Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Nem igazán találtam sajnos jobb témakört a kérdésre...
Arról volna szó, hogy a Nagypapám 90 éves és sajnos néhány éve demens, nem súlyos az állapota, de nincs tisztában fogalmakkal, például a pénz értékével sem, vagy az eltelt idővel, és persze a rövidtávú memóriája kb fél óra. A probléma a következő; Vannak bizonyos "árusok" akik járják a várost fel s alá, nagy teszkós, vagy gurulós szatyrokkal és közben roppant erőszakosan kínálgatják a sz@rabbnál sz@rabb zoknikat, borotvákat, órákat...gyk bármit. Nyilván mindenki látott már ilyet, és nyilván mindenki tudja kikről beszélek. Szóval ezek az árusok rájöttek hogy a nagyapámnak gyakorlatilag bármit el lehet adni, mert annyira hiszékeny, hogy elkezdenek sírni neki hogy mekkora nyomorban élnek, meg milyen rossz nekik, vesz tőlük. Legutóbb -a számla adatai alapján- feltehetőleg 30E Ft értékben tukmáltak rá nagyjából 200 pár zoknit, 2 nem működő órát, és egy villanyborotvát.
Ma végre megtaláltam őket, pont be akarták palizni megint, de elküldtem őket melegebb éghajlatra, de hát ez nyilván édeskevés. Mit tennétek? Foglalkozik a rendőrség ilyennel, vagy közteresek? Vagy kihez lehet fordulni? Mert ez így tarthatatlan.
Segítsetek legyetek szívesek. :) Egyébként Pécsi vagyok, ha számít ez vmit.
Ne adjatok pénzt neki, ha ilyen marhaságokra rá lehet venni, akkor biztos ti is ki tudtok valamit találni, hogy oda adja nektek a nyugdíját és ti kezeljétek.
Gondolom nem lehettek mindig a nyomában.
Ami most így hirtelen az eszembe jutott az a gyámság alá helyezés. Akkor ti kezelnétek és felvehetnétek a nyugdíját.
Az a baj hogy a rendőrség nem foglalkozik ilyennel mert nincs rá bizonyítékod, jelen esetben ugye nem adtak blokkot.
A rendőrség csak akkor foglalkozik ilyennel ha be tudod bizonyítani vagy ha tetten érik őket
Én idősekkel foglalkozom és sokaknak van köztük demenciája. Amit a papádról leírsz, az nekem is egyetlen tanácsot juttat az eszembe, méghozzá a gyámság alá helyezést. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a demenciával egy ideig eléldegélnek, aztán jön egy hirtelen lejtő és szinte pár hónap alatt olyan állapotba kerülnek, ami 24 órás felügyeletet igényel.
Ezek az emberek ki fogják lesni, hogy mikor kerül rosszabb passzba a papád és lépni fognak. Esetleg még alá is írathatnak vele valamit.
Nagyon jól fontold meg a családoddal, hogy mit tegyetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!