Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire jó a lelki terror, mind...

Mire jó a lelki terror, mind a szüleim, mind a barátom részéről? Miért csinálják?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, idén érettségiztem, átlagos helyzetű családban élek.Az érettségi óta azonban pokol az életem, jók lettek az eredményeim, 2 db ötös, 3 db négyes,( szerintem sokan a kezüket összetennék) a szüleim mégis elégedetlenek,mert ez oda kevés,ahova ők eltervezték,hogy felvegyenek. Mert nekem diploma kell,jó állás,hogy jó életem legyen,amit értek is. Csalódottak, és állandóan lelkileg bántanak. Olyanokat mondanak, nincs már bennem semmi szerethető, bánják a sok pénzt, időt mit rámfordítottak,ezt magukra is költhették volna. Ez elől a barátomhoz menekülök, sokszor heti 1x vagyok mégis csak ott,akkor ottalszok,de másnap jön a szüleimtől, hogy maradtam volna ott, itt senkinek sincs szüksége rám,senki sem hiányol. Hogy mondhat ilyet egy szülő? Sokat sírok emiatt.Itthon vagyok egész héten, falun élünk,sokat segítek,hogy ne legyen panasz rám, mégsem engednek nagyon sehova. A barátommal is megromlott a szüleim miatt a kapcsolat,pedig ő volt az egyetlen vígaszom,keveselli a heti 1 napot,ami tényleg kevés,főleg,hogy nincs suli.Elértem mindent,ami egy szülő álma ( jogsi, felsőfokú nyelvvizsga), csak most az érettségi nem lett kitűnő,de ki akarom javítani. Attól félek,ha a barátom is elhagy,teljesen magam maradok, szeretet sehonnan nem remélhetek. Próbáltam mindenkivel megbeszélni,de egyik fél sem hallja meg a gondjaimat. Mit tehetnék?
2009. jún. 26. 17:04
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

...Sajnálom, hogy csupán most regizsztráltam be erre az oldalra, és ebben a témában most láttam a kommenteket, problémát :( Viszont teljesen meg tudlak érteni: szeretteinktől "kapott" lelki terrornál nincsen rosszabb a világon. Kihat az önértékelésre, mindennapi életedre, ahoz való viszonyulásodra stb. Valahogy én is ilyen cipőben jártam, járok is :( Kissé más helyzettel, de a lényeg ugyanaz :( Kilépni ebből akkor lehet, ha már nem vagy kiszolgáltatott annak, hogy ők eltartsanak. Előbb semmiképp sem, mert hiszen rájuk vagy utalva teljes mértékben. Harcolni kell ez ellen.....

Azt pedig pontosan tudom, hogy az általuk kijelölt életút nem mindig egyezik a mi akaratunkkal, jelen esetben nem ! Remélem, hogy nem veszítetted el a Barátodat, én is hasonlóképpen találtam vigaszt, annak ellenére, hogy nagyon erős nőnek tartom magam. Remélem, hogy jóra fordult kissé az életed, és a későbbiekben is beszélhetünk ...:)

2011. máj. 24. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!