Hogyan értessem meg a feleségemmel, hogy nincs pénzünk mindenből az egészségeset venni?
A feleségem körülbelül 2 hónapja talált egy oldalt ami az egészséges életmódot hirdeti, bár szerintem elég szélsőséges. A feleségem azóta nem eszik fehér cukrot és állandóan arról beszél, hogy az milyen egészségtelen. Barna kenyeret vesz csak a családnak és a gyerekeket és engem is bevon ebbe az egészség mániába. Most pedig méregtelenítést csinál... 3 napig csak gyümölcs és zöldség leveket ivott, a vége az lett, hogy rosszul lett..Írt az oldalra, azok pedig azt válaszolták, hogy most kezd a szervezete a sok éves mérgektől felszabadulni. Én kezdem azt hinni, hogy ez az egész nem egészséges hanem pont az ellenkezője. A másik az anyagiak. Ezek a bio dolgok elég drágák és nekünk nem futja ezekre. Amikor ezt kezdtem mondani neki, azt válaszolta, hogy ha nem étkezünk egészségesen betegek leszünk a gyógyszerek pedig drágábbak. Ti mit tennétek a helyemben?
37/F
köszönöm, hogy próbáltok segíteni
már odáig fajult a dolog, hogy minden "egészségtelen" dolgot le akar cserélni és nem csak a konyhában hanem a kozmetikumok terén is
Szerintem viszont igaza van a feleségednek!
A fehér cukor és a finomliszt rendkívül egészségtelen. Amúgy szerintem nem sokkal drágább a barna kenyér, mint a fehér.
Szerintem ha egészségről van szó, nem szabadna spórolni. Inkább költenéd gyógyszerekre később a pénzt, mint egészséges ételekre megelőzésképpen? Ebben is nagyon igaza volt a nejednek.
A gyerekeknek meg semmi baja nem lesz a barna kenyértől és a barna cukortól/édesítőtől. Sőt! Nem fognak elhízni, nem lesz rossz az emésztésük és több energiájuk lesz! Én pár éve szintén nem eszek cukrot és fehér kenyeret. Az egy dolog, hogy fogytam, de nincsenek emésztési gondjaim és bőrproblémáim sem!
Mondjuk a zöldségleves kúrát én is feleslegesnek tartom, mert legyengít (ezért lett rosszul a feleséged), de a fehér cukor és a fehér kenyér mellőzésétől nem lesz baja senkinek!
27/L
19:25:
Nagyanyám egész életében nem evett mást, mint fehér kenyeret (mármint kenyérfélékből persze), és mégis elélt majd' 90 évig és soha nem kellett gyógyszerre költenie.
Honnan veszed azt a gigantikus baromságot, hogy a fehér cukor és liszt egészségtelen? Nem zavar, hogy az emberek évszázadok óta eszik és nem attól lesznek betegek?
Mit gondolsz, ezek a biosz*rok nem tartalmaznak semmi károsat?
Érdekes mód, a nagy egészségmániások néznek ki úgy, mint az okádékok, egyszer láttam erről egy összefoglalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!