Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Nem igazán találtam sajnos jobb témakört a kérdésre...
Arról volna szó, hogy a Nagypapám 90 éves és sajnos néhány éve demens, nem súlyos az állapota, de nincs tisztában fogalmakkal, például a pénz értékével sem, vagy az eltelt idővel, és persze a rövidtávú memóriája kb fél óra. A probléma a következő; Vannak bizonyos "árusok" akik járják a várost fel s alá, nagy teszkós, vagy gurulós szatyrokkal és közben roppant erőszakosan kínálgatják a sz@rabbnál sz@rabb zoknikat, borotvákat, órákat...gyk bármit. Nyilván mindenki látott már ilyet, és nyilván mindenki tudja kikről beszélek. Szóval ezek az árusok rájöttek hogy a nagyapámnak gyakorlatilag bármit el lehet adni, mert annyira hiszékeny, hogy elkezdenek sírni neki hogy mekkora nyomorban élnek, meg milyen rossz nekik, vesz tőlük. Legutóbb -a számla adatai alapján- feltehetőleg 30E Ft értékben tukmáltak rá nagyjából 200 pár zoknit, 2 nem működő órát, és egy villanyborotvát.
Ma végre megtaláltam őket, pont be akarták palizni megint, de elküldtem őket melegebb éghajlatra, de hát ez nyilván édeskevés. Mit tennétek? Foglalkozik a rendőrség ilyennel, vagy közteresek? Vagy kihez lehet fordulni? Mert ez így tarthatatlan.
Segítsetek legyetek szívesek. :) Egyébként Pécsi vagyok, ha számít ez vmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!