Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vannak olyan emberek,...

Miért vannak olyan emberek, akik azt állítják, hogy egyenesen utálják a gyerekeket? Mi az okuk?

Figyelt kérdés
Itt olvastam az egyik válaszban, hogy valaki azt írta, hogy utálja a gyerekeket. Én magam is ismerek két lányt, aki azt mondja, hogy ki nem állhatja a gyerekeket. Nem tudták megmagyarázni, hogy miért. Annyit mondtak, hogy irritálják őket. Meg szeretném kérdezni, hogy ennek mi az oka, hogy alakult ki bennük ez az érzés és ők hogy éreztek volna, ha valaki így viszonyult volna hozzájuk gyerekként? Mindenki volt gyerek, nem? Nem arról van szó, hogy legyünk tündi-bündik idegenek gyerekével, de hogy lehet ilyet kijelenteni? Végülis akkor az ilyen ember utálja saját magát is...? Én nem utálok semmit és senkit. Az ilyen utálat nem azokban van, akik megkeseredettek?
2009. jún. 26. 18:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Én utálom a gyerekeket, nem "menőségből", ez nem egy divat-nem divat kérdés. Ettől nem lesz valaki beton kemény, laza csaj.

Egyszerűen ellenszenvet váltanak ki belőlem, bármit tesznek, csinálnak, mint másnál pl. egy pók vagy egy kutya.

Ez van.

Az elméletem: de jó, hogy nem vagyunk egyformák, de ha valaki más, rögtön hülye.

2009. júl. 10. 23:20
 12/23 A kérdező kommentje:
23:20: te pók vagy kutya nem voltál és nem is lesznek az utódaid azok. Azért egy gyerek más. Te is voltál az. Szóval valamilyen szinten te magadat utálod, nem?
2009. júl. 11. 02:07
 13/23 anonim ***** válasza:
77%

Ezt ne tudom neked elmagyarázni, te szereted és pont, én nem és pont.

Én megértem azt, aki szereti, de ez fordítva nem fog működni.

A pók és a kutya csak egy példa volt, hogy valaki azt nem bírja elviselni, én meg a gyereket.

Igen, én is voltam gyerek, na és? Attól még nem kötelező valamit szeretnem.

Nagyon jól megvagyok magammal, nincs önutálat, és szép az életem, hála. :)

2009. júl. 11. 09:19
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Én is "utálom" a gyerekeket. Vagyis nem szeretem, nem érdekelnek. És nem akarok kemény nőnek tűnni. Vagyis van amikor akarok, de nem ezáltal.

Nem emlékszem arra amikor nagyon kicsi voltam. Amikor meg nagyobb lettem akkor sem arra emlékeztem amik most zavarnak a gyerekben. Te látod magadon a másoknak nem tetsző dolgokat? :D

A nagyobakkal semmi bajom (iskolások), bár a koroszályomon alul nem nagyon szoktam kapcsolatokat építeni.

Azt nem tudom hogy mitől van. Talán azért mert legkisebb vagyok 3 testvér mellett akiknek már gyereke van én meg alig érettségizek még. Sajnos még mindig azt hiszik kicsi fecsegő vagyok akire nem kell figyelni. Zavar, hogy nyálasak, piszkosak, hangosan, sírnak, minden megfogdosnak, nem veszik észre hogy én nem akarok velük foglalkozni, azt csinálnak amit akarnak (pl hiába mondom, hogy ne simogasd meg a kutyám mert harap- és tényleg harap- ő jön hogy kutyuska. Hát lehet hogy csak én nőttem ilyen profi családban de mindigis tudtam hogy idegen kutyához nem megyünk csak úgy oda stb). Aztán nagyon zavarnak az anyukák. Akik amint hogy szülnek azt hiszik nekik mindnet szabad, másoknak meg semmit, aki nem szült, nem ért velük egyet, vagy nem akar gyereket arra tigrisként ugranak rá. Nem bírják elfogadni ha valakinek nem ez az élete. Bármit megengednek a gyereküknek (hogy a kutyás példánál maradjak, még ők is bíztatják, hogy simogassa meg a kutyát a gyerek, mert a kislány/néni -18 éves -.-"-is ezt akarja... Közben még mindig mondom, hogy harap a kutyám), engem meg semmibe vesznek. Beszűkülnek, másról nem is lehet velük beszélni. Szülést sem szeretném, nem azért mert féltem a mellem, hanem azért mert rettegek a fájdalmaktól. Én nem bírnám ki 9 hónapig nagy hassal, nekem rohangálnom kell, csinálnom amit szeretek. Úgy is mondhatnám, hogy élni akarok de akkor félre lennék értve mert manapság az élni akarás = pia-drog-szex-buli-cigi. De én még életemben nem cigiztem, ittam stb. Én olvasni szeretek. :D Én nem bírnám hogy valami ennyire megváltoztatja az életem. Nekem fontos az állandóság. Kialakítom az életem nagy nehezen, hoyg aztán feldúljam... Na ezt én nem bírom...

A "utálatomhoz" nagyon hozzájátszik a többi ember. Mégpedig azzal, hogy képtelenek elfogadásra, toleranciára, megértésre. Én egy önző ( és igen utána tőlem is megkérdezik, hogy ki fog pelenkázni öreg koromban de én vagyok önző :D), nem normális, érzelmi nulla (imádom az állatokat de nem baj :D) vagyok. Az élet értelme a gyerek, más nem is lehet. Szeretném ha elfogadnának és nem utálnának ki az anyukák és azok akik szeretik a gyerekeket, azért mert én nem.

Nem szídok senkit, nem lőném le ha látom az utcán, csak nem kedvelem őket, nem érdekelnek. Ilyen vagyok, és nem rossz.

2009. szept. 20. 21:32
 15/23 anonim válasza:
az is lehet, hogy csak túloznak. pl mint gyakori szólás "utálom a sulit" stb. a sulit se lehet utálni, mert az tanít meg dolgokra, de egyszerűen legtöbbeknek elegük van belöle. Mint a gyerekekből is könnnyen elege lehet annak akinek vigyáznia kell rá, figyelnie kell minden lépését mert könnyen bajt okoz magának és hisztizik mindenért.Könnyen megelégelheti mindenki, és sokan olyan egocentrikusak, hogy nem gondolnak arra, hogy ők is gyerekek voltak, csak arra, hogy őket mi zavarja..tapasztalat! pl. engem is sok minden zavar.. hiába magyarázzák, vagy magyarázom be magamnak, hogy természetes dolog, és nem kéne zavarjon, mégis csak az számit, hogy az idegemre rossz hatással van, ezért => zavar=> elegem van belöle=>megutálom.
2011. aug. 5. 20:14
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
Gyerekkorukban keresendők az okok, bizonyára akkor történt valamilyen krízis, vagy ha még messzebbre akarok menni, az édesanyjukkal való kapcsolat nem teljesen egészséges. Pl. nem várt gyermekként milyen érzés lehet vajon világra jönni? Mert igenis van ilyen, sajnos. Akit az anyja nem szívesen szoptatott, azzal előfordulhat, hogy undorodik a csecsemőktől és a szoptatástól, mert az anya érzéseit kivetíti saját magára. Mindennek megvan az oka, vannak ilyen édesanyák is.
2011. dec. 23. 12:31
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan megvan rá az okuk. Nem mindenki szerethet mindenkit. Van, aki a nőket/férfiakat/időseket utálja. És van, aki a gyerekeket. Ha az általad megkérdezett lányok ilyen 16-17 évesek, akkor lehet, hogy ezt felnőtt korukra kinövik.

Én magam sem kedvelem őket túlzottan, pedig már 27 éves leszek. A Párom is így van vele. Lehet, hogy ez pár éven belül megváltozik, de egyelőre még a gondolattól is rosszul vagyok, hogy terhes legyek, szüljek és kakis pelenkákat cseréljek, valamint éjszakánként többször felkeljek etetni. Nem tervezem, hogy 33-34 éves korom előtt gyereket szülök.

27/L

2012. ápr. 4. 09:52
 18/23 anonim ***** válasza:

Van, aki nem a helyén használja aszavakat. Van olyan ismerősöm, aki egyenesen az apja halálát kívánta, pedigf csak anynit akart mondani, hoygh megbántódott, és most nincs kedve látni. Ezt a "jobb lenne, ha megdöglene" módon fejezte ki, de nem kívánt ilyet, csak mérges volt.

Sokan hazsnálják az "utálom" szót csupán a "nem kedvelem " szinonimájaként. És satnyítják a nyelvet.

2012. ápr. 4. 14:20
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Én sem szeretem a gyerekeket.Igen engem is irritálnak,annyira tele vannak energiával,hogy az enyémet leszívják,lefárasztanak.Agyilag is teljesen leamortizálnak,és nincs türelmem hozzájuk. Nem tudok ez ellen mit tenni. Lehet majd vagy 10 év múlva ez fog változni,de most sajnos ez van. :/

20 N

2012. máj. 30. 18:27
 20/23 anonim válasza:
68%
undoooritoak!!semmi jo nincs bennük .idegesetiök,legszivesebben fejbe vágnám öket ha meghallom a hangjukat. sokat kell költeni rá arrol nem is beszélve hogy ami után megszületik a kapcsolatod is sz.rabb lesz. semmi szabadidöd egész nap az a ko.csal kell foglalkoznod.megváltozik teljesen az életed töle. de ragozhatnám egész nap ezt csak rettentö tömören irtam le és csak az igazat. nem érdekel ha valakinek ez nem tetszik föleg nem a nagy gyerek mániások kommentje. ez a véleményem .
2012. jún. 16. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!