Mi lehet az összefüggés?
Két ismerősöm is van, egy hölgy és egy úr (egymással nincsenek kapcsolatban), nagyjából egyidősek. Ami közös bennük, hogy mindketten eléggé sajátos világban élnek. Tehetségesek, de a valóságtól elrugaszkodottak, ezért inkább lefelé csúsznak, minthogy előre haladnának, pedig 40 körüliek mindketten. Az utóbbi 1-2 évben vettem észre náluk, hogy egyre erősebben hisznek már-már nevetséges összeesküvés elméletekben és már annyira beszívta őket ez a világ, hogy másokat is próbálnak "jobb belátásra bírni".
A saját, nem túl kellemes életükért is külső erőket hibáztatnak - közben munkahelyről munkahelyre szállnak, mert sehol nem tudnak megmaradni. Dolgozni kell, néha csendben kell maradni, ha nem mindenki velük ért egyet - ezek sajnos nem mennek, többynire ez a távozás oka.
A sikertelen élet (miközben lenne lehetőségük sikeres életre) és az elrugaszkodott a elméletekben való hit között lehet összefüggés?
További párhuzam, hogy mindketten "megmentendő" emberekkel kezdenek párkapcsolatot - függők, szenvedélybetegek, érzelmileg erősen sérült emberek - ami rendre sok kínlódás után befuccsol.
Ezek miatt is nagyrészt egyedülállóak, amikor mégsem, akkor minden erejükkel megpróbálják "megjavítani" az aktuális partnert, sajnos rendre sikertelenül.
Más ismer esetleg ilyen típusú embert?
No, én pont ilyen ember vagyok, 21 évesen, és egy érzelmileg sérült emberkét próbálok felfelé tuszkolni már sok-sok éve, változó sikerrel.
Egyelőre reményteljes vagyok, nagy terveket szövögetek. Remélem, nem így végzem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!