Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 10 éves gyerek nem kenheti...

Egy 10 éves gyerek nem kenheti meg magának a vajas kenyeret?

Figyelt kérdés
A párom rokonának a kislánya volt nálunk vendégségben. Kért tőlem vajas kenyeret, kérdeztem, hogy hogyan szereti (vékonyabban, vastagabban, stb.) erre mondta, hogy had csinálja meg magának. Odatettem elé a hozzávalókat. Pár nappal késöbb a páromat felhívta a kislány anyukája, hogy én milyen rettentő szemét vagyok, hogy elvártam a gyerektől, hogy magának készítse el a vajas kenyeret. Nekem nincs gyerekem, fogalmam sincs, hogy én ezzel ekkora "bűnt" tettem.
2012. máj. 12. 13:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, azt hiszik a mai anyukák egy része, hogy ők szarták a spanyol viaszt, és hogy az ő gyerekük valami királyi sarj. Elképesztő! Természetes, hogy egy 10 éves már próbál önállósodni, ez a természet rendje, ha ez a szülőknek nem is tetszik.
2012. máj. 12. 13:34
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

Megkenheti, bár gyereke válogatja. Egy szeleburdira nem bíznék csak max műanyag kést, azt is csak úgy, ha ott vagyok mellette. Egy nyugodt, korának megfelelően érett gyerek viszont simán elkészítheti magának.

A gond itt az volt, hogy az anyukának ez úgy jött le, hogy te voltál lusta elkészíteni.

2012. máj. 12. 13:42
 13/19 anonim ***** válasza:

Simán, de én mostohaöcsémnek - 12 - az anyja keni, anyja szed, nem is olyan rég még etetni(!) kellett, mert anyuka ennyire hagyja önállósodni.

10 évesen én anyának segítettem a főzésben, mosogattam, még kicsit bénán, de simán megkentem a szendvicset bármit.

2012. máj. 12. 14:08
 14/19 anonim ***** válasza:
vendégül látod a gyereket és azt kapod, hogy rettentő szemét vagy? Anyuka jobb, ha elgondolkozik. Egyébként nem értem, mi a baj, 10 éves már nagy gyerek, most le kellett volna állni vele vitatkozni, hogy nem kenheted meg a kenyeret????
2012. máj. 12. 14:26
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem a gyerek anyjával van a gond, hanem a gyerekkel, mert ferdítve mondta el a történteket. 10 évesen elég sok mindent csináltam magamtól, pl tojásrántottát is tudtam csinálni egy vajaskenyér meg aztán tényleg nem egy nagy valami, főleg ha egy felnőtt vág kenyeret és a lurkónak csak meg kell kennie.

Mondjuk nevelés és személyiség kérdése az egész, ha egy gyereknek világéletében kinyalták a seggét, az a későbbiekbe is elvárja, ha olyan, de van, aki egy idő után megelégeli és szeretne önállósodni.

2012. máj. 12. 15:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tényleg fogalmam sincs, hogy mit szabad is mit nem ennyi idősen. Én amikor ennyi voltam már egyedül jártam suliba, átmentem az osztálytársamhoz, leküldtek a boltba, segítettem mosogatni, vagy törölgetni. Szerintem itt az a baj, hogy a gyereket mindenhová kocsival hozzák-viszik, meg mindenhová kisérgetik (iskola 60-70 m-re, de egyedül még soha nem jött vagy ment), semmit nem engednek meg neki (soha egy poharat magától elő nem vett, nem ment kenyérért a szemközti boltba, a szemetet sem vihette ki egyedül), és tényleg örült neki, hogy én megengedem neki, hogy valamit egyedül csináljon, és gondolom otthon mesélte ezt. Csak az egészből az jött le, hogy én vagyok a lusta. Vagy nem tudom.
2012. máj. 12. 15:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

10 évesen már tojást, meg palacsintát sütöttem magamnak :D

Meg vágtam a fát faterral.

Akinek 10 évesen nem adnak egy kést a kezébe az nem lesz túl életképes később.

2012. máj. 12. 16:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Keresztlánykám 8 éves lesz. Tükörtojást, rántottát süt. Mikróban melegít, magának csinál szendvicset. Éles, fém kést használ ovis kora óta, mivel otthon csak ilyen van. Soha nem hadonászott vele, nem vágta meg magát. Tudja, mire való. Miért ne vajazhatna meg egy szelet kenyeret? Nem követtél el semmi bűnt, kérdező, mert ott voltál mellette, felügyelted.
2012. máj. 12. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen szülők (mint a kislány anyja) miatt van ennyi elcseszett, életképtelen fiatal.
2012. máj. 12. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!