Mire jó a lelki terror, mind a szüleim, mind a barátom részéről? Miért csinálják?
Koltozz a baratodhoz.
Amugy tenyleg nem ertem az ilyen szuloket! En is szulo vagyok, es nem kituno a lanyom de meg vagyok vele elegedve :)) Jobb mint en vagyok :))
Sok sikert a tovabbiakban :))
Bocsánat. Mi az hogy ők tervezték el hogy melyik egyetemre menjél? Olyan nincs hogy ebbe úgy beleavatkozzanak. Az iskolát neked kell választani. Különben az egész életed oda, hogy olyan szakmád van amivel nem vagy boldog és csak azért csinálod, mert pénzt hoz.
Amúgy megjegyzem, hogy ha a szülő a gyerekére költött pénzt számolgatja az a részéről jó nagy szemétség.
Sajnos amíg nem tudsz önállló lenni, ezt sokáig hallgathatod.
A barátoddal meg próbáld megértetni, hogy szügséged van rá. Ha szeret és figyel rád, akkor nem romolhat meg a kapcsolatod vele.
Szia!
Lenne pár kérdésem.
A szüleid milyen végzettségűek?
Gyerekkorodban is szokásuk volt, hogy szeretetmegvonással büntessenek/vegyenek rá dolgokra?
Milyen szakot szerettek volna, hogy oda menj?
Te is szeretted volna azt, vagy csak a kedvükért "akartad"?
Még a gimi alatt beszélgettetek arról, hogy mik a terveid, mit szeretnél, vagy csak egyszerűen kitalálták, hogy mondjuk legyél pl. jogász?
Azzal tisztában vagy, hogy jó élete és jó állása és igen jó fizetése is van pl. egy a szakmáját magas szinten művelő séfnek - más szóval szakácsnak - is pl. egy jó hotelben? Legalábbis szerintem jobb, mint mondjuk egy közepes önmagát meg nem valósító falusi orvosnak, pedig ő diplomás?
Miért ennyire diploma mániásak? Diplomás túltermelés van!
Amúgy szerintem a legjobb dolog egy olyan helyzetben, ahol most vagy, a passzív ellenállás. Ne vitázz, ne hallgasd meg őket, hiszen ők se hallgatnak meg téged, ha nagyon mondják a magukét tőszavakkal intézd el őket...
Ha ez meg nem tetszik nekik, akkor mondhatod hogy "aki nem szeret engem, annak miért érdekeljen a véleménye?"
Illetve megkérdezném, hogy a szeretet mióta függ a teljesítménytől?
A mai pontszámítással is ellenőrízted a pontjaidat? Mert már nem az éretségi jegy számít, hanem az elért százalékok.
Diploma meg akkor érdemes, hogy ha külföldön akarsz dolgozni. Ma Mo-n túl sok a diplomás, és nem igazán akarnak diplomásokat felvenni.
A szüleid gondolom ilyen maximalista fajták. Mindenből a legjobb eredményt, nem hibázhatsz semmit sem stb... Erre azaz egyik megoldás, hogy a baráoddal össze költöztök, és így a szülők már nem felügyelnek téged. A másik, kicsit nehezebb: megpróbálni nem figyelni rá, amikor elkezdi mondani a hegyi beszédet, akkor menj el vmerre sétálni, bnőidhez, vagy szárkózz be a szobádba és ne engedd be a szüleidet. Vagy felkeresni egy pszichológust, hogy a szüleiddel tartson elbeszélgetést.
Csak a szüleid azt felejtik el, hogy te is egy ember vagy, aki hibázhat. Ha ezt nem képesek felfogni, akkor már sztem mindenképp kell egy pszichológus.
Lelki terror meg csak annyit csinál, hogy félelemben tart téged, hogy így "ösztönözzön". Csak ezzel épp az ellenkezőjét érik el annak, mint amit elkarnak érni.
Jah és esetleg megpróbálhatod megbeszélni a dolgot, hogy attól hogy nem minden lett 100%, nem fog össze dőlni a világ. Az életedet NE a szüleid szabják meg, hanem TE döntsded el, hogy mit is akarsz csinálni. Te válaszd ki a szakot amiben majd dolgozni szeretnél.
Ez csak az én véleményem: sztem a szüleid arra "utaznak", hogy majd te szépen eltartod őket a fizetésedből, és hogy nekik ne kelljen már dolgozni. Ha mégis dolgoznak, akkor szépen küldjed nekik majd havi 50-100 ezreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!