Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a felesége...

Hogyan értessem meg a feleségemmel, hogy nincs pénzünk mindenből az egészségeset venni?

Figyelt kérdés

A feleségem körülbelül 2 hónapja talált egy oldalt ami az egészséges életmódot hirdeti, bár szerintem elég szélsőséges. A feleségem azóta nem eszik fehér cukrot és állandóan arról beszél, hogy az milyen egészségtelen. Barna kenyeret vesz csak a családnak és a gyerekeket és engem is bevon ebbe az egészség mániába. Most pedig méregtelenítést csinál... 3 napig csak gyümölcs és zöldség leveket ivott, a vége az lett, hogy rosszul lett..Írt az oldalra, azok pedig azt válaszolták, hogy most kezd a szervezete a sok éves mérgektől felszabadulni. Én kezdem azt hinni, hogy ez az egész nem egészséges hanem pont az ellenkezője. A másik az anyagiak. Ezek a bio dolgok elég drágák és nekünk nem futja ezekre. Amikor ezt kezdtem mondani neki, azt válaszolta, hogy ha nem étkezünk egészségesen betegek leszünk a gyógyszerek pedig drágábbak. Ti mit tennétek a helyemben?

37/F

2012. máj. 10. 18:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
67%

Aki beveszi ezt a hülyeséget h ez meg az egészségtelen azt be is etetik vele. Ők meg gazdagodnak a palimadárnak meg nem lesz semmi más csak h azt hiszi most aztán egészséges meg laposabb lesz a pénztárcája.

Nem kell semmit megvonni magunktól, sem pótolni mással. A mértékletesség a kulcs. Sohe nem voltam az ilyen hülyeségek híve, mégis merem állítani h kevesebbet költök gyógyszerre mint ti az "egészséges" ételekre

2012. máj. 10. 19:59
 22/33 anonim ***** válasza:
88%
Most komolyan azt gondoljátok, hogy a cukor az egészségtelen, az édesítő meg egészséges? Szerintetek miből van? Sok szintetikus sz*r.
2012. máj. 10. 20:14
 23/33 anonim ***** válasza:
98%

Jajjj, antalvali... En is 30-as no vagyok, csaladdal. Isnerem az oldalt, ekcema miatt en is probaltam tiszta kozmetikumokat hasznalni. Az a baj, hogy itt nagyon megmagyaraznak mindent, hogy mi miert rossz, miert ne azt vedd, ami a boltban kaphato, mi milyen mergekkel van tele es gyorsan ajanlanak is helyette valamit, ami nagyon tutijo, hiperegeszseges es persze az o oldalarol meg is rendelheted azonnal. Nekem ott szallt el az agyam, amikor probaljak az anyukakat rabeszelni, hogy ne adassak be a kotelezo vedooltasokat, hogy intezzek el az antsznel, hogy egy ideig ne legyen gond, de azert kell egy bizonyos lotty, ami 4400 forint, es ettol majd egeszseges lesz a gyerek... Uuuubaaazzz...

Egyet tudnek ajanlani esetleg. Ne a kesz dolgokat vegye meg, hanem egyeb helyeken a hozzavalokat. Pl. Susson kenyeret o, van olcso barnaliszt, keszitse o a kozmetikumokat, erre is van pl a lukreciakencei.hu es ott nem kell vagyonokat fizetni.

2012. máj. 10. 20:15
 24/33 anonim ***** válasza:
70%
A cukor egészségtelen?? Ne vicceljetek már! Az emberek mivel édesítették a dolgokat akár 100-200 évvel ezelőtt?? A mai generáció az első aki édesítőszert eszik és nem lehet tudni milyen hatással van öregkorunkra. A cukor legalább tudni, hogy rontja a fogat de az édesítőnek még nincs belátható következménye.
2012. máj. 10. 20:27
 25/33 anonim ***** válasza:
88%

A cukorral az a baj, hogy hamar megemeli a vércukrot, majd szinte azonnal le is esik, mivel gyorsan felszívódó szénhidrát.

A fehér liszt szintén.

És mivel azonnal felszívódik, jobban is hízlal, + hamarabb éhes lesz tőle az ember.

Nem kell bio cuccokat venni, csak ezt a 2 dolgot minimalizálni, lecserélni.

1 kg fehér liszt átlag 180 ft. 1 kg graham liszt 240 ft a Tesco-ban pl.

Zabpehely 500 g 200 ft, sok mindenre használható, nem kell sok belőle.

Fél kg vollkorn toast kenyér ugyanannyiba kerül, mint fél kg fehér. (Bár ez nem 100% teljeskiőrlésű, de élettanilag akkor is jobb.)

Édesítő: 1 doboz Stevia 2700 ft (25 g), nekem 3 hónapig elég volt úgy, hogy mindenbe ezt használtam. Szénhidrát- és kcal mentes, teljesen természetes alapanyagokból, ezt gyerekek is fogyaszthatják.

Még 1 dolog: 1 liter kókuszzsír 1500 ft, majdnem 1 hónapig elég, sokkal kevesebb kell belőle, mint zsírból vagy olajból, koleszterinmentes.

Én csak ezekkel pótolom a dolgokat, minden másból a hagyományos (csak amiből lehet, zsírszegényt.)

Meg lehet oldani a dolgokat olcsóbban, nem kell elvakulni, bio- meg update-b*zinak lenni... Beszéljétek meg!

2012. máj. 10. 21:48
 26/33 anonim ***** válasza:
Ahogy elolvastam a kérdést, egyből gondoltam, hogy antalvalit találta meg. Olvasgassatok szkerptikus.hu-t (valaki már belinkelte), és legyen nálad a pénztárca.
2012. máj. 10. 22:27
 27/33 anonim ***** válasza:

"1 kg fehér liszt átlag 180 ft. 1 kg graham liszt 240 ft a Tesco-ban"

Te nem tudom, hol veszel lisztet, mi átlag 110-120ért vesszük kilóját és nem akcióban. A graham liszt a duplája. Nekem pl. nem telik rá, hogy kétszer annyit kiadjak ki 1 kg lisztre, főleg, hogy sokszor készítek pékárut házilag, meg tésztákat.

2012. máj. 10. 22:34
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyszerűen üljetek le, számoljátok ki mennyi az annyi és hogy valóban telik-e nektek rá, illetve szüksége van-e épp onnan 8000ft/db nappali, éjszakai, fényvédő, szemránckrémre, ilyen-olyan samponra,szappanokra, lemosókra sorolhatnám. Egyezzetek meg h innentől a család kevesebb cukrot eszik és asszony süti a kenyeret rozslisztből otthon és ha nem bírja a pénztárcátok, ehettek több zöldséget, gyümölcsöt de nem biot, már ez is fél siker, ha a biozöldségekről lemond. És igen, a sok mozgás is felszabadítja a méreganyagokat, no meg a víz a cukros üdítők helyett. Lehet ezt csinálni módjával, Antal Vali anyagi támogatása nélkül.
2012. máj. 10. 23:12
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

23:12-nek gratulálok. A 3. oldal közepén/alján megszületett az első érdemi válasz. Na jó volt néhány, ami azt tanácsolta, hogy erőből oldja meg a kérdező. Ezek ugyan a kérdésre válaszoltak, de nem túl bölcs dolgot A sok protest hozzászólás és a néhány feleség melletti kiállás amúgy érdekes volt. Remekül elvitatkoztak sokan egy olyan dologról, amiben az orvosok között sincs egyetértés, és tényleg voltak értelmes érvek, de nem ez volt a kérdés.

Kérdező!

"Hogyan értessem meg a feleségemmel, hogy nincs pénzünk mindenből az egészségeset venni?"

Kezdd azzal, hogy nem ezt akarod vele megértetni. Feltehetően nem hülye. Az idézett állítást bárki megérti. Legfeljebb nem fogadja el. Ahhelyett hogy szépen megvonnád tőle pénzköltésbe való beleszólás jogát, érdemesebb lenne bevonnod a család pénzügyi egészségére vonatkozó döntések iránti felelősséágbe. Ha azzal jön, hogy meg akarja venni az egészségesebb (vagy annak vélt) élelmiszert, akkor mondd azt, hogy remek ötlet, de csak akkor vehetjük meg, ha leülünk és átbeszéljük a család költségvetését. Tételesen végig lehet menni, hogy ezek a bevételeink, ezek a kiadásaink, ennyi a havi egyenlegünk. Pénzügyileg ezt és ezt kéne elérnünk, és emellé nézzük meg, hogy fér bele, ha nem ezt, hanem azt a paradicsomot vesszük meg. Meg lehet vele beszélni, hogyha ragaszkodik a drágább élelmiszerhez, akkor mondja meg, mire költsetek kevesebbet, vagy találjátok ki közösen, miből lesz több pénzetek.

2012. máj. 10. 23:40
 30/33 anonim ***** válasza:
98%

Ha nem a belvárosi beton közepén laktok, akkor esetleg érdemes kertben gondolkodni. A tuti bio lesz, a magok egyszeri beruházás után megtérülnek.

Vidéken nőttem fel, bár nem szorultunk rá, apám hobbiból kertészkedett. A zöldségek nagy része onnan volt, ritkán kellett zöldségesnél vásárolni, ott is inkább az itteni éghajlatot nem bíró gyümölcsöket.

2012. máj. 11. 08:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!