Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ilyen helyzetb...

Mit lehet tenni ilyen helyzetben szerintetek?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk együtt párommal, most várjuk első közös babánkat(napok kérdése is itt lesz :) ). Neki már van egy 7 éves kis gyereke, az előző házasságából, akivel rendszeresen tartja is a kapcsolatot, hétvégente elhozza, együtt vannak/vagyunk rendesen fizeti a gyerektartást is. A gyerek nem az anyjánál van elhelyezve. Viszont a napokban felvetetődött hogy a nevelő nem szeretné tovább hogy ott legyen a kicsi, és hogy először a vér szerinti szüleitől kérdezi meg hogy nem akarnák -e magukhoz venni a kicsit. Az édesanya azt nyilatkozta " ...rendben magához veszi, mert akkor legalább ő fogja kapni a gyerektartást, és a családit is, plusz ha rajta múlik nem engedi majd hogy az apa annyit láthassa a kicsit...mert ha ő nem kellett neki, a közös gyerek se kelljen..." ezt a gyámhivatalban jelentette ki nekünk,és ő el is indította az eljárást, ami evvel jár. Párom is szeretné a kicsit magához venni. Viszont, mivel hogy mi (az igazi édesanya és én) egyáltalán nem jövünk ki, - rengetegszer nyilvános helyen rendezett botrányt, majd provokált ki verekedést is - félünk hogy a most születendő babára és rám nézve ez mekkora nyomás lenne, tudnám e megfelelően kezelni. Páromat nem kérhetném meg hogy ne menjen már dolgozni, és legyen őrző-védő kft. itthon. Hivatalos úton vagy bárhogyan a családsegítőtől lehet ilyen ügyben kérni valamilyen segítséget?
2012. máj. 16. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ne félj még jó barátok is lehetek a gyerkőccel,az anyjának meg eleve nincs mit keresnie nálatok.
2012. máj. 16. 13:19
 2/3 anonim ***** válasza:
34%
Lehet, hogy szívtelennek tűnök, de én nem vállalnám a gyermeket, ha az anyja is igényt tart rá. Sose lehet tudni, egy kamaszodó gyermek képes-e téged elfogadni, pláne ha az anyjával is tartja a kapcsolatot, s beköltözik hozzátok a baj, a keserűség. Próbál a sajátodnak nyugodt, jó légkört teremteni. Igaz, hogy a férjed a közös gyermek miatt nem tud elszakadni volt nejétől, a gyermekét látni-támogatni kell, de inkább tegye, mint hogy a problémákkal kelni/feküdni mindig. Más, ha a gyermeknek nem volna anyja, akkor én is elvállalnám, és próbálnám faragni, de ki fogja használni: ha felhúzza az orrát, szaladna az anyjához, és vissza.
2012. máj. 16. 13:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazából mindkettőtöknek igaza van. Tehát ez olyan mint egy pénz érme, két lehetősség van...csak kicsit tanácstalan vagyok. És látom hogy párom is csak örlődik mert nem tudja hogy most "melyik " családja mellett álljon ki. Nem kérném tőle soha hogy hagyja lányát, nincs vele semmi bajom. Viszont az idegeskedés, hogy hogyan alakulhatna az igazi anyjával a minden napjaink, tehát hogy csinálná a cirkuszt, vagy hogy nem hagyná hogy békében legyünk...
2012. máj. 17. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!