Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl nagy kérés a szüleimtől,...

Túl nagy kérés a szüleimtől, hogy hagyjanak tanulni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, van egy nehéz szakdolgozat témám, aztán ott lesz az államvizsga. Öcsém nemrég érettségizett. Engem állandóan ugráltatnak, hogy segítsek ezt, segítsek azt, aztán éppenhogy nekiülnék a saját dolgaimnak, megint felállítanak, és mire végre ennek vége, a napnak is vége, és éjszaka van. Ha szóltam, hogy öcsém is segíthetne, azt mondták, hogy ő tanul, mert érettségizni fog. Dolgoztam iskola mellett egy ideje, most munkanélkülivé váltam önhibámon kívül. Szóval anyagi helyzetem csőd, elköltözni nem tudok. Most, hogy öcsém leérettségizett, megmondtam nekik, hogy mostantól öcsémnek van ideje, és most már engem is hagyjanak tanulni, most már ő segítsen, őt ugráltassák. Nem mondtak rá semmit, de most megint egyedül maradtam, mert öcsém elutazott. Ha nem segítek, akkor ordibálás van (hiába zárom a szobám, áthallatszik), és minden nap a fejemhez verik, hogy miért nincs még kész a szakdolgozatom. Sajnos munkát is kéne találni, mert jogviszonyom sincs, de csalók vannak mindenhol, és ami nem az, amellett időm nem lenne a tanulásra. A sulival ha végzek, akkor legalább már nem nézhetnek hülyének a szakmámban (nőként informatika), addig viszont nem nagyon állnak velem szóba, csak ismerős, de munkát senki nem tud adni. Be akarom fejezni a sulit, mert azért kezdtem el, mert ez érdekel, a család nem hagy, és mások előtt egy szerencsétlen hülyének állítanak be... Könyvtár is volt már, de nagyon sokminden erről a témáról a neten van, és plusz pénzt kiadni érte nem tudok máshol, főleg egész napra.

Mit tudok tenni azon kívül, amit eddig megtettem?

2009. jún. 24. 19:24
1 2
 11/19 anonim válasza:
Az előtem szólók rengeteg jótanáccsal láttak már el. Én csak annyit szeretnék közölni, hogy jó olvasni vadidegenek egymás felé irányuló empátiáját. Már ez is erőt adhat neked kedves Kérdező, hogy mint szokták volt mondani fejen állva is kibírd. Az akarat mindennél többet ér.
2009. jún. 24. 21:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a szüleidet, hogy az nap mit kell segítened.

Amit mondanak végezd el, de kösd ki, hogy utána hagyjanak tanulni.

Nincs olyan, hogy óránként kitalálnak valamit!

2009. jún. 25. 10:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Menj el házon kívül, mondjuk egy könyvtárba tanulni. Akkor menj haza, ha az aznapi tanulnivalóval végeztél és készen állsz a házimunkára.
2009. jún. 25. 11:05
 14/19 A kérdező kommentje:

Kaptam jó ötleteket, köszönöm, amit tudok, alkalmazok (van egy laptopom, de 1-2 órát bír max. egy töltéssel, mert kicsi az aksija, mobil netem nincs, ez a téma meg inkább neten van, szóval elmenni ezzel valahova tanulni nehézkes, egész napra nem tudnék), most végre öcsém is hazautazott, nincs több tanulnivalója tanév elejéig, úgyhogy ő is be tud szállni, én határozott maradok, és kénytelenek lesznek elfogadni, hogy tanulnom kell, és valahogy megszervezem.

És köszönöm a jóindulatú hozzászólásokat, jólesik, és erőt ad, komolyan. Néha, mikor nagyon összecsaptak az utóbbi időben a hullámok a fejem fölött, akkor már arra gondoltam, hogy abbahagyom a sulit, csak az tartott vissza, hogy már a végén járok, de néha ez is kevésnek bizonyult. De be fogom fejezni, ti is segítettem, hogy igenis megéri.

Ha esetleg visszanéz még valaki majd, akkor egy kérdésem még lenne, hogy ehhez a szakdolgozatomhoz össze fogok állítani kérdőívet, lenne kedve valakinek név nélkül kitölteni?

2009. jún. 29. 00:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Szia, en szivesen segitek, de ha inforol van szo...akkor nem tudom, a kerdoivtol fugg.
2009. jún. 29. 10:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen filmezési szokásokról szólna a kérdőív, legalábbis az egyik. Ehhez szaktudás nem kell. Egy másik lesz a gyártói oldal részére, de ahhoz célzottan fogom keresni az alanyokat.
2009. jún. 29. 15:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Én is kitölteném.
2009. jún. 29. 18:36
 18/19 A kérdező kommentje:

Aki szívesen vállalkozna egy ilyen kitöltésére, és ezzel segítené a szakdolgozatomat, az ide írjon: helpyou@anonym.hu

Amint összeállítottam, mindenkinek küldöm, és előre is köszönöm szépen. Nagy segítség ez is. :-)

2009. jún. 29. 18:39
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha otthon nem hagynak békén akkor menj el egy kevésbé forgalmas könyvtárba vidd a szükséges dolgokat is és tanulj ott!!!

Nyilván nagyobb nyugi van mint otthon.. Amúgy meg elég gáz hogy a szüleidnek van kulcs a szobádhoz...

Én a lehető leghamarabb lecserélném a zárat!!

Ha pedig nem tetszik nekik akkor jobb ha elköltözöl mert a privát szférádat sérti amit művelnek...

Kb olyan mintha valakit nem hagynának nyugodtan wczni vagy fürdeni!!!

Borzalmas hogy ilyen szülök vannak!!!

2009. szept. 13. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!