Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen anyám? Hiába...

Miért ilyen anyám? Hiába mondom neki, nem áll le, egyre rosszabb?

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok már 3hete van jogsim.

Van egy kicsi terepjárónk szinte minden 2.nap vezetem, persze úgy, h anyám mellettem ül.

De mindig a kezem alá nyúlkál, és mindig ordít.

Multkor kb 20méterre előttem fékezet egy kocsi kb 40km/h val mehettem de anyám már ordít "Fék!!!!!!! fékezz már! nem látsz???!!!"

Rászoltam, h látom nemkell üvölteni.

Vezetek szembejövő sávba jön a busz kicsit lejebb húzódtam különben elviszi a kocsink felét erre anyám "ÚrIsteeeeeen!!!!!! belemész az árokba! mitcsinálsz??!! Jézusom!!!"

Mondomtam neki h nyugi.

Ha lassabban hajtok "nem mennél gyorsabban? még ma ójlenne odaérni"

ha gyorsan "jólenne ha lassabban vezetnél, mert felirnak gyorshajtónak azt fizethetek"

Ilyenkor már kezdek mérges lenni.

Nyúlkál a kezem alá, h ő bekapcsolja az ablaktörlőt... mikor énis betudom.

Úgy kezel mint1 nyomit.

Kis ívben kanayroodtam, velem szemben nagyban akartak, lassitottam mert visszaváltottam 2esbe erre "tempó, neked van elsöbbséged!!!!!!"-és kiabál Istenem, mintha nem tudnám.

Annyira idegesítő.

Jól vezetek, nyugis vagyok, megfontolt, nem fullasztom le a kocsit de mindig van valami baja és ordit meg pánikol.

Ilyetszol multkor "Hát ne is álmodj arról, hogy te valaha egyedül fogsz vezetni"

Már mikor megyünk valahova elegem van abból, h dirigál mintha én nem tanultam vna se kreszt se forgalmit semmit.

Meg kérdezem h vezethetek és grimaszol.

Meg mondja "Jézusom , addig voltam nyugodt mig nemvolt jogsid, ez szörnyű össze fogod törni a kocsit"

Apám egyáltalán nem engedi h vezessek, mondván nem örül neki.

Elindulásnál ugye én ugy tanultam hogy SIKK- Sebesség, Index, Kézifék, Kanyarodás.

Igy indulok mindig erre anyám. "Talán először engedd ki a kézit utána tedd sebességbe, rosszul indulsz el"

sokszor annyira unom. sosem fog leállni, és sosem vezethetek majd egyedül :(

2012. máj. 16. 08:49
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

ne értsétek félre nem akarok 3hét után egyedül vezetni, de most erre mi szükség van h ezt csinálja?

érdekes barátom tök nyugis mellettem, nekik uj suzukijuk van, ő nyugodtan mondja "nem akarok beleszólni, de adj kicsit nagyobb gázt elindulásnál stb"

De anyám... még1hete a körforgalomba lefulladt a kocsi mert lassan indultam el ilyetszol "Jézusom mögöttünk áll a sor, rohadt jó...mit bénázol?"

Kb 2másodperc volt h ujrainditottam ráadásul zebra előtt álltunk amin épp gyalogosok keltek át, szoval nemis volt baj. És mögöttünk kb 1 kocsi állt, ami épp akkor ért oda, ez volt a hatalmas sor szerinte

2012. máj. 16. 08:53
 2/12 A kérdező kommentje:

azzal nyúztak itthon, h legyen meg a jogsim.

Multkor ujságoltam apámnak h "képzeld vezettem"

erre ő "egyáltalán nem örülök neki, remélem összetöröd a kocsit, ez nem gyakorló autó"

2012. máj. 16. 08:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Örülj egyáltalán,hogy vezethetsz.Apám egyetlen egyszer engedte meg parkolóban és egy 50méteres országúton,hogy vezethessem a csodaautóját....Végigüvöltött velem.Direkt eladta a másik autóját, nehogy vezethessem..
2012. máj. 16. 09:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam, és nagyon sajnálom, hogy ilyenek, egyértelműen bennük van a hiba, és nem benned. Beszélj velük, hogy ez így nem mehet tovább, elment a kedved az egésztől miattuk. Amúgy nem adtak volna jogosítványt, ha nem tudnál vezetni, és könyörgöm az istenért, milyen buta ötlet már, hogy nem engednek egyedül vezetni, amikor megvan a jogsid, és úgy érzik biztonságosabbnak, hogy melletted ülve ordítoznak?????? Ettől jobban vezetsz szerintük???? Mindenképp egyedül vezess, menj egy faluba, ahol kevés autó jár, és gyakorolj szépen! Az anyja ordibálásától még senki sem szerzett rutint! Ha nem akarsz végleg kiborulni, azt javaslom ne vezess, ha ott ül melletted.
2012. máj. 16. 09:21
 5/12 anonim ***** válasza:

ne vezess vele, ha felajánlja hogy vezethetsz, mond neki hogy nincs kedved, és ne is kérd...

vezess a barátoddal vagy bárki mással, az biztos hogy ha anyám ezt csinálná, én azonnal megállnék és megmondanám neki h akkor ő vezessen, de szerencsére saját autóm van és nem jön velem :D

mondjuk apám is hasonló, neki mindig überkirály kocsijai voltak, amiket én nagy kegyesen félévente vezethetek (igaz nem velünk él), ha normálisan megyek 140el autópályán már ki van akadva, meg miért így úgy, meg mehet a futóműveshez, blabla, de amikor ő megy 260nal a pályán mint egy őrült, meg belemegy egy nagy kátyúba v ilyesmi akkor meg persze az útkarbantartó a hibás és nem ő...

2012. máj. 16. 09:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez bonyolultabb kérdés, mint a vezetés.

Legalábbis én úgy látom, hogy nem a vezetés a baja édesanyádnak.

Az a baja, hogy 19 éves vagy, felnőttél, önálló vagy, valamit jól csinálsz, és NÉLKÜLE is jól csinálod.

Ez az, amit nem tud elviselni!

Nem az a gond, ahogy vezetsz, hanem az böki a csőrét, hogy a kislánya jól csinálja a dolgokat, és nincs már szüksége rá, illetve egyre kevésbé van szükséged anyukádra.

Ezt nagyon sok szülő nem bírja elviselni.

Hogy miért, azt nem tudom, elvileg ennek örülni kellene, hogy a gyerekük jól csinálja a dolgát, de vannak, akiknek ez kimondottan fáj.

Az én anyám is ilyen, ugyanazt csinálja, mint a tiéd, ugyanúgy ordít, sőt, ordítva kezdi a mondandóját, üvölt velem, mint egy állattal.

Már mondtam neki, hogy ember vagyok, nem állat, vagy egy kutya, akivel ordítva beszélhet a gazdája, de semmi eredmény.

Azt mondja, hogy egy: neki ilyen a modora, kettő: nekem ezt el kell fogadnom, mert ő az anyám, és tisztelnem kell, három: azért beszél ordítva, mert figyelmeztetni akar, amiért nekem hálásnak kellene lennem, de én egy hálátlan kis pi.csa vagyok.

Ő nem a vezetéssel csinálja ezt, hanem minden mással, főzés, tanulás, bevásárlás, minden...

Múltkor a Lidl-ben üvöltött velem, hogy hogy pakolom el a dolgokat, lassan is pakolok, soha többé nem kér meg arra, hogy kísérjem el bevásárolni, mert "Ezt nem lehet bírni, amit csinálsz!"

Amúgy semmi rosszat nem csináltam, egy hülye is el tudja pakolni a dolgokat egy szatyorba, de ő imád engem hülyének nézni.

A tanulással ugyanígy van, készülök egy vizsgára, tanulok, bejön, és azt mondja: "Jaj, úgy aggódok, lehet, hogy nem fog sikerülni, csak annyit kérek, hogy meg ne bukj!"

Befejezi, aztán 1 óra múlva újra bejön: "Istenem, remélem nem rontod el, csak meg ne bukj!"

Vagy: "XY lánya is az utolsó félévben bukott meg, kikészült, és idegosztályra került. Csak nehogy te is így járj!"

Nem vagyok hülye, szorgalmas is vagyok, de folyton a bukást emlegeti.

Nem beszélve arról, hogy a főzésnél is ordít velem, a takarítást is átnézi utána, és ha talál egy koszfoltot, vagy egy kis port, újra üvölt "Semmit nem lehet rád bízni!"

Én egyszerűen nem értem, egyes szülők miért csinálják ezt, miért sugalmazzák a gyereküknek, hogy ők tehetetlenek és hülyék.

Nem vagyok tehetetlen, van saját albérletem, tanulok, mellette dolgozok, és el is tartom magam, mindenki más értelmes és talpraesett lánynak tart, csak anyám nem, ő az, aki azt sugallja nekem folyton, hogy én ahhoz is hülye vagyok, hogy főzzek egy paprikás krumplit, amúgy is esetlen vagyok, és a barátom is el fog hagyni, mert lassú vagyok, és esetlen.

Mellette esetlen is vagyok, mert folyton néz, és kritizál, bármit teszek is, úgyhogy mindig zavarban vagyok, és leejtek, elrontok dolgokat.

Ha nem vagyok vele, akkor érdekes módon minden jól megy.

Nem szeretek vele lenni, nagyon nem!

Hiába az anyám, az összes önbizalmam elveszi.

Inkább alig járok haza.

Szerintem anyukád is hasonló karakter, most a vezetésen kötekedik, később minden másban fog beléd kötni, kapcsolat, háztartás, gyereknevelés...úgyhogy szerintem ez csak rosszabb lesz!

Inkább tarts vele távolságot, udvariasan, de határozottan, mert leépíti az önbizalmadat.

2012. máj. 16. 10:29
 7/12 anonim ***** válasza:
De vezethetsz egyedül, majd a saját kocsid. Egy részről megértem őket, mert féltik a kocsit, (aminek a részleteit lehet a mai napig nyögik), féltenek téged, friss jogsid van ne várd, hogy egyből úgy kezelnek, mint aki 20 év rutinnal rendelkezik. Másrészről megértelek téged is, hiszen tudom milyen az, ha az ember önbizalmát rombolják a saját szülei. Ráadásul azt is tudom, hogy milyen idegesítő, ha olyan ül az anyósülésen, akinek szintén van jogsija és mindenbe beleszól, pedig nem ő ül a volánnál. Én a helyedben átadnám a volánt édesanyámnak és az anyósülésen ülve ugyanazt megjátszanám vele, mint amit velem. Emellett elmennék dolgozni, gyűjtenék pénzt, minden apró forintot félre tennék és vennék egy saját kocsit (használtan). Kitudja, ha szüleid látják, hogy tényleg keményen dolgozol érte és akarod, talán még segítenek is megvenni. Mire megveszed az autót talán már lesz annyi tapasztalatod, hogy azt már egyedül vezetheted.
2012. máj. 16. 11:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

10.29

Nekem a biológiai apám ilyen.Undorító pszichopata állatfaj az ilyen szülő.Mi a faßnak csinál az ilyen gyereket?Azért,hogy tönkretegye?Bocs,ez kijött.

Amúgy én próbálok a biológiai apámmal minél nagyobb távolságot tartani.Sajnos elég nehéz,mivel még egy házban élünk.

2012. máj. 16. 11:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Miért fizettek, hogy legyen jogsid, most meg nem is engedik, hogy vezess?
2012. máj. 16. 11:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha legkozelebb is igy ordít, állj le oldalra, szállj ki és add át neki a kormyányt. Hátha észreveszi magát és ulje be az anyosulésre.
2012. máj. 16. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!