Kicsit hosszú lesz de miért ilyen anyám?
Folyamatosan kontrollálni akar anyám, és mindenkit ebben a családban.
A nővérem 23(!) éves lesz, velünk él - néha nagyon önállótlan, félénk, de barátja sincs, és azért él itt mert ebben a városban tanul egyetemen, kb. 5 percre lakik az egyik épülettől -, de anyám olyan szinten lekontrollálja hogy az nem igaz!
Édesanyám megsértődik, ha a nővérem nem mond el neki valamit... ebben a családban senkinek nem lehet privát élete! Anyának mindig mindenről tudnia kell... ki mit csinál, hová megy, még a nővérem is, aki 23 éves én meg 18 múltam... öcsém alig mond el neki dolgokat, mi van a suliban stb.
Édesapámat, (és sajnos engem is) financiálisan kontrollál... apu több hitelt is felvett, sajnos az ő fizetése a jelzálogra megy el, ami a házon van (több is) plusz a hitelekre, csekkekre is, így ha szabadidőre, szórakozásra, sportra kell kérni pénzt, (meg különórák is, de arra a felét apa adja) azt anyától kell kérni. Anya vásárol be legtöbbször boltban.
Csak hogy idézzek anyától:
"ha elmész Budapestre, semmit nem fogok látni mit csinálsz, hogyan eszel, nem fogok látni semmit az életedből"
"sokkal jobb volna, ha kicsik volnátok"
Nem értem minek kell ennyire irányítani az embert?!
Miért nem lehet az embernek privát dolga? Miért kell mindenről tudnia? (a rendőrségen, a büntetéseket szabja ki, hajtja be gyorshajtásnál) dolgozik anya, de csak kb. 2 éve, és előtte is ilyen volt...)
Miért nem mehetek el én 18 évesen vagy akár a nővérem 23 évesen szórakozni egyszer anélkül hogy megmondanánk, mikor érünk haza? Könyörgöm a nővérem 23 éves de anya azon aggódik mi történik vele és azért nem bír péntek/szombat éjjel aludni mert mi elmegyünk bulizni! pedig én nem is járok el gyakran nővérem se talán havi 1-szer ha elmegyünk... mert hogy "mi lesz ha baj történik". Istenem 23 évesen és 18 évesen képesek vagyunk magunkra vigyázni!
Miért kezel engem, nővéremet és öcsémet is kisgyerekként??!
Édesapámmal - meg velem is - folyamatosan kiabál, vitatkozik hallatja a hangját, azt hiszi mindent megtehet mert függünk tőle a pénz miatt... mert sokszor apu pénze nem elég a hitelekre/számlákra, ekkor apunak kell tőle kérnie, meg én nem dolgozom majd csak nyáron fogok, és szórakozásra mozi anyutól kérek. Öcsém nem jár el, vagy alig jár el itthonról ezért ő havi 1-2szer ha kér pénzt. különórákra jár csak meg sportolni.
Annyira elegem van már belőle alig várom hogy elmenjek Pestre.
Miért ilyen anyám?! Miért nem bírja felfogni hogy felnőttünk, és a nővérem ugyan nem, de én el fogok menni pestre! (vidéken lakom)
Anyám csodálkozik, ha apa nem akar vele beszélgetni... vagy úgy senki itthon nem szívesen beszélget vele.
Én már egy légtérben sem vagyok együtt szívesen vele, sokszor átmegyek a másik szobába, ha odajön ahol én vagyok. Vagy pl. házimunkánál sem szívesen segítek neki inkább egyedül csinálom, mert:
mosogatásnál múltkor segítettem. Hát olyan volt, mint az INKVIZÍCIÓ, komolyan! folyton kérdezgetett mindenről, minden kis apró részletet tudni akar az életemről, a MAGÁNéletemről!! pedig 18 vagyok!
na ezért csinálom a házimunkát egyedül.
a nővérem mindig segít mosogatni neki, hát folyton kérdezgeti, szegény tesóm örül ha pislogni tud a kérdések közepette: magánélet, suli, mit csinál, bulik stb, mindenről kikérdezi nővéremet 23 éves!!!!
és anya csodálkozik ha nem szívesen tartózkodunk 1 szobában vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!