Mit csináljak, ha az apám egy maradi idióta?
Sziasztok, 18 éves fiú vagyok, és szeretném megosztani veletek a problémám.
Anyunak nemsokára születésnapja lesz, így a munkatársai szerveztek neki egy kis köszöntőt, amolyan buliféleséget, hogy közösen megünnepeljék. Igen ám, de apám a következő állásponton van:
Szerinte anyu nem törődik a családdal, merthogy már elmúlt 9 óra, és ilyenkor már illik itthon lennie. Merthogy van egy családja, van egy 7 éves gyereke, és még csak annyit sem csinál, hogy hazatelefonál. Én megmondtam apunak, hogy 1 évben egyszer van születésnapja, nem baj, ha kicsit szórakozik, és szerintem nevetséges ez a 9 órakor már legyen otthon, mert családja van hozzáállás. Ő pedig azt mondja, hogy szórakozzon, de a családját ne hagyja figyelmen kívül. "Ha egy felnőtt nőnek annyi esze sincs, hogy 9-re már hazaérjen a családjához, akkor ott már komoly gondok vannak, hiszen én sem sörözgetek a haverokkal". Gondoltam magamban, hogy nyugodtan mehetne, ő is élhetne, és talán nem lenne ilyen begyöpösödött felfogása. A legutóbb, azt hiszem pár hónapja valamelyik munkatársának esküvője volt, és tartottak egy "csajos estét". Apám akkor is kiakadt, mert anyu 10-kor jött haza, de vízen kívül semmit nem ittak, meg semmi ilyen nem volt, csak nem szívlelte, hogy "ilyen későn", holott van egy kisgyereke is. Na, akkor elhordta anyut mindennek, összepakolta a cuccait, el akart válni, meg költözni. Baromira idegesítő, hogy azért mert neki nincs élete, attól még másnak sem legyen, és félek, hogy anyu szülinapjára a hülye apám képes lenne anyu kedvét tökéletesen tönkretenni, és aggódok, hogy amint hazajön, apám tuti elkezdi anyut kioktatni.. Anyunak pedig a sok teendő, munka, házimunka mellett élni alig van ideje, és apám még ennyi örömet sem hagy neki, nevetséges.
Szerintetek én mit tehetnék?
Miért kell a kérdezőnek esni, hogy nem az ő dolga? Nekem is szarul esik, ha néha összekapnak a szüleim, pedig nem 14 vagyok, hanem 23.
Én nem értem apudat, miért ilyen maradi. Le kell ülni és együtt meg kell beszélni ezeket a dolgokat. Szerencsére az én családom normális, szeretik egymást 24 éve. Sose volt abból gond, hogy bármelyikük is kimaradt estére. 10-15 éve focizik heti 1x apu és este 10 kor jár haza. No problem. Ha anyu maradt benn a melóhelyén koccintani a többiekkel? Semmi gond. Ha valami volt, mindig megbeszélték.
Kérdező, nem is tudom mit szólna apukád, ha anyukádék elmennének 3 napra a melóhellyel kirándulni. Amúgy meg lehet beszélni, hogy egy 7 éves gyerek nem csecsemő már, nem tudom miért ne lehetne anyának pár szabad estéje, ha amúgy végzi a dolgát.
A legfontosabb kommunikáció!
"Én nem értem apudat, miért ilyen maradi."
Ezen mit nem lehet érteni? Apunak van egy kialakult értékrendje, amibe nem fér bele az, hogy a felesége kimaradjon este 9 után. Mi olyan érthetetlen ezen? 18 éves fia van, gondolom minimum 40 éves. Ne várja már el tőle senki, hogy megváltozzon és szembe menjen az elveivel. Feltételezem anyu is tudja, hogy apu milyen, hisz egy jó ideje együtt élhetnek, tehát elfogadja apu nézeteit. Akkor mi a probléma?
Azért, mert még a saját fia is idiótának nevezte, a hozzászólók (nagy része) meg tapsikolnak mellé. Holott csupán arról van szó, hogy van egy ember, aki kitart az elvei mellett.
Elég hülye elveid vannak.
De majd, ha lesz gyereked, akkor soha, sehova ne menj, vagy legalábbis nélkülük ne, nehogy véletlen kikapcsolódj egy kicsit is...
Az ember nem csak házastárs és szülő, mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás, hogy ne savanyodjon be, ne darálja be a mindennapi élet...
De ha neked a négy fal tetszik, maradj otthon, jobb mindenkinek...
Ez a begyöpösödött 47 %-os kiborító. Miért ne mehetne? Szerinted egy embernek nem kell kikapcsolódás a barátokkal/kollégákkal? Egy felnőtt embernek miért kellene 9-re hazaérni? Még egy tizenéves is azt mondaná erre, hogy ilyenkor még el sem kezdődik semmi, nehogy hazaérni eddigre!!!!
Az, hogy házasok, nem azt jelenti, hogy egymás fenekében kell lenniük. Mi ez a lecke ellenőrzés szöveg? Pénteki napról van szó, jóember, nem tudom, hol élsz, de nálunk szombaton nincs iskola. De ha nem péntek lenne, akkor apuka képtelen erre? ÁÁÁÁÁÁÁ, vagy ez csak a nő feladata, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!