Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az apám egy...

Mit csináljak, ha az apám egy maradi idióta?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 18 éves fiú vagyok, és szeretném megosztani veletek a problémám.

Anyunak nemsokára születésnapja lesz, így a munkatársai szerveztek neki egy kis köszöntőt, amolyan buliféleséget, hogy közösen megünnepeljék. Igen ám, de apám a következő állásponton van:

Szerinte anyu nem törődik a családdal, merthogy már elmúlt 9 óra, és ilyenkor már illik itthon lennie. Merthogy van egy családja, van egy 7 éves gyereke, és még csak annyit sem csinál, hogy hazatelefonál. Én megmondtam apunak, hogy 1 évben egyszer van születésnapja, nem baj, ha kicsit szórakozik, és szerintem nevetséges ez a 9 órakor már legyen otthon, mert családja van hozzáállás. Ő pedig azt mondja, hogy szórakozzon, de a családját ne hagyja figyelmen kívül. "Ha egy felnőtt nőnek annyi esze sincs, hogy 9-re már hazaérjen a családjához, akkor ott már komoly gondok vannak, hiszen én sem sörözgetek a haverokkal". Gondoltam magamban, hogy nyugodtan mehetne, ő is élhetne, és talán nem lenne ilyen begyöpösödött felfogása. A legutóbb, azt hiszem pár hónapja valamelyik munkatársának esküvője volt, és tartottak egy "csajos estét". Apám akkor is kiakadt, mert anyu 10-kor jött haza, de vízen kívül semmit nem ittak, meg semmi ilyen nem volt, csak nem szívlelte, hogy "ilyen későn", holott van egy kisgyereke is. Na, akkor elhordta anyut mindennek, összepakolta a cuccait, el akart válni, meg költözni. Baromira idegesítő, hogy azért mert neki nincs élete, attól még másnak sem legyen, és félek, hogy anyu szülinapjára a hülye apám képes lenne anyu kedvét tökéletesen tönkretenni, és aggódok, hogy amint hazajön, apám tuti elkezdi anyut kioktatni.. Anyunak pedig a sok teendő, munka, házimunka mellett élni alig van ideje, és apám még ennyi örömet sem hagy neki, nevetséges.

Szerintetek én mit tehetnék?

2012. máj. 18. 21:40
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd ezt a fenébe.Évente egy napról van szó,ki lehet bírni.
2012. máj. 18. 21:59
 12/34 A kérdező kommentje:

De te miről beszélsz?

Alapjáraton szeretik egymást, és csak annyit veszekednek, mint körülbelül egy átlagos házaspár. Szerinted az normális, hogy apu azon akad ki, hogy anyu néhány órán át jól érzi magát? És mint mondtam, születésnapja vasárnap lesz, csak a munkatársai szerveztek neki ajándékként ilyen kis meglepetésbulit. Egyébként egy helyen dolgozik apuval, valószínűleg tudta apu is hogy lesz, más kérdés, miért nem ment el.

2012. máj. 18. 22:00
 13/34 A kérdező kommentje:
Na, anyu hazajött, várom a fejleményeket..
2012. máj. 18. 22:01
 14/34 A kérdező kommentje:
Hát, amit vártam. Apu elkezdett a mértékletességről papolni anyámnak (mintha valami alkoholistának beszélne a piafogyasztásról, komolyan), meg "megállapodásról", mintha az apa a tinédzser kislányának szabná meg hogy 9-re legyen otthon. Ezekután nem csodálom, ha már anyu utálna hazajönni, mert hogy én már nagyon utálom az apámat, az biztos.
2012. máj. 18. 22:05
 15/34 anonim ***** válasza:
7%

Naívság azt hinnetek, hogy midnent tudtoka szüleitekről!

Ha két ember KIZÁRÓLAGOSAN szereti egymást akkor, az KIZÁRJA az esti bulit a kollégákkal.

A munkahelyi kapcsolatok 99,8% meg egyébként is képmutattás és ezzel mindenki tisztában van!

Pénzért járnak oda, nem jópofizni!

2012. máj. 18. 22:05
 16/34 anonim ***** válasza:
89%
Szóval, ne is ápoljunk senkivel kapcsolatot, mi, akik stabil párkapcsolatban élnek, mert a szociális igényeinket ki kéne elégítenie a párunknak? Ez aztán okos gondolat, tényleg...
2012. máj. 18. 22:08
 17/34 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Szerintem teljesen igazad van!Apud is elmehetett volna anyuddal a buliba! S már te is nagy vagy,szerintem te is tudtál volna adni a 7éves tesódnak vacsit:)

Nem 10éves az anyud hogy az apád megmondja hogy max 9re lehet otthon!!!! :) Ráadásul pénteken van a buli,másnap nem kell munkába menni,suliba menni.Az ellenőrzőt és a házit holnap is lehet ellenőrizni!!!

Egy 26 éves feleség,2éves kicsivel

2012. máj. 18. 22:09
 18/34 A kérdező kommentje:
20 éve házasok. Viták csak annyi, mint egy átlag családban. Engem ami kiborít, apu felfogása. Kicsit olyan, mintha azt hinné 1-2 válaszadó, hogy anyám valami könnyűvérű k*va, aki még a születésnapját sem a családjával tölti. De mint ezerszer írtam, nem is ma van a szülinapja, és ez a naagy esti bulizás 9-ig tartott, utána mindenki ment haza..
2012. máj. 18. 22:10
 19/34 A kérdező kommentje:
Persze, sokszor én hozom őket haza suliból, tudok főzni/sütni pár dolgot, van, hogy egész nap én vigyázok rájuk, mert néha anyuék be vannak táblázva. Kicsit néha idegesítő, de azért az öcsém, vigyázok rájuk, oké. Bevásárolni is én szoktam, ahol tudok, segítek. Elhiszem, hogy aput bántja valami, csak azt nem tudom, mi? Amint anyu hazajön munkából, lemegyünk boltba vásárolni, és apunak is mindig van főzve rendesen. Talán az időjárás, a stressz, vagy hogy az anyagiak, vagy a kisöcsém néhai rosszasága szól közbe, hogy apám ilyen, nem tudom, de szerintem azért anyunak is kijár 1-2 nap..
2012. máj. 18. 22:12
 20/34 anonim ***** válasza:
17%

Azért figyeljetek anyudra, az enyém is így kezdte, hogy elmegy egy barátnőjéhez beszélgetni, aztán éjfélkor hívtam fel, hogy hol van már. Volt pár ilyen alkalom, apum 100%-osan megbízott anyámban, hogy tényleg csak beszélgetnek, ebben a helyzetben én voltam az, aki ezt a szituációt nem helyeselte és gyanakodtam. (A saját lánya.) És nekem lett igazam, mert anyám megcsalta apámat. Az egész családnak leesett az álla.

Még az volt a plusz "poén", hogy én lettem kioktatva, hogy mi az, hogy én bele merem ütni az orrom az ő dolgába (anyáméba), semmi közöm hozzá, törődjek a saját dolgommal. Ő meg szétrúgja a családot, ami kb. 13 évig tökéletesen működött.

2012. máj. 18. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!