Családi ok miatt nem tudnék viszonozni egy meghívást, amit "illene", mit tegyek?
Nyugodtan fogadd el a meghívást, egy igazi barát nem fogja elvárni, hogy azonnal viszonozd.
Mikor ott tartózkodsz, nyugodtan vázold apád sajátos szokását, ami nem alkeszség, hanem betegség, a neve Korsakoff-Pszichózis.
Nem tehet
róla, hanem, eredményesen kezelhető pszichiáter segítségével, az ivásos, kóborlásos epizódok száma eredményesen
csÖKKENTHETŐ.
eGY JÓZAN PILLANATÁBAN PEDIG 99 5%-RA meg lehet vele beszélni, hogy vendéged lesz, viselkedjen.
Még azt kell tudnod, hogy részegen is éppen úgy szeret, mint józanul, lehet, hogy
a jövőd miatt aggódik, és és ezért piál, amit azután a betegsége miatt nem tud abbahagyni.
Nyugodtan mondd el, nem is értem mi ezzel a problémád.
Azután
a barárnőd, vagy bevállalja a fatered
vagy máshol alszik két napig, na puff, nem nagy ügy.
Ja és nég valani, ártalomcsökkentésre napi Metadoxilt, és 6 kapszula Hegrimarint
szedjen, meg valami polivitamint.
Nem muszáj azonnal máj-
sorvadást kapnia.
Nem olvastam el a kommenteket, de igyekszem majd bepótolni.
Én szüleim elégé fura életmódot folytatnak. Apukám is ivott abban az időben mikor 16-17 voltam. Már nem iszik egyáltalán csak sört módjával, mert egyszer anyira beégett a pia miatt, hogy megtanulta hol a határ. Anyukám gyűjtögető, iszonyat nagy kupi volt/van válunk, a szobámba is jutott belőle nem nagyon tudtam rendet tartani a lomhalmaz miatt. Aztán lett barátom 17 évesen. Értelmes, inteligens és jó felfogású ember. Ő akkor 15 volt és meg lehetett vele beszélni, hogy készüljön fel, hogy a sok kacaton úgy kell majd majnemhogy átröpülni és sajna a szekrényem teteje is tele van "lommal". Mikor hétvégére jött (nem lehetett egymásnál alvás nélkül megoldani a talit ahhoz túl messze laktunk egymástól) akkor is elmondtam Neki, hogy Apa ilyen sajnos. Kiszámíthatatlan. Elfogadta és nem vette számításba ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!