Családi ok miatt nem tudnék viszonozni egy meghívást, amit "illene", mit tegyek?
Szia mintha én írtam volna,az én apukám is ilyen,vannak józan pillanatai is,akkor jó ember,de van,amit írtál,nálunk is csak a család tudja,meg a párom. Hát figyelj én elmondtam a páromnak,és felkészítettem,hiába mondtam egy fix időpontot,hogy feljön,de készüljön arra,hogy közbe jöhet egy apa féle baki. De általában én szoktam menni hozzá. Lehet nem vagy rá büszke,de ha tényleg jó barátnőd,és bíztok egymásban,el kéne neki mondanod,hogy mi a helyzet,meg fogja érteni.
Meg anyukáddal kellene beszélned,hogy feljönne a barátnőd,és ő beszéljen apukáddal,vagy segítsen neked valami megoldással.
Nekem ez vált be,hogy elmondtam,így tudja,hogyha nem jöhet,mi a baj,megérti.
Remélem segítettem,ha van kérdésed privátban írj nyugodtan,ha tudok,segítek,sajna rossz,hogy más apukája is ilyen,de ez van. Szép estét.
Mondd csak el neki, meg fogja érteni.
Ha viszont valami mondvacsinált baromsággal átvered, akkor jó eséllyel - és jogosan - fog megutálni.
Én is elmondom minden barátnőmnek, hogy szeretném, ha átjönnének, de a "családomat" - vagy mi ez a katyvasz - zavarja. Továbbá én is utálom, ha jópofiznak velem csak azért, mert valaki itt van.
Tudják, megértik, és nem is jönnek.
Nem irod, hogy mennyi idös vagy, illetve mennyire van önálló jövedelmed.
Elsö lépcsöben mindenképpen elmondanám, hogy otthonra nem tudnád visszahivni, nem feltétlen muszáj részletezni, hogy miért.
A visszahivást meg lehet úgy is oldalni, hogy a barátnöd nem nálatok alszik, hanem kiveszel neki egy szobát hétvégére (erre vonatkozott a jövedelmedre meg korodra irányuló kérdésem), és ott éjszakázna, nappal meg lehetnének a közös programok.
HA tényleg jó barátság az, ami köztetek van, ez nem teszi tönkre, ha látszatkifogásokat keresel, akkor azok igen.
De azt jobb, ha tudod, hogy apád alkoholista, akkor is, ha nem minden nap iszik, van ugyanis olyan formája is, hogy napokig, hetekig kibirja alkohol nélkül, de ha elkezdi, akkor nem tud leállni vele. Amikor józan, akkor esetleg megérné elbeszélgetni vele, hogy miért is csinálja, és nem akarna-e valami módon leszokni erröl, mert magát is meg a családot is tönkre fogja tenni.
Ha tényleg jó barátnő, megérti, ha elmagyarázod neki.
Az én apám alkesz, barátnőm tudja, ezért nem is igazán szervezek hozzánk programot, mert őt sem érdekli az iszákos apám. (mondjuk mi 8 éves korunk óta vagyunk barátnők)
22/L
Semmit sem illik, ha nem akarod. Mindig van egy helyzetre az illemtől eltérő, kreatív (mert ez az!) megoldás, csak merni és akarni kell bevállalni.
Menj el, érzed jól magad, vigyél valami apróságot ajándékba, és egy csöndes estén, amikor jól érzitek magatokat, mondd el a barátnődnek az igazságot: szívesen visszahívod, szeretnéd, ha látná, hogy te hol laksz, de az egyik szülőd a piásflaskával túl jóban van, emiatt kiszámíthatatlan. Egy a lényeg: légy őszinte és ne szégyelld! Tudom, hogy mit érzel, tudom, hogy néha szégyenkezel (az én apám pia nélkül volt állat és teljességgel kiszámíthatatlan, mint egy bolond Zeusz, aki azt se tudja, hogy miért és hova szórja a villámokat; én piszokul szégyelletem őt mások előtt), de erre nincs okod. Nem te vagy a hibás és a felelős azért, hogy apád beiszik, hanem ő. Neki kéne szégyenkeznie azért, amiért úgy viselkedik.
Nem tudom, hogy hol laksz, de a szállást meg lehet oldani egy-egy nagyobb városban potom pénzért nyáron koliban is (Szegeden tudok ilyen helyeket), vagy rokonnál, vagy végső soron egy-két éjjelre egy szerényebb hotelban.
Nem kell azt számolgatni, hogy te hány éjszakát alszol másnál és neked ezért "cserébe" mennyit "kell" visszaadni! Ez nem közgazdadaságtan! A Szeretet nem mérlegel és nem hasonlíthat; nem azt nézi, hogy mennyi járt ide és mennyi belőle vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!