja, van egy 7 éves gyereke, és még csak annyit sem csinál, hogy hazatelefonál. Én megmondtam apunak, hogy 1 évben egyszer van születésnapja, nem baj, ha kicsit szórakozik, és szerintem nevetséges ez a 9 órakor már legyen otthon, mert családja van hozzáállás. Ő pedig azt mondja, hogy szórakozzon, de a családját ne hagyja figyelmen kívül. "Ha egy felnőtt nőnek annyi esze sincs, hogy 9-re már hazaérjen a családjához, akkor ott már komoly gondok vannak, hiszen én sem sörözgetek a haverokkal". Gondoltam magamban, hogy nyugodtan mehetne, ő is élhetne, és talán nem lenne ilyen begyöpösödött felfogása. A legutóbb, azt hiszem pár hónapja valamelyik munkatársának esküvője volt, és tartottak egy "csajos estét". Apám akkor is kiakadt, mert anyu 10-kor jött haza, de vízen kívül semmit nem ittak, meg semmi ilyen nem volt, csak nem szívlelte, hogy "ilyen későn", holott van egy kisgyereke is. Na, akkor elhordta anyut mindennek, összepakolta a cuccait, el akart válni, meg költözni. Baromira idegesítő, hogy azért mert neki nincs élete, attól még másnak sem legyen, és félek, hogy anyu szülinapjára a hülye apám képes lenne anyu kedvét tökéletesen tönkretenni, és aggódok, hogy amint hazajön, apám tuti elkezdi anyut kioktatni.. Anyunak pedig a sok teendő, munka, házimunka mellett élni alig van ideje, és apám még ennyi örömet sem hagy neki, nevetséges.

Szerintetek én mit tehetnék?

2012. máj. 18. 21:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
74%
Hat igen, a ferfiak a teremtes koronai, de nehanyuk meg szuszogni sem tud egy no nelkul. Es megis hogy el vannak ajulva maguktol, es a sokszor hulye elveiktol.
2012. máj. 19. 13:32
 32/34 anonim ***** válasza:
40%
szerintem apud is ugyanugy tud adni nektek vacsorát,és te is. ő sem hal bele. mi lenne, ha anyud olyan munkahelyen dolgozna, ahol éjszakázni is kell? pl: idősek otthona, kórház, stb..? este 6 tól reggel 6ig van a műszak, drága apád akkor mit csinálna? megtiltaná hogy oda menjen? érdekes, szüleim mindketten ápolók, 12 óráznak, sőt, 2. munkahelyük is van. 16 vagyok, és van egy 2,5 éves hugom. én viszem bölcsibe, hozom el, vigyázok rá ha kell.volt, hogy orvoshoz is én vittem nagypapám helyett,mert a papám elég nehezen tud járni... és egy 2,5 éves az nem 7, szal ennyit erről.. jó hülye apád van..beszélj vele normális hangon..
2012. máj. 19. 14:13
 33/34 anonim ***** válasza:
73%

Úr Isten milyen elborult középkori némely emberke itt. Na mindegy.

Én a helyedben anyuddal beszélnék, megkérdezném őt ez mennyire zavarja, mekkora problémát okoz ez neki. Mert az is lehet , hogy anyukád egyébként jót röhög az egészen, meghallgatja az apád idegbaját, aztán megy minden tovább ahogy eddig. Miután régóta házasok, nyilván ismerik egymást eléggé, és ennyi idő után van, hogy a másik idegesítő tulajdonságán már csak röhög az ember. Vannak emberek akik csak dühöngenek aztán elfelejtik az egészet, majd legközelebb is egy kicsit morognak, aztán megnyugszanak. Apád is ilyen lehet.

Anyud meg jobban teszi ha azt csinálja ami neki jólesik. Azért a házasság és a gyerek nem börtön, nem hiszem, hogy ilyen miatt számon kéne kérni, én biztos mennék a magam feje után, apádat meg hagynám tombolni, majd megnyugszik.

Nem hiszem, hogy emiatt elválna, azért ez elég pitiáner dolog, csak fenyegetőzik sértettségében, én nem venném komolyan. Ha tényleg elválik emiatt akkor meg jobb is, akkor komoly gondok vannak vele.

Azt tapasztatból mondom, hogy a makacs szülőket képtelenség bármiről is meggyőzni. Ha a válás komolyan és ténylegesen felmerül, sajnos nem fogsz tudni beleszólni, vagy legalább is nem olyan szinten, hogy azt megakadályozd, ha mindketten akarják. Az tuti.

Majd ha kicsit idősebb leszel rájössz, hogy apádat így kell szeretni ahogy van, az embereket nem lehet megváltoztatni ha nem akarják, szerintem ezt anyud is tudja. Amúgy ha véletlenül egyszer annyira besértődne, hogy elköltözik, vagy elküldi anyudat, 90 % hogy két hét múlva életképtelenségéből és magányából adódóan meggondolja magát. Az jó lecke lenne. Szóval rossz dolog nem történhet, ezt jegyezd meg.

Egyetlen dolog amit tehetsz, hogy szereted a szüleidet, úgy ahogy vannak és elfogadod őket olyannak amilyenek. Esetleg segítesz neki, ha igénylik, ahogy eddig is tetted. Ezzel teszed a legtöbbet a családi békéért.

:-)

2012. máj. 19. 14:46
 34/34 anonim ***** válasza:

Sajnálom,hogy ilyen apád van.

A jó hír,hogy te idővel megszabadulhatsz tőle.

Anyád meg így fogja leélni az életét.

Ilyen korlátolt embereket és messziről elkerülöm,még ismerősömnek sem szeretnék ilyet,nem élettársnak.

2014. jún. 7. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!