Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek van összefüggés a...

Szerintetek van összefüggés a válások és a mostanában divatos gyereknevelési módok között?

Figyelt kérdés

Ezekre gondolok: már több hónapos a gyerek, de az anya mégsem hagyná senkire 1 órára sem; akár több éves koráig a szülök között alszik akkor is, ha ez apukának nem tetszik; anyuka elkényezteti a gyereket.

A páromnak most két barátja is válik és ezek a fő okok.

Mi a véleményetek?

2012. máj. 18. 14:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%

Azért, mert egy anyuka szoptat, még lehet kettesben lenni mondjuk a két szoptatás között, akár a kisbaba pár hónapos korában is....nem a szexre gondolok, hanem egy kávézásra valahol, vagy sétára a vízparton (Duna, Tisza, Balcsi, tó, ki hol lakik, ez csak egy példa volt). A baj ott van, ha a férfi már menne kettesben, anyuka meg egyetlen órára sem engedi ki a kezei közül a gyereket az istenért sem, mert hát ő szoptat.....na jó, de nem egész nap!

Igazából ez az egész csak akkor okoz gondot, ha a két fél máshogy gondolja és egyik sem akar engedni. Csak akkor. Egyébként meg meg lehet beszélni, legalábbis mielőtt pl. apuka visszavonhatatlanul kiábrándul az esetleges elslamposodott nőtől, a nő meg megunja a semmiben sem segédkező apukát. Mert minden éremnek két oldala van, mindkét fél hibázhat. Én nem látom hogy mindig csak a nő lenne a hibás. ............lehet hogy a kérdező két barátjának, ha meghallgatná a feleségeiket, merőben más véleménye lenne a kérdezőnek!

2012. máj. 18. 15:35
 12/28 anonim ***** válasza:
42%

Most elolvastam, amiket a kérdező írt közben, igen, ezek is olyan példák, amiket egyik apuka eltűri, másik nem. KOMPROMISSZUM. Apukának nem kell a kanapén aludnia, nyugodtan odafekhet ő is, de ő inkább tüntetőleg a kanapéra vonul.

Az meg, hogy 5 éves korig nem voltak kettesben, nem tudom igaz-e, mármint számomra hihetetlen, én megkérdezném a feleséget, igaz-e?

2012. máj. 18. 15:37
 13/28 anonim ***** válasza:
88%

Hát igen...1.Apa is odaférne az ágyra, ha akarna....de valószínű nem akar...

2.Apáéknál, meg szerintem a feleségnek is lenne igénye a kettesben utazásra. Nem hiszem, hogy 5évig egyszer sem akart volna a férjével lenni...Főleg úgy, hogy már rengeteg szálloda család-és bababarát.

2012. máj. 18. 15:42
 14/28 A kérdező kommentje:

9-es: igen, az lehet hogy nem voltak teljesen felkészülve.

Nekem is van lányom, 7 hónapos. Az első 3-4 hónap volt nehéz, addigra beállt a napirendünk. Nem értem, miért lettem volna jobb anya, ha a 12 és 16 órai szoptatás között otthon ülök és nem anyósom elviszi a gyereket sétálni, amíg mi kettesben vagyunk a férjemmel.

Elkényeztetés: minden apró "sírásra" felveszi, mellre teszi a babát.

Együtt alvás: mint írtam, semmi baj vele, HA apuka is beleegyezik. Mi is aludtunk együtt a lányunkkal (mondjuk nekem iszonyat kényelmetlen volt, de ők jól aludtak).

2012. máj. 18. 15:42
 15/28 A kérdező kommentje:

12-13: igen, nyílván odafért volna, de nem akart. Erre nem az jó reakció szerintem, hogy "nem érdekel, akkor is így lesz".

5 évig nem voltak kettesben: persze, lehet hogy nem igaz. De azt már korábban mesélte, hogy amikor óvodába került a gyerek a felesége teljesen megváltozott: minden otthon töltött percben a gyerekkel foglalkozott, minden hétvégén gyerekprogram volt mert szegény gyerek hétközben óvodában van, ott milyen rossz neki.

2012. máj. 18. 15:45
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki tudja rábízni a gyereket valakire, ezt azért még megemlítem. Én pl. anyukámra rábízom, de sokan nem tudják kire.

Én ilyenkor mindig meghallgatnám a másik felet, mielőtt véleményt formálok. Az 5 évben én sem hiszek, hogy igaz lenne.

2012. máj. 18. 15:46
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ovis dologra visszatérve, én ha férfi lennék, ezt tettem volna: kivenni egy nap szabit, kivetetni anyával is, és kettesben tölteni egy egész napot, és együtt menni a gyerekért. Anya rájönne, hogy jééé, milyen jó is kettesben tölteni néhány órát, ezért talán rugalmasabban kezelné a dolgot. Tehát apuka se legyen tesze-tosza, hanem igenis mozgasson meg minden követ. A kanapéra vonulás dettó egy igen passzív dacos dolog. A cselekvés helyett könnyebb durcázni, válni.
2012. máj. 18. 15:48
 18/28 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez is megoldás: nyilván minden férfi hazudik, a nők nem hibásak.

Akik együtt alszanak, ott próbálta a férfi megbeszélni (pontosabban azt hazudta a páromnak, hogy próbálta), de állítása szerint ez volt a felesége válasza: nem érdekel, így marad.

2012. máj. 18. 15:57
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

Egy csomóan azt írják, hogy az apuka nem segít.

Sokszor az anyuka nem is engedi segíteni, ő mindent jobban tud, külön vonul a gyerekkel, a férfi meg kirekesztve érzi magát.

2012. máj. 18. 16:03
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Igen, de én nem csak ebben látom az okokat.

Szerintem az is jelenség már nálunk, hogy a szülők rendkívül önzőnek nevelik a gyereküket: minden szart megkap, kinyalják a popóját, semmire nem mondanak nemet. Így a gyerek azt tanulja meg, hogy ő bármit megtehet, ő a világ közepe. És ez felnőtt korban is így marad. Ha kialakul egy párkapcsolata, és abban valami neki nem tetszik, mert NEKI az éppen nem jó, akkor máris szakít, válik.

Nem tanulják meg azt, hogy nem csak kapni kell, hanem adni is. Egyenlő arányban.

2012. máj. 18. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!